Зарплата вінничан зросла на 2300 гривень? Така статистика нинішнього року

Зарплата вінничан зросла на 2300 гривень? Така статистика нинішнього року
В середньому на 364 гривні збільшилася зарплата у жовтні порівняно з вереснем нинішнього року, а з січня - на 2303 гривні
  • Середня зарплата в області у жовтні нинішнього року становила 13054 гривні.
  • У січні заплатили в середньому по 10751 гривню, отже, підвищення платні складає 2303 гривні.
  • Кому платять більше, а в кого заробітки невеликі?

Нові дані про середню зарплату на Вінниччині у жовтні нинішнього року оприлюднило обласне управління статистики.

За його інформацією, працюючі мешканці області заробили в жовтні в середньому 13054 гривні.

Статистика стверджує, що це більше на 2,9% у порівнянні з вереснем нинішнього року. Нагадаємо, у вересні середній показник зарплати складав 12690 гривень. Мінімальна платня у державі нині 6000 гривень.

Відео дня

В управлінні статистики називають галузі, де зафіксовано найбільше зростання зарплати у жовтні  порівняно з вереснем нинішнього року.

До таких належать: будівництво – на 19,3%; сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство – на 9,6%; оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів – на 8,2%; фінансова та страхова діяльність – на 4,3%.

Зменшення рівня середньої платні у жовтні 2021-го  порівняно з вереснем відбулося у таких видах економічної діяльності, як: інформація та телекомунікації – на 16,2%; тимчасове розміщування й організація харчування – на 5,9%; мистецтво, спорт, розваги та відпочинок – на 5,1%; професійна, наукова та технічна діяльність – на 5,0%.

Серед 25 регіонів країни наша область за рівнем оплати праці у жовтні 2021-го на восьмому місці. У вересні була на десятому.

У трьох регіонах зарплата перевищила середню по Україні (14045 грн.): у Києві (20481 грн) та у Донецькій (14791 грн), Київській (14554 грн) областях. Порівняймо нашу область з іншими регіонами: у 17 областях середні заробітки були менші, ніж у наших працівник. Нагадуємо, це свіжа інформація обласного управління статистики.

Принцип визначення середнього розміру зарплати втратив обєктивність. На цьому неодноразово наголошують відомі експерти-фінасти.Як можна брати для порівняння, скажімо, місячну платню голови суду у майже 200 тисяч гривень, з працівнкиом у якого будь-яка інша платня? У нас дуже великий розрив між мінімальною і максимальною зарплатою. У країні з найнижчим рівнем життя у Європі для "обраних" встановили захмарні величини заробітків. Український парадокс, на який, чомусь, не реагує керівництво держави. Поясненя декого з наших правителів, мовляв, платять багато, щоб не крали, взагалі позбавлене здорового глузду... 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (103)
  • Леонид Сирман

    Звідки дані.Народ бачить ,що зросла ціна на хліб,електроенергію,тобто знецінився труд українця.І да,за рахунок чого зросла,технології нові,автоматизація і т.д.,чи працювати стали по 28 годин,уточнюйте,а взагалі то не смішіть мої нерви.
  • AK

    Дійсно зросла, тепер 4100$ вчителі отримують, які за членограя голосували.
  • Lena Dzyubak

    Це точно як сегодня температура по палаті)
  • Оксана Купринюк

    Вранье.

keyboard_arrow_up