Як вінничани занурюються в ополонку на Водохреще (Фоторепортаж)

Як вінничани занурюються в ополонку на Водохреще (Фоторепортаж)
  • Сьогодні, 19 січня, на Вінниччині святкуватимуть Хрещення Господнього.
  • Біля Вишенського озера розпочався фестиваль гарячих напоїв «Чай фест», на якому після традиційного купання можна зігрітися гарячими напоями.
  • Наші журналісти зробили для вас фоторепортаж. 

Аби пірнути у крижану воду на Водохреще, вінничани ще зранку пішли на Вишенське озеро. Тут же і облаштували пункти обігріву для тих, хто виявив бажання покупатися у крижаній воді.

Під приціл фотокмери нашого журналіста потрапив й ще зовсім маленький хлопчик. 

Відео дня

Тут розпочався фестиваль гарячих напоїв «Чай фест», на якому приготують 1001 літр гарячого напою. Завершення — о 20.00 годині.

— Запрошуємо всіх вінничан та гостей міста відвідати «Чай Фест», на якому після традиційного купання можна зігрітися гарячими напоями та смачною їжею на фуд-корті… Запальний настрій своїми треками створить Dj, а харизматичний МС триматиме ваш настрій на висоті, — кажуть організатори події, ГО «Центр молодіжних ініціатив «ТОП Молодь».

За інформацією Управління превентивної діяльності обласного главку поліції, у 222 культових спорудах та на 78 водоймищах Вінниччини відбудуться богослужіння та освячення води.

— Закликаємо громадян  дотримуватись правопорядку та про усі випадки протиправних дій повідомляти поліцейським або за номером 102, — зазначають у поліції.

Вже не перший рік «Православна церква України» пояснює, що традиція купання в ополонці на Водохреща не має нічого спільного зі «змиванням» гріхів, отриманням особливого Божого благословіння чи духовного очищення. Докладніше про це:

Опитування

А Ви будете пірнати в ополонку?

 

Читайте також:

Завтра вінничан запрошують на Водохреща. Що цікавого приготували?

Алкогольні отруєння, побої та суіцидальні наміри. Кому на свята викликали швидку

Штормовий вітер. На Вінничині оголосили попередження І рівня небезпеки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Снижана Шубина

    Не розумію навіщо це все. Всі оголені, якщо вже такі віруючі хоча б якісь сорочки довгі одягали. Невже в церкву ходять оголені. Не памятаю щоб в селі моя бабуся чи дідусь таке робили. Ще не розумію коли освячену воду каністрами 50 л до дому таскають. Може я щось не розумію.

    Богдан Нечипорук reply Снижана Шубина

    Снижана Шубина патамушта праваславнінька!!!
  • Евгения Ватажко

    Мої дідусь та бабця кожної неділі ходили до храму. Але я ніколи не чула щоб хтось з них ходив на річку у Водохреща. Та й взагалі ніхто не ходив.
  • Olha Hladka

    Авто по доступним цінам🔥🔥🔥🔥
    Запрошуємо до групи⬇️

    https://invite.viber.com/?g2=AQBFvm29Lbz0ZkkQ2SsjvcMGZGeSfZ%2BnnS50OK6OhEEjzhsQgXCqZ56Mdp0Gtta5

  • В'ячеслав Поляков

    Ідіоти!!!

keyboard_arrow_up