«Його тіло несло в річку Рось». Під час зливи трагічно загинув чоловік

«Його тіло несло в річку Рось». Під час зливи трагічно загинув чоловік
Сорок хвилин зливи біди наробили на весь рік,
  • Під час вчорашньої зливи загинув 49-річний чоловік.
  • Йому не вдалося  дійти до власного будинку приблизно 60 метрів.
  • Трагедія сталася у селі Круподеринці Погребищенського району.
  • Деякі подробиці розповів сільський голова.

Сьогодні у селі Круподеринці провели в останню путь 49-річного чоловіка. Звати його Анатолій, працював завідувачем клубу. Загинув вчора під час дощової зливи.

— Йому залишалося дійти до свого будинку не більше як 50-60 метрів, — розповів сільський голова Павлівки Василь Мельник (Круподеренці входять до Павлівської сільради - авт.). — Дощовий потік великої сили збив з ніг і поніс у річку Рось. Але по дорозі зупинили дерева.

Велосипед залишився під деревом

Про загибель завідувача клубу Василю Мельнику повідомила сільський фельдшер. Жінка розповіла про те, як вдалося розшукати тіло.

Відео дня

Анатолій проживав на вулиці Підлісній. Вона знаходиться в низині. Недалеко від нього живуть сусіди, хата яких в найнижчій точці. Їхнє обійстя часто підтоплює дощова вода. Так сталося і цього разу.

— Вони почали кликати на допомогу, — говорить голова села. — Дружина Анатолія почула і відповіла, що чоловіка нема вдома. Так он же його велосипед під деревом. Так відповіли сусіди, які звернули увагу на веломашину.  

Саме цей факт насторожив усіх. Коли злива вщухла, стали шукати у напрямку, куди бігла вода. Вона стікала у річку Рось. Так і знайшли тіло у намулі біля дерева.

За словами співрозмовника, у той день Анатолій їздив у Погребище. Коли повертався додому, почалася злива.  

15 років тому на цьому місці уже був такий випадок

— Вулиця Підлісна знаходиться в низині, — повторює Василь Мельник. — Вважайте в яру, довжина якого приблизно три кілометри. В одному місці, де найнижча точка, було найбільше води. Вона стікала з горба з великою силою і перетікала через дорогу. Цю ділянку треба було перейти чоловікові. Очевидно, він сподівався, що йому вдасться це зробити. На жаль, біда, як кажуть, не питає.

Як пояснив співрозмовник, у тому місці встановили трубу, діаметром до одного метра. Однак для такої кількості води цього замало. За його словами, у тій ситуації не допомогло б жодне водовідведення. Каже, вихід один — піднімати дорогу на вищий рівень. Але зробити нереально. До того ж, на Підлісній, що тягнеться в село з лісу, залишилося не більше 20-ти жителів.  

Сільський голова пригадав, що саме в цьому низинному місці уже була біда. За його словами, 15 років тому загинув ще один односельчанин — Володимир Ковальчук. Так само під час зливи.

Дуже гарною був людиною

— Не тільки в Круподеринцях стихія наробила лиха, — говорить сільський голова. — Позаливало городи, подвір’я також у Павлівці. Приблизно 40 хвилин зливи, а біди на весь рік.

Поховали загиблого на кладовищі у Круподеринцях. Сільський голова каже, що Анатолій його далекий родич. Раніше проживав у Погребищі. Там закінчив школу. Потім місцеве профтехучилище. Працював у гранітному кар’єрі. Колишні його співробітники приїхали провести в останню путь. У Круподеринцях одружився. Десять років працював завідувачем клубу. Дружина у місцевій бібліотеці. Мають донечку. Вона разом з чоловіком і дитиною проживають у Погребищі.

— Дуже гарною людиною був Анатолій, — говорить Василь Мельник. — Добряк такий, щирий, завжди допоможе, коли треба. Велике горе для сім’ї, для односельців. Земля йому пухом.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого чоловіка.

Що повідомили про трагедію рятувальники

На сайті ДСН області зазначається, що в той день підрозділи рятувальників виїжджали на ліквідацію наслідків негоди у трьох районах – Гайсинському, Бершадському та Погребищенському.

— У селі Круподеринці великим потоком води та мулу був змитий з дороги місцевий житель, який рухався на велосипеді, — йдеться у повідомленні. — Прибувши на місце події, бійці ДСНС дістали загиблого чоловіка з замуленого узбіччя та передали працівникам Нацполіції. Внаслідок зливи у даному населеному пункті замулено близько 150 м дороги, в’їзд до села тимчасово здійснюється з іншої дороги.

Допомагали 19 людей на чотирьох автомобілях

У Погребищі 4 травня рятувальники надали допомогу по відкачуванню води з території одного приватного домоволодіння на вул.Чернечій.

У місті Гайсин на вул. І. Богуна підтоплено одне приватне домогосподарство. З його території відкачали вісім кубометрів води, прочистили стічні канави від сміття та бруду.

У селі Крушенівка Бершадського району затопило подвір’я та одну присадибну ділянку. Аби запобігти підтопленню житлового будинку, за допомогою підручних засобів, надзвичайники здійснили підкоп та відвели воду в долину.

До проведення рятувальних робіт залучали 19 чоловік особового складу та чотири одиниці спеціальної техніки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Елена

    21 століття...
  • Марія Білоуха

    Вічна пам'ять.
  • Таня Брановицкая

    Шкода, вічна память
  • Кравченко Елена

    Спишут на короновирус!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up