Замість дерев – парковка? Чому вирубують дерева у дворі на Скалецького

Замість дерев – парковка? Чому вирубують дерева у дворі на Скалецького
  • Тема вирубки дерев для Вінниці щодня стає все більш гарячою.
  • До редакції надійшло повідомлення про те, що у дворі за адресою вул. Скалецького, 35 вирубують дерева для облаштування парковки.
  • Що насправді відбувається на території новоствореного ОСББ «Садки».

 

Ми приїхали у двір і очікували побачити машини, завантажені стволами дерев. Проте замість цього купа неприбраних гілок. До нас одразу підійшла жінка – мешканка дев’ятиповерхівки. Розказала, що насправді ніхто не проти того, щоб дерева вирубали, адже вони вже старші за будинок, якому 24 роки. Тому чистка дерев була просто необхідною. Єдина, кому ця ситуація не подобається – це колишня управляюча будинком. Саме Світлана Комар почала бити на сполох та стверджувати, що замість дитячого майданчику побудують парковку для мешканців будинку.

– Я протягом чотирьох років управляла будинком. Знаю що тут до чого та маю відповідну освіту. Ми з мешканцями зробили багато, висаджували всі ці дерева та облаштовували клумби. Ось тут стояла гарна береза, ніхто не жалівся. А ці черешні кому заважали? Подивіться, які добрі пеньки. Хіба можна сказати, що це хворе дерево? – говорить Світлана.

Відео дня

Поруч із нами стояла жінка–прибиральниця і стверджувала інше, що людям береза заважала. Пізніше нинішня голова ОСББ Олена Харатинюк прокоментує посадку цього дерева, як невідповідної до санітарних норм. Дерево повинно знаходитися на відстані семи метрів від будинку, щоб не псувати фундамент.

Проте, всі ці доводи колишній управляючій зовсім не цікаві.

– Ви розумієте, мешканцям не буде де відпочити, сховатися від сонця. Горіх, вербу, черешні – все пиляли як хотіли, – обурюється Світлана.

Тим часом із п’ятиповерхівки навпроти виходить жителька Олена, яка голосно стверджує про те, що це справжня катастрофа:

– Вони вирубили дерева з нашої території. Дерева були дуже красиві, ми милувалися з вікна. Тепер мені у квартиру світить ліхтар, потрібно купувати нові фіранки. Ця голова ОСББ якась хвора на голову, – говорить Олена.

Паралельно з вікна визирає тітка Люда, яка кричить, що підпише все, що потрібно, аби тільки колишня управдому зібрала всі документи, щоб покарати нову голову ОСББ за нібито незаконну вирубку дерев.

У свою чергу голова ОСББ, яку обрали два місяці тому, говорить, що був відправлений офіційний лист до міської ради з проханням провести санітарну чистку дерев:

– Міська рада все зробила, всі документи в наявності. Нас всі перевіряли, обрізали дерева у супроводі муніципальної поліції. Бо колишня управдому перешкоджала діяльності. Є всі документи. Мешканці 5-ти поверхівки минулого року самі писали листа на санітарну чистку. Коли ми організували ОСББ і забрали в ЖЕО технічний паспорт на будинок, то вся територія двору зазначалася у нашій власності, тому ми мали всі підстави обрізати дерева, які були в аварійному стані, – говорить Олена Харатинюк.

Всі документи є у міській раді, всі дії узгоджені з екологічною службою. А колишня управдому говорить, що просто так свою посаду не віддасть.

– Дерева розсихалися, могли когось травмувати, тому ми вимушені були покликати комісію та перевірити всі дерева, які росли у дворі, – пояснює голова ОСББ «Садки».

Роман Сергійович Фурман – директор департаменту житлового господарства

Було колективне звернення від ОСББ, щодо проведення санітарної обрізки та видалення дерев. Була комісія, все перевірили. Ніяких незаконних вирубок не відбувалося. Якщо дерева вирізалися під корень, значить була на те підстава.

