За 10 днів об’їхали схід та південь країни на четвертому потязі Єднання

За 10 днів об’їхали схід та південь країни на четвертому потязі Єднання
  • На четвертий потяг Єднання «Труханівська Січ» потрапили 6 вiнницьких студенток.
  • Разом з волонтерами вони об'їхали 11 міст та розповiли, чим запам’яталася подорож

 

Кожний день — нове місто. Потяг — своєрідний готель, в якому дівчата і спали, і їли. Зранку — екскурсії містом, вдень — спілкування зі студентами, школярами, тренінги, лекції та семінари. А ввечері — концерт. Усього восьмеро делегатів від Вінниці представляли місто: студентки першого та другого курсів спеціальності «Агент з організації туризму. Адміністратор» Вінницького вищого професійного училища сфери послуг. Та два викладачі — Наталія Заслоцька та Мар'яна Гульчак. Протягом 10 днів вони побували в Чигирині, Смілі (Черкаська область), Дніпрі, Запоріжжі, Волновасі, Маріуполі, Бердянську, Генічеську, Херсоні, Миколаєві, Одесі. Останнє місто запам’яталося усім нічними барвами. Маріуполь — людьми, Дніпро — масштабами і красою. Враження і думки, що накопичилися за день, обговрювали ввечері на посиденьках у потязі, який на цей час став майже будинком на колесах. Першим ділом відправилися в Смілу та Чигирин, що на Черкащині. Отже, потяг рушив, дізнаємося, що пережила кожна з дівчат за ці 10 днів мандрів у складі волонтерського загону.

 

Відео дня

Наталія Стасюк

— Подорожувати Україною 10 днів… Ми були дуже раді! Про Смілу я знала тільки те, що звідти родом відомий український відеоблогер Андрій Мартиненко. А в Чигирині ми були в «резиденції» Святого Миколая, ходили до музею, купили сувеніри. У Маріуполі поспілкуватися зі студентами віч-на-віч на свої теми. Цього не вдалося в Одесі, через те, що постійно були присутні представники адміністрації. Дніпро — вразив, велике і гарне місто, а в Маріуполі вразили люди: гостинні, привітні і прості. А також прекрасне зимове море. В Одесі, Бердянську, Генічеську нас запрошували приїхати літом відпочивати. Було зимно і ми більше  їздили містом, ніж ходили пішки. Були у місцях, де встановлені пам’ятники Тарасу Шевченку, Героям Небесної сотні. У кожному місті нас зустрічали з короваєм. Наприкінці подорожі їх уже достатньо назбиралося, тож представники кожної області, що їхали в потязі, отримали по короваю. Ми завели багато знайомств. Це, мабуть, найважливіше...

 

Віта Бондарчук

— Не вистачить, напевно, кілька днів, щоб усе розповісти… Було дуже круто!!! Спочатку ми не зовсім розуміли мету поїздки, але це тривало недовго. Потім почали зближуватися трішки з іншими учасниками акції. Було класно ввечері сидіти за чашкою кави або чаю і просто ділитись своїми враження про день, який минув. У кожному місті було по-особливому. Пізнавальні програми, багато сміху, щастя, позитивних емоцій. Я б порадила мандрівникам завітати до міст із давньою історією, культурою: Маріуполя, Дніпропетровська, Запоріжжя та Одеси. Чимось своїм вони заворожують. Подорож була надзвичайно захоплююча, цікава, пізнавальна. Важко було розлучатись з усіма учасниками, адже за цей час ми стали друзями. З нетерпінням чекаю на п’ятий Потяг  Єднання «Труханівська Січ».


Аріна Киструга

— Усі міста запам'яталися теплими прийомами і привітними людьми, але найбільше сподобався Генічеськ і Одеса. У Генічеську сподобалося різномаїття населення, особливо дружба кримських татар і українців, їх культура і ставлення до нас. Також воєнна блокада «Чонгар» і доброта військових до нас. Одеса — яскраве місто з не менш яскравими людьми. Ми познайомилися з чудовими одеситами і побували в порту.

Вінничанам порадила б завітати в Одесу, побачити і ознайомитись з її архітектурою і багатонаціональністю.

 

Аліна Катричук

— Усе це було дуже неочікувано. У Києві до нас приєдналися діти з інших областей. Уже наступного ранку зібралося дуже багато людей: журналісти, військові, музичний оркестр, звичайні люди, які прийшли нас підтримати. Звідси і розпочалася наша подорож. Різні люди, різні погляди на все. У кожному місті нас гостинно зустрічали, вітали, вручали подарунки для бійців, для школярів, студентів училищ у Волновасі, Маріуполі. Було дуже страшно і ми не знали, чим закінчиться наш приїзд у ці міста, про які говорили по телевізору.  Але все виявилося зовсім по-іншому: ми отримали багато яскравих вражень. Там тихо, привітні люди, повністю спокійне та мирне життя. Наш потяг доводив всім що Схід і Захід, Північ і Південь разом, що всі переживають і думають про нашу країну.

 

Анна Когут

— Сходом я подорожувала вперше і була вражена, наскільки красиві міста. Люди там дуже приємні. Зустрічали нас дуже тепло: влаштовували концерти, проводили екскурсії, спілкувалися. У Маріуполі дуже гарне зимове море і я раджу хоч один раз побувати там саме в цю пору року. У Дніпрі нам провели дуже круту екскурсію,також я запам'ятала ТЦ «Менора», який призначений для євреїв. У Одесі ми були на Куликовому полі. Дуже незвично бачити на свої очі ці розстріляні будівлі. Саме в той момент я зрозуміла всю сутність теперішньої ситуації в Україні. Ми також були на Алеї слави і вшанували пам’ять героїв. Увечері для нас провели екскурсію по нічній Одесі, просто незабутні враження, там надзвичайно гарно.

 

 Вікторія Гридина

— Сподобались усі міста, але найбільше Генічеськ, Одеса і Херсон. Генічеськ — татарським колоритом. Херсон —  морською академією. Особливо навчальні 3D кімнати, де знаходишся, ніби на кораблі. Одеса — екскурсіями на кораблі “Сагайдачний”. Вінничанам порадила б відвідати Одесу, особливо нічну. Це незабутні враження.

 

 

Як потрапити на агітпотяг «Труханівська Січ»

Потягу Єднання «Труханівська Січ» — це всеукраїнська акція, яка покликана об’єднати  різні частини країни: мешканці  Півдня і Сходу їдуть до Центральної і Західної України та навпаки. Пасажири — волонтери, військові, соціальні діячі, студенти зі східних і західних регіонів країни. Перші два агітпотяги відправилися на схід України весною 2016 року. Тоді учасники акції відвідали Луганську та Донецьку області. Метою її є консолідація суспільства та взаєморозуміння громадян з різних куточків країни, піднесення патріотичного духу та популяризація національної культури України. Це вже четвертий поїзд  в складі 9 вагонів (які надала Укрзалізниця), що вирушив на Схід, у так звану «сіру зону». За словами волонтерів, потрапити на Потяг Єднання може будь-хто, питання лише в тому куди і навіщо. В Фейсбуці є група «Волонтерський Агітпотяг «Труханівська Січ». Волонтери радять писати в особисті туди в особисті  повідомлення питання, які цікавлять. Є ще одна група — «Труханівська Січ - Коло.медіа». В ній можна знайти контактні телефони.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up