З другого квітня розпочнеться довгоочікувана демобілізація строковиків

З другого квітня розпочнеться довгоочікувана демобілізація строковиків
  • Наступного тижня в Україні розпочнеться демобілізація військовослужбовців зі строкової служби, яка триватиме до кінця травня. 

 

 

 

 

Демобілізація строковиків згідно із затвердженими графіками у Збройних Силах та Державній спеціальній службі транспорту розпочнеться 2 квітня та завершиться 31 травня. Тобто в різних частинах демобілізація строковиків відбудеться в один із днів у цьому проміжку.

Президент України Володимир Зеленський погодив звільнення в запас військовослужбовців термінової військової служби.

Про це йдеться в Указі №149/2024. Згідно з документом, звільнення строковиків у запас, термін служби яких минув під час воєнного стану та було продовжено понад встановлені терміни, відбудеться протягом квітня-травня поточного року.

Відео дня

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури за заявками Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ має забезпечити перевезення строковиків «з дотриманням вимог безпеки та проведення розрахунків за ці перевезення згідно з чинними тарифами».

Нагадаємо, що 26 лютого Володимир Зеленський підписав законопроект про демобілізацію строковиків, який перед цим затвердила Верховна Рада. В остаточному вигляді до законопроєкту включено норму щодо термінів, протягом яких строковиків не можуть призвати. Військові не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації протягом 12 місяців із дня звільнення в запас.

Раніше Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку. Водночас у розділі «дати та стан проходження» зазначається, що парламент отримав проєкт закону і його передали на розгляд керівництва.

Уряд пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років. А ще — встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

 

Читайте також:

«50 гривень для ЗСУ — щотижня!»: активіст закликає своїх друзів у Фейсбуці долучитися до челенджу

Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надежда Петрук

    Депутатів в першу чергу

    Наталья Гладченко reply Надежда Петрук

    Надежда Петрук ДЕмобілізація .строковиків.До чого депутати?🤔

keyboard_arrow_up