Якщо мешканці будинку захочуть парковку,  дитячий або спортивний майданчик – це буде вирішено за загальним рішенням мешканців дому.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymouse

    Ганьба! На кіл!

    Що колишня, що теперішня "адміністрація" будинку нічого путнього не робить!

    Теперішня взагалі ходить із високо піднятою бородою, дивлячись на інших звисока. Додумались виставити людину, яка нічого не тямить в справах благоустрою будинку, мовчу за ремонтні роботи його інфраструктури в цілому.

    I - На даний час подвір'я схоже на лісопилку, яка призупинила свою роботу.

    Частина зрізана,  частина біля 2 і 3 під'їзду як торкалась дротів освітлення - так і торкається.

    II - Про яку комісію іде мова в статті ? Дерева були в нормальному стані, все що потребували вони - обслуговування верхніх частин гілок, але ніяк не зріз під корінь. В одному разі була мова, що дерево не може бути ближче 5ти метрів від дому, в другому разі уже 7 метрів, третій людині я чув - 15 метрів. Що за ?)

    III - Куди ділись частини дерев (головного стовбуру), я вважаю, що там теж вони були варварськи "утилізовані", тобто продані скоріше всього, так як найшвидше "робітники noname" вантажили їх першими, а на друге гілля - часу не знайшли спочатку. Корупціонерка мать її.

    IV - За встановлений автомат псевдо джерельної води - фірма платить кошти за оренду того квадратного метру ОССБ? Якщо так - де ці гроші?

    V - Чому не проводиться нормальна чистка від снігу в дворі? чому нічого не посипається? Адмінша повинна слідкувати за цим, а не сидіти із гальоркою таких же "розумних" з її під'їзду осіб жіночого полу.

    VI - Перенесення біля свого під'їзду елементів лежачого поліцейского було зроблено, а біля першого - навіщо, я ж там не живу. Ще один мінус.

    Смислу описувати всі боки даної персони не бачу. Тема про дерева - за дерева, і за той стан в якому зараз наш будинок і подвір'я - мінус 19 балів в карму. Влітку я думаю будуть згадувати безліч людей "теплим" словом цю адміністраторку. ;)

    P.S.: Даю добро на нову адміністрацію будинку. І взагалі вважаю, що кожен крок адміністрації ОСББ повинен обговорюватись в жителями, і ніякого свавілля.

    The end. Thx.

    ;)
  • Олег

    Я проживаю у цьому будинку більше 25 років, завжди пишався нашим зеленим двором, доки ці ідіоти не вирізали пів двору під три чорти! Кому заважали ці дерева окрім нашої нової голови ОСББ досі не відомо. Ви тільки подивіться як ці дигенерати обрізали березу! Пів берези спиляли - пів берези залишили!
    Як, що ці "дєятєлі" аргументують свої дії нормами ніби то дерево не має право рости ближче 7- метрів до фундамента, то треба з іншої сторони нашого будинку взагалі викорчувати усі дерева. Це абсурд!
    P. S. Треба змінювати голову ОСББ! За час її діяльності змін ні яких. Тільки втрати.
  • Марія

    нужно раз в пять лет проводить рейд по дворам, и если где-то есть омела или неправильно сформированы деревья - выговор должно получать и осбб, и комунальные службы и т.д. деревьям НУЖНО ФОРМИРОВАТЬ КРОНУ, А НЕ ВЫРЕЗАТЬ ВОКРУГ ЛЭП
  • Анастасия Гриценко

    А можливо краще пані Світлана розкаже, які відкати вона отримувала будучи управляючою будинком.
    І що саме вона зробила для будинку? Гроші збирала у мешканців, а обіцяних робіт не проводилось. А все що зробила це пофарбувала люки у яскраво рожевий колір, мабуть під свій улюблений костюм.

    Олена reply Анастасия Гриценко

    Це стаття про варварську вирізку дерев, а не про паны Світлану !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up