З 1 жовтня на Вінниччині відновлять роботу всі Пункти незламності

З 1 жовтня на Вінниччині відновлять роботу всі Пункти незламності
  • У Вінницькій області з 1 жовтня планують відкрити 200 Пунктів незламності.
  • Серед пріоритетних завдань — підключення до Інтернету з гарантованим доступом навіть за умов відсутності централізованого електропостачання.
  • Як і минулого року, міжнародні фонди готові допомогти у забезпеченні пунктів необхідними засобами гігієни та побутовою хімією.

Як зазначив заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Андрій Кавунець, відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, наразі затвердили перелік пунктів незламності, які працюватимуть вже з 1 жовтня.

— На Вінниччині плануємо відкрити 200 Пунктів незламності, які створені органами місцевого самоврядування. Окрім цього, діятимуть Пункти на базі підрозділів ДСНС, Національної поліції, а також на трьох залізничних вокзалах області. Частина Пунктів, які на літній період були переведені в «сплячий режим», відновлять роботу, — наголосив посадовець.

Серед пріоритетних завдань — підключення до Інтернету з гарантованим доступом навіть за умов відсутності централізованого електропостачання. Беручи до уваги високу ймовірність поновлення атак на об’єкти критичної інфраструктури, заступник начальника ОВА рекомендував забезпечити стійке підключення з використанням оптико-електронних технологій. Він додав, що також важливо визначити публічні доступні WI-FI зони, щоб забезпечити їх резервним альтернативним енергоживленням: генераторами, акумуляторами та павербанками.

Відео дня

Також Андрій Кавунець підкреслив, що як і минулого року, міжнародні фонди готові допомогти у забезпеченні пунктів необхідними засобами гігієни та побутовою хімією.

— Станом на зараз ми не маємо проблем з постачанням електроенергії, але розуміємо, що залишається велика загроза атак на об’єкти критичної інфраструктури. Ми маємо бути готові до будь-яких сценаріїв, щоб безперешкодно надавати послуги мешканцям області, — підсумував посадовець.

 

Читайте також:

Плата за доставку газу та військовий облік жінок. Що зміниться для вінничан у жовтні?

Він бачився з канібалами, дикими племенами, на яхті перейшов Атлантичний океан. Зустріч з незвичайною людиною

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up