Закриті об’єкти: вінничан запрошують на безкоштовні екскурсії. Як потрапити?

Закриті об’єкти: вінничан запрошують на безкоштовні екскурсії. Як потрапити?
  • Вінниця долучається до проведення Днів європейської спадщини.
  • З 27 по 29 вересня вінничани зможуть відвідати інтерактивні виставки, отримати доступ до закритих об'єктів, а також побувати на презентаціях нових унікальних екскурсійних маршрутів.
  • Вхід безкоштовний, але за попередньою реєстрацією.

Наступної п’ятниці, 27 вересня 2019 року, вінничани та гості міста матимуть змогу відвідати об'єкт, який зазвичай закритий для огляду, – колишній Монастир єзуїтів, нині Державний архів Вінницької області. Під час екскурсії «Європейська спадщина в Мурах» відвідувачі відкриють для себе секрети найстарішої архітектурної пам'ятки Вінниці та побувають у найпотаємніших закутках споруди.

У суботу, 28 вересня, гостей зустрічатиме ще один осередок європейської спадщини – Вінницький обласний краєзнавчий музей. Тут триватиме інтерактивна виставка «Школа темних віків і таємничі сутерени», яка на основі археологічних матеріалів демонструє, як виглядали розваги та навчальний процес у минулому, яке це мало значення на різних історичних етапах і як, зрештою, відбувалося формування культури. Хронологічно виставка охоплює період від кам’яної доби до перших свідчень існування писемності у Середньовіччі.

Відвідувачі виставки зможуть побачити археологічні матеріали з фондів музею, серед яких іграшки та мініатюрні вироби трипільської культури та скіфського часу. Особливістю виставки є використання інсталяцій реконструкцій оригінальних археологічних знахідок, завдяки цьому відвідувачі зможуть спробувати себе у старовинних іграх та середньовічній каліграфії. А завершенням екскурсії стане унікальна можливість зазирнути у фрагмент вінницьких підземель під Мурами.

Відео дня

У неділю,29 вересня буде присвячене живопису та графіці. У Вінницькому обласному художньому музеї триватиме унікальна інтерактивна екскурсія «Мистецтво як розвага: мандрівка крізь віки». Під час мандрівки вінничани та гості міста матимуть змогу побачити на картинах художників, яким чином розважалися у минулих століттях. В експозиції художнього музею буде представлена раніше захована у фондах картина невідомого автора XVII ст., на якій зображена гра 400-річної давнини.
Ще одним доповненням екскурсії стане огляд шаржів найвідомішого у світі вінницького художника Натана Альтмана, який зображав на початку століття у жартівливій формі своїх сучасників. Завершенням екскурсії стане невеличкий майстер-клас з живопису.

Презентація нових унікальних екскурсійних маршрутів, розроблених учасниками Майстерні міських екскурсій Школи вінницького гіда.

  • 27 вересня о 19:00 вінничани та гості міста матимуть змогу розкрити загадкові секрети вечірнього міста, дізнатися вінницькі легенди та поринути в атмосферу екскурсії «Вінниця містична» (екскурсію підготували Кирило та Дмитро Леонови).
  • 28 вересня о 17:00 відбудеться презентація екскурсії «Вінницькі жінки, плітки та дрібка любові», яка розповість про те, чим займалися, де розважалися, в кого закохувалися жінки Вінниці сто років тому (екскурсію підготували Інна Міщук та Тетяна Рибак).
  • 29 вересня о 17:00 учасниці Школи вінницького гіда запрошують дізнатися, чим жили містяни та якою була Вінниця в часи окупації під час екскурсії «Winnyzja-Stadt» (екскурсію підготували Катерина Геркалюк та Марія Куряча).

Відвідування всіх заходів безкоштовне за попередньою реєстрацією. Кількість місць обмежена!
Посилання на реєстрації:

Реєстрація на екскурсію в архів «Європейська спадщина в Мурах» (27 вересня): ТУТ

Реєстрація на екскурсію у краєзнавчий музей «Школа темних віків і таємничі сутерени» (28 вересня): ТУТ

Реєстрація на екскурсію у художній музей «Мистецтво як розвага: мандрівка крізь віки» (29 вересня): ТУТ

Реєстрація на пішохідну екскурсію Майстерні міських екскурсій «Вінниця містична» (27 вересня о 19:00): ТУТ

Реєстрація на пішохідну екскурсію Майстерні міських екскурсій «Вінницькі жінки, плітки та дрібка любові» (28 вересня о 17:00): ТУТ

Реєстрація на пішохідну екскурсію Майстерні міських екскурсій «Winnyzja-Stadt» (29 вересня о 17:00): ТУТ

Довідка: Дні європейської спадщини (ДЄС) – спільна ініціатива Ради Європи та Європейської Комісії. Культурні заходи, що спільно проводяться різними країнами Європи, з метою підвищення обізнаності про спадщину як матеріальну, так і нематеріальну.

Організатори Днів європейської спадщини у Вінниці: департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, КП «Центр історії Вінниці», ГО «Вінницьке історичне товариство», Державний архів Вінницької області, Вінницький обласний краєзнавчий музей, Вінницький обласний художній музей.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Катерина Зоря

    Доброго дня. Поясніть будь ласка, яким чином можна зареєструватись на екскурсію в Мури? Перейшла за посиланням, заповнила всі поля, обрала годину і нажала "отримати ссилку" .  І ЩО ДАЛІ?  Допоможіть будь ласка. Дякую
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up