Як записатися на реєстрацію шлюбу через Інтернет

Як записатися на реєстрацію шлюбу через Інтернет
Фото взято із мережі Інтернет
Мережа «Інтернет» робить наше життя комфортнішим. Послуга реєстрації шлюбу стала ще простішою, адже тепер вінничани можуть записатися на прийом у відділ РАЦСу онлайн. Можна реєструвати заяви про шлюб, розлучення, народження дитини, отримання свідоцтва про смерть та зміну імені.

Реєстрація онлайн у Вінниці починає набирати популярності. Найчастіше звертаються із питанням реєстрації цивільних актів.

– Серед вінничан послуга дуже популярна, якщо порівнювати із іншими областями, такими як Житомирська, Хмельницька. В середньому  у нас 15-20 записів у місяць, інколи буває 25 записів до Вінницького міського РАГСу, каже заступник начальника відділу ДРАЦС головного управління юстицій Альона Сідоран.

За її словами у районних центрах онлайн реєстрація поки не користується популярністю.

Відео дня

–  На районах така послуга у нас поки недуже користується попитом, хоча ми вже розповідали про неї через ЗМІ та й у нас на офіційному сайті написано. Можливо, через те, що до районних РАГСів менші черги, бо менше людей. А, можливо, ще не довіряють цим онлайн сервісам. Але ми будемо розвиватися, –  розповідає Альона Сідоран.

Така форма реєстрації має свої переваги, одна із яких – відсутність довгих черг у коридорах.

–  Якби ж всі користувалися цією послугою, було б простіше. Черга була б більш впорядкованою, тому що людина приходить на певний час і ти розраховуєш свій час, – каже  Альона Сідоран.

А от щодо недоліків, то він тут один – зареєструються і не приходять. 

– Не знаю чого, але чомусь є таке, що люди записались і не прийшли. Або записались і прийшли наступного дня і кажуть, що ми на вчора записалися і у нас не вийшло, але прийшли у той самий час. Але приблизно відсотків 90 приходять, – розповідає Альона Сідоран.

Для реєстрації достатньо зайти на сайт «Головного територіального управління юстицій у Вінницькій області». Зареєструватися тут  дуже просто: в анкеті потрібно обрати питання, з яким хочете звернутися, вказати зручний час та дату і написати свої контактні данні. Якщо заявка надіслана у робочий час, то протягом 15-10 хвилин на вашу електронну адресу вам має надійти підтвердження, що заявка прийнята. Якщо ж ви вказали невірну адресу, то вам зателефонують і підтвердять заявку. Про те, які документи потрібно взяти з собою, можна дізнатися, написавши на електронну пошту, розміщену на сайті.

Світлана Лавренюк

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Борис Абрикосов

    Сейчас людям не до свадьб!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає юрист 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня Від читача 21:52 Підтримайте будь ласка петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera 16:30 Чим зайняти дітей влітку. Огляд літніх таборів, гуртків у Вінниці (партнерський проєкт) 16:02 Зросли штрафи за ухилення від військового обліку та мобілізації. Скільки доведеться заплатити? 15:39 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених 15:20 Практична допомога бізнесу: можливості та ресурси для відновлення та сталого розвитку (прес-служба спілки підприємців "Стіна") 15:01 Десять пікапів «Мітсубісі» хоче купити Вінниця для ЗСУ. Скільки витратять грошей? photo_camera 14:12 «Ми маємо зайти підготовленими. Інакше буде біда!» Воїни збирають кошти на РЕБи 13:13 Коли та на скільки сьогодні вінничанам відключають світло? Розповідаємо, як розібратися 12:38 «Колесо допомоги у вишиванці». У Вінниці відбувся благодійний велозаїзд play_circle_filled photo_camera 12:15 Зробіть себе красивою цією весною: найкращі процедури від вінницьких салонів краси (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up