Як освятити паску за 34 тисячі гривень? На Великдень біля храму чергуватиме поліція

Як освятити паску за 34 тисячі гривень? На Великдень біля храму чергуватиме поліція
  • Близько двох тисяч поліцейських забезпечуватимуть правопорядок під час Великодніх свят.
  • Яке покарання загрожує за порушення карантину?
  • Правила пасхальних урочистостей та обрядів.

Поліцейські продовжують  працювати в посиленому режимі. Під час Великодніх свят майже 1200 поліцейських нестимуть службу  поблизу храмів, в яких проводитимуться богослужіння.

— Близько 700 правоохоронців  щодня забезпечують  правопорядок на вулицях  населених пунктів області, у складі піших та мобільних патрулів, на контрольно-пропускних та карантинних постах.  Цілодобово чергують посилені слідчо-оперативні, вибухотехнічні групи поліції, групи швидкого реагування, — розповідає начальник вінницької обласної поліції Юрій Педос.

На Великодні свята майже 1200 поліцейських заступлять на службу поблизу храмів.

Відео дня

— Працюватиме поліція діалогу. Правоохоронці проводитимуть максимальну роз’яснювальну та профілактичну роботу. Але у випадку грубого порушення закону поліцейські реагуватимуть відповідно до чинного законодавства,— кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

 

Яке покарання загрожує за порушення карантину

Стаття 44-3. Порушення правил щодо карантину людей

Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, -

тягне за собою накладення штрафу:

  • на громадян від 17 до 34 тисяч гривень для громадян
  • і на посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень.

Мешканців Вінниччини закликають дотримуватись діючих карантинних вимог. Це збереже  здоров’я  та життя  вам та оточуючим людям.

Правила пасхальних урочистостей та обрядів

У Степанецькій ОТГ освячення пасок відбудеться по вулицях громади ...

У храмах, відповідно до затверджених Урядом рекомендацій, не може знаходитися більше, аніж 10 осіб:

  • священнослужителів, які здійснюють священнодійство,
  • та членів кліру та притчу, без яких це служіння не може відбутися.

При здійсненні будь-якого священнодійства важливо, по можливості, слідкувати за дотриманням дистанції між особами, присутніми у храмі, намагатися уникати безпосереднього контакту між ними, виходячи з того, що на одну особу має припадати не менше 5 м2 площі церковної споруди.

Присутні у храмі, окрім тих, хто безпосередньо провадить службу чи співає на кліросі, повинні одягати маски.

Освячення пасок

Слід уникати скупчення вірян.

У сільській місцевості освячення радять організувати при кожному подвір’ї:

  • при цьому господарі мають знаходитися на безпечній відстані – 1.5-2 м. від особи, яка проводить обряд;

У містах освячення пасок дозволяється при храмі чи біля помешкань за умов, що віряни знаходитимуться на безпечній відстані один від одного протягом щонайменше двох днів — у суботу, напередодні Свята, та протягом всієї неділі, безпосередньо у день Пасхи.

Цієї неділі, 19 квітня, нагадаємо, православні українці відзначають Великдень. Але в умовах карантину священики змінюють традиційні обряди: службу пропонують дивитися вдома, а святити паски — протягом двох днів. Як відбудеться святкування Пасхи у головних церквах Вінниці читайте ТУТ.

Нагадаємо, що за безпосереднього сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) та у взаємодії з Суспільним телебаченням на весь період дії карантину організовані телевізійні трансляції з головних святинь десяти релігійних організацій України. Безпосередньо у часі пасхальних відзначень буде інтенсифіковано і графік цих трансляцій, і розширено число релігійних організацій, з храмів яких буде організовано відповідні трансляції.

Бажаємо усім радісних та безпечних Великодніх свят!

 

Читайте також:

Дані по СOVID-19 на 17 квітня: в Україні вже 4662 хворих, у Вінницькій області — 296 випадків

Великодні богослужіння вдома: розклад телеефірів, коли і де дивитись

У Вінницькій області зафіксували 296 випадків коронавірусу. Цифри по районах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Дима Бузин

    Позакривати
  • Виталий Костюк

    всіх попів посадити

    Владимир Мельник reply Виталий Костюк

    Виталий Костюк 🤣🤣🤣
  • Андрей Стоколос

    Зараз поліція як боги сидіть дома  і забийте на поліцейських царів

    Наталя Сергіівна Очеретна reply Андрей Стоколос

    Андрей Стоколос так не ходіть і не давайте.хай поліція просто простоїть ніч на чергуванні

    Мария Корпанюк reply Андрей Стоколос

    Андрей Стоколос так не надо шастать где попало, пока другие исправно сидят дома.
  • Валерій Ксенченко

    Поліція вийде на патрулювання, не пишіть всяку херню, це їх робота,  всеодно що сказати,  учителя  прийдуть до школи  вчити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up