Як пройшло перше патрулювання нової поліції: селфі, аварія і “мертве авто”

Як пройшло перше патрулювання нової поліції: селфі, аварія і “мертве авто”
Нові вінницькі копи вийшли на перше нічне патрулювання. Встигли таксистів поганяти, аварію оформити, прогавити нічні перегони та розрядити акумулятор у своїй машині. Журналіст RIA “сів на хвіст” поліцейським, щоб подивитися, як вони працюють.

Уночі 22 лютого 25 патрульних екіпажів охороняли спокій вінничан. За кілька годин до цього вони присягнули народу на вірність та послухали настанови президента Порошенка з начальником патрульної служби України Хатією Деканоїдзе.

- Від присяги тільки позитивні враження, - каже патрульний Володимир Назарук. - На нас покладається велика відповідальність і ми цим пишаємося. Про корупцію у нас взагалі не може бути ніякої мови.

За тим, як поліцейські здобували перший “бойовий” досвід, спостерігав наш журналіст разом з представниками організацій “Ревізія влади” та “Комітет безпеки руху”. Складається таке враження, що містяни вже відвикли бачити таку велику кількість патрулів на вулицях, бо майже кожен зустрічний обертався їм услід чи знімав на мобільний телефон. Коли авто поліції зупинялися, до них підбігали молоді люди та просили дозволу зробити “селфі з копом”.

Відео дня

Поліцейські “Тойоти” видні здалеку — усі вони пересуваються тільки з увімкненими синіми проблисковими маячками. Але не завжди самі патрульні помічають деякі порушення на дорогах. Двоє хвацьких водіїв вирішили влаштувати нічні перегони Соборною та пронеслися на великій швидкості просто повз авто поліції — ніякої реакції. Проте копи трохи поганяли таксистів, що неправильно паркувалися й любителів хильнути чогось міцного на дитячому майданчику.

Вдалося подивитися, як нові охоронці порядку працюють на ДТП, що сталося близько 19.00 на Свердловському масиві. Три автівки отримали незначні пошкодження через те, що не дотримувалися дистанції.

- За попередньою інформацією, водій різко загальмував, через це і сталася аварія, - говорить інспектор патрульної поліції Арсалан Сам-Далірі. - Стандартна ситуація.

Працюють копи грамотно, але довго — цю аварію вони оформляли понад 6 годин. Після завершення цього процесу у них не завелася автівка — розрядився акумулятор. Довелося “прикурювати” його від іншої машини.

Ходили чутки, що під час навчання поліцейські розбили два авто на полігоні. Але жоден з поліцейських не підтвердив цю інформацію.

Патрульний розповів про враження від першої робочої зміни.

- Робочий день видався цікавим, ми вже обслужили кілька викликів, - розповідає Арсалан. - Був випадок з розпиванням алкогольних напоїв на дитячому майданчику. Ми зробили порушникам зауваження, то вони вибачилися й пішли. Ще відреагували на неправильно припарковані авто на “Урожаї” й біля медуніверситету. Теж відбулися попередженнями. Загалом, ми працюємо на профілактику, а не на покарання. Тому, якщо порушення незначне, а винний поводиться адекватно та з розумінням, то ми не будемо штрафувати.

Хоча нові копи й малодосвідчені, у них горять очі. Кажуть, що корупція не пройде.

- Я вважаю, що корупції в патрульній поліції вже нема, - говорить інспектор. - Бороти нема чого, і, надіюся, що ніколи не буде. Якщо хтось з патрульних візьме хабаря, то його звільнять і притягнуть до відповідальності перед законом.

Початок непоганий - будемо спостерігати за копами

- Запуск поліції пройшов на “ура”, - каже голова організації “Ревізія влади” Віталій Павловський. - Усі були готові, отримали інструкції на розводі, зброю, перед виходом на патрулювання перевірили автомобілі і виїхали на дільниці. Проводячи моніторинг першого виїзду, можу сказати, що залишилося позитивне враження про нових працівників поліції. Вони працюють якісно, грамотно і, що важливо, згуртовано. Завтра вийде нова зміна і ми продовжимо слідкувати за їх роботою. Цікавіше буде вдень. Місця для парковки, яких не вистачає, місця розворотів… Побачимо, як буде себе поводити поліція у більш складних умовах.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (41)
  • Анонім

    Спасибо Вам, что предупреждение в приоритете, а не штраф, дубинал, наручники. Спасибо что занимаетесь тем,чем большинство из нас, заниматься не хочет и детей своих не посылает.

    Дай Вам Бог дожить до того, что власти у  Вас достаточно будет и на неправидьно припаркованый автомобиль судьи, и на наручники для пьяного нардепа, и приоритеты не поменялись.

    И дай нам Бог дожить,  что уважать Вас будут и почитать , как истинных защитников закона.

    Удачи Вам в работе с нами, потенциальными нарушителями.
  • Анонім

    Начальство не знає ПДР, а Ви хочете щоб підлеглі знали?
  • Анонім

    Шановні поліцаї, велике прохання до вас підучити ПДР а то щось вони у вас храмають!)))
  • Анонім

    Соборную подчистили-молодцы..., а на Спутнике машины, как стояли все под знаком , так и стоят, возле суда на Артынова как стояли прямо на переходах , так и стоят,  на Урожае под знаком как стояли , так и стоят, а еще Троянда и другие места стоянок под знаком... Я понимаю, что не все сразу..но экипажи проезжают мимо этих мест по несколько раз в день..так что по-большому счету ничего не поменялось... ГАЙцы тоже иногда чистили Соборную..особенно после прихода новых начальников...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up