Залишки підземель у центрі Вінниці: що знайшли під аварійною будівлею

Залишки підземель у центрі Вінниці: що знайшли під аварійною будівлею
  • Місцеві розповідають, що знали про підземні ходи. Подейкують, якщо добре пошукати, то можна знайти й винний погріб.
  • Що каже співвласник ділянки, на якій знайшли залишки підземель?

Поруч зі школою № 17 демонтували стару будівлю. Під час робіт земля обвалилася й люди побачили внизу цегляні стіни. Знахідка схожа на невелике приміщення, від якого розходяться в різні боки проходи. Чи ведуть вони кудись, поки не зовсім зрозуміло.

У суботу, 10 серпня, журналіст 20minut.ua побачив, як у знайдене приміщення спустилися перші дослідники. Опинившись близко до знахідок, вони обговорювали побачене. Казали, що на стінах, які ховалися під товщею землі, є, ймовірно, кріплення під давні світильники, а також полиця. Ще є щось схоже на вентиляцію.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Андрій Зінюк, співвласник цієї ділянки, вдень був на місці. Запитали його про те, що планується робити далі.

— Через те, що тут історичний центр Вінниці, зрозуміло, що тут щось під землею є, — каже співвласник ділянки Андрій Зінюк. — Зараз це тільки підготовчі роботи, у нас є на них дозвіл.

Андрій каже, для того, щоб почати будівництво, потрібно отримати дозвіл від спеціального київського інституту, який покаже, становить цей об’єкт історичну цінність чи ні.

— Ми подали документи ще місяць тому, — говорить чоловік. — Відповідно, буде прийнято рішення. Або це просто сарай зі старою цеглою, або це щось дуже цікаве. У такому випадку зробимо може міні-музей, щоб залишити на майбутнє.

Галина, чия родина має квартиру в будинку неподалік, каже, що навколишні мешканці давно знали, що тут є підземні ходи. Розповідає, що кілька років тому тут під землю провалилася яблуня.

Також жінка говорить, що на нинішньому місці робіт раніше був будинок для прислуги, а поруч був панський дім.

— Кажуть, що тут десь під землею є винний погріб, — говорить жінка.

Сказала, що обвал, через які стало видно підземні споруди, стався три дні тому.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Таня Танюшка

    ой, люблю таке все цікаве, загадкове, в дитинстві навіть якісь був період археологом хотіла стати))
  • Жора

    Тут некто мне как бы намекает на боярышник,но я не пью спиртное. Огнестрельное оружие было как у беркута,так и у тех кто был на майдане.Но я обратил внимание что основные убийства были сделаны снайперами из России, и все для того чтобы показать в Крыму какой беспредел. И через две недели Путин сделал референдум в Крыму и др. Также из России приехал профи фотокор Ацик для всемирного пиара убийства. Ниже показано фото
  • Жора

  • Жора

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up