Янголи з грошима та інші фотолокації. Як виглядала Соборна в День Європи

Янголи з грошима та інші фотолокації. Як виглядала Соборна в День Європи

У День Європи вулицю Соборну заполонили вінничани та гості міста. Впродовж дня тут можна було побачити велики кількість найрізноманітніших місць для фото, вуличної їжі та концертів на будь-який смак.

Починаючи від площі Героїв Небесної сотні і до Макдональдса, сьогодні 19 травня, Соборною було пересуватись важко через велику кількість людей.

На площі Героїв Небесної сотні під час свята обладнали «український куточок». Тут свої робити представили майстрині вишивальниці. Всі охочі могли сфотографуватись на фоні восьмиметрового вишитого рушника. На сцені виступали українські гурти на сольні виконавці.

Відео дня

Працівник «Гепарду», 18-річний Владислав на святі охороняє громадський порядок.  Прийшов подивитись на виступ сестри Мирослави, на площі Героїв Небесної сотні.

- Та співпало, що сьогодні тут працює, - розповідає Владислав. - Прийшов підтримати сестру

Одних лише концертних площадок посеред вулиці було три. Їх проходити було особливо складно, тому що там збиралось багато людей. Перед сценою, де виступав вінницький оркестр Вінбенд, стояли лавочки, збиті з піддонів. Незважаючи на все, люди цікавились святом і приходили цілими сім’ями та компаніями.

Євгеній Салюк приїхав на свято із Зарванців з дружиною та дочкою Настею. Дівчинці лише чотири з половиною місяці.
- У нас зламалась коляска, тому приніс доньку на руках, - розповідає Євгеній. - Ми з самого  народження часто гуляємо, тому вона звикла до таких подорожей.

На цьогорічному святі було справді багато різноманітних фотолокацій. Деякі доволі дивні, як то фото скляної банки, кришку якої закручує чи відкручує рука.

- Фотоапарат вимагає творчо підходити до фотографій, - розповідає вінничанин Юрій. - Приїхав на свято з друзями та сім’єю.

Для фото з живими скульптурами вишиковувались цілі черги. «Скульптури» - це не лише вінничани, але й гості з інших міст. Наприклад, янголи приїхали до нас з Одеси. Вони залиши площу раніше інших, забравши з собою коробки з дрібними грошима, які їм залишали перехожі. Дорогою до них вчепився чоловік напідпитку.
- Навіщо янголам гроші? - говорив він. - Я так і знав, що вони не справжні. Не йдіть, я хочу з вами сфотографуватись, щоб показати це нашому священику.

Весь час за порядком на святі наглядала поліція та прибиральники. Прибиральники ходили в оранжевих жилетах і збирали сміття, яке люди не донесли до сміттєвих баків.


- Цьогоріч люди смітять менше, стали культурнішими, наближаємось так до Європи, - розповідає прибиральниця Наталія.


Вінничани Ігор та Катерина сфотографувались на мотоциклі. Прийшли на свято після зустрічі в Костелі. Розповідають, що на Дні Європи вони не вперше і їм все подобається.

На вінницькому Дені Європи також були і гості з закордону. Барбара та Агнєшка приїхали з польського міста Кельце у складі офіційної молодіжної делегації. Дівчата ні слова не розуміють українською. Спілкуються англійською, але кажуть, що це не проблема. Багато вінницької молоді непогано знає англійську. Були дуже здивовані, що люди не сідають відпочити на бордюр, а шукають стільчики. Кажуть, що у Кельце люди більше звикли сидіти на землі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up