Вчили керувати дронами! Як відсвяткували День захисту дітей у Вінниці

Вчили керувати дронами! Як відсвяткували День захисту дітей у Вінниці
  • У ТРЦ S)mall 1 червня відсвяткували День захисту дітей.
  • На подію запросили аніматорів, малювали малечі аквагрим. Ще дітлахи вчилися як керувати дронами з викладачами проєкту «Подільські дрони»
  • Як все було?

Десятки дітлахів з батьками відвідали свято, присвячене Дню захисту дітей в S)mall, що на Вишеньці. Малечу розважали запрошені аніматори: були танці, конкурси на знання героїв кіно, творців української літератури та різноманітні руханки.

Чимала черга вишукувалася до художниці, що на дитячі обличчя і ручки наносила різноманітні візерунки аквагриму.

Відео дня

А от що-що, а на цьому дитячому святі було незвично побачити вчителів з Кафедри дронів від проєкту «Подільські дрони».

На столах поставили кілька ноутбуків з пультами для керування в симуляторі дронами. І сюди вінницькі діти теж охоче підходили.

— У нас є декілька напрямків навчання. Основний — навчання військових як керувати дронами, комплектувати їх та як їх налаштовувати. Додатково, ми даємо можливість цивільним пройти курс з управління БПЛА, — каже Олександр з Кафедри дронів. — У нас є і спрощена версія цього курсу, для дітей, які відвідують літній IT-табір. Вони, в розважальній формі, опановують навички з керування дронами. Як це відбувається і сьогодні. Щоб діти почали опановувати те, що актуальне.

Керівниця ТРЦ S)mall Анастасія Засаднюк каже, що дитячі свята проводять на регулярній основі.

— Влаштовуємо їх не тільки до календарних свят, а й щосуботи. Це різноманітні майстеркласи. Ми просто хочемо порадувати діток ось такими забавками, щоб вони трошки відволіклися від буденності, — каже Анастасія. — Кафедру дронів запросили вперше. Бачу, що дітей зацікавили симулятори дронів. Наразі управління БПЛА має великий попит в нашій державі, і оскільки діти гарно всотують всю нову інформацію, то і цю навичку вони зможуть швидко опанувати.

Зауважимо, що під час святкування збирали благодійні пожертви на 100 дронів для 59 бригади імені Якова Гандзюка. Кінцева сума збору — 1,5 мільйона гривень. І за пару годин на дитячому святі в S)mall вдалося зібрати понад 5 тисяч гривень.

Підтримати проєкт «Подільські дрони» можна за реквізитами:
Банка: https://send.monobank.ua/jar/obozbypMX
ПриватБанк Отримувач: ГС ФОНД РІА
Код: 40334491
Рахунок: UA963052990000026004006108273

Нагадаємо, що видання RIA/«20 хвилин» є активним учасником проєкту «Подільські дрони». Це масштабна волонтерська ініціатива вінницьких айтівців з виготовлення власних FPV-дронів для Сил оборони.

Більше про проєкт «Подільські дрони» можна дізнатися на їхньому офіційному сайті. Там же ви знайдете установчі документи, контакти та реквізити, за якими можна підтримати вінницьких розробників FPV-дронів. Слідкувати за оновленнями можна на офіційному Телеграм-каналі ініціативи ТУТ.

 

Читайте також:

Вінниця в Instagram. Кращі фото за останній тиждень травня

Коли та на що ви востаннє донатили? Ми запитали вінничан

Новини України та світу за минулий тиждень: огляд у мемах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up