Запечена молода капуста під гірчичним соусом: оригінальний рецепт від Клопотенка

- Вінницькі ринки та полиці магазини забиті молодою капустою. І ми її звикли додавати в свіжий літній салат. Але є дещо цікавіший спосіб приготувати цей овоч.
А що як молоду капусту запекти? Зірковий кулінар Євген Клопотенко запевняє, що це дуже смачно. Саме він поділився в Instagram оригінальним рецептом.
Як смачно запекти молоду капусту: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- Качан молодої капусти;
- Оливкова олія – 3-4 столові ложки;
- Натуральний йогурт – 200 грамів;
- Американська гірчиця – 1 чайна ложка;
- Французька гірчиця у зернах – 1 чайна ложка;
- Сіль, перець та улюблені приправи – на ваш смак.
Спосіб приготування:
- Верхні 1-2 шари листя зніміть з капусти – вони вам не пригодяться. А качан розріжте на 4 частини.
- Викладіть шматки капусти на форму для запікання розрізами догори та полийте їх олією.
- Відправте у розігріту духовку до 180 градусів на 20-25 хвилин.
- Тим часом приготуйте соус. Для цього змішайте йогурт з двома видами гірчиці. За бажанням – посоліть.
- Дайте капусти трохи охолонути, полийте соусом та подавайте на стіл.
Порада! Аби надати страві цікавішого смаку, подавайте з нарізаними маринованими огірками.
Смачного!
Читайте також:
В цей день вшановують жертв війни. Історія, традиції та заборони 22 червня
Як поставити на облік авто за дві години через електронну чергу? Ми перевірили
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.