Як націоналісти скасовували виступ гурту «Время и Стекло» у Вінниці

Як націоналісти скасовували виступ гурту «Время и Стекло» у Вінниці
  • Націоналісти влаштували акцію проти виступу українського поп-гурту «Время и Стекло». Приводом послугували гастролі музикантів на території РФ. Втім, шанувальників колективу це не турбувало: вони як йшли до кумирів з квітами, так і продовжували далі це робити.

13 березня о 19:00 годині у Вінниці розпочався концерт популярного серед підлітків гурту «Время и Стекло».

За півгодини до початку під стінами Будинку офіцерів зібралися близько десятка активістів, які під гаслами «Геть московських хулаїв» та «Ні розвагам на крові» просили людей бойкотувати концерт гурту, який «дарує гарний настрій окупантам».

Молодики говорили, що таким чином музиканти фінансують війну, що РФ веде проти України та називали їх колаборантами.

— Мене турбує те, що зараз відбувається за стінами. Тут же основний контингент діти, які не розуміють, хто, де та за кого виступає, — говорить Наталя, яка прийшла на концерт з двома доньками. — Привела дітей конкретно на Надю Дорофєєву та Позитива (учасники гурту - авт), бо вони знають їхні пісні, їм це подобається.

Батьки, можливо, і розуміють, хто і де виступає, але у нас і без того занадто багато негативу в країні. За себе, поклавши руку на серце, скажу, що я навіть не знаю, де ця група гастролює.

Тим часом у фойє Будинку офіцерів був аншлаг. Дорослі, молодь та підлітки поспішали зайняти свої місця у залі.

— Якого вони сюди приїхали? — обурюється літня жінка Неля. — Які у такий час можуть бути концерти. Не потрібно нікого пускати на такі заходи. Де поліція?

— Ось там поліція, — вказує рукою журналіст на полісменів, які стоять неподалік.

— А це хіба поліція? — продовжує пані Неля. — Понабирали різної швалі. Я дуже сердита. У країні бардак.

Час від часу до мітингарів підходили перехожі, щоб запитати, що відбувається.

— Скажите пожалуйста, а что за акция? Против кого протестуем? — запитуює у мітингуючих подружня пара.

— Сьогодні має відбутися концерт гурту «Время и Стекло», який за роки війни мав понад 20 виступів на території Російської Федерації, — говорить учасниця акції Олена Козаченко. — Солісти гурту виступаючи в Анапі сказали чисто і конкретно: «Ми тут співаємо для будущего наших граждан». Так скажіть мені, громадянами якої країни вони взагалі є?

— А я можу відповісти вам, громадянами якої країни вони є, — говорить чоловік з подружньої пари.— Сьогодні один солідний чоловік сказав, що у нас там батьківщина, де нам платять.

— Тільки сьогодні ми пом'янули нашого Дмитра Чернявського. Він є героєм Небесної сотні. Через цей руській мір, у який вони теперішні їздять та співають, Дмитро і загинув, — продовжує Олена. — Тому ситуація, що зараз виникла, для мене взагалі неприпустима. Люди біжать і кажуть, що їхні чоловіки були в АТО, а тепер вони ведуть туди своїх дітей. Як вони можуть вести дітей на виступи тих, хто виступає в Московії і на податки від концертів яких купується зброя та кулі, якою вбивають наших хлопців?

​​​

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Lev Bronshtein

    А слабо прийти нацикам коли п.а приїде?
  • Mikołaj Pobereżnyj

    в клетку провокаторов
  • Алиса Ковтонюк

    Я вважаю що це артисти,творчі люди і змішувати іх з політикою непотрібно.
  • Sashenka Syrovatko

    А нічого, що вони є громадянами України за документами. І з того заробітку, що вони отримують в РФ, платять податок в нашу державу... Мені здається, чи це взагалі нісенітниця... Поєднувати мистецтво і політику...

    З.А.Глядач reply Sashenka Syrovatko

    І за ці податки держава вчить отих ...ів,які вийшли протестутити.

    Анатолий Ковальчук reply Sashenka Syrovatko

    А ничего ,что ансамбли ссср не ездили в германию на гастроли в 1941-1945 г.?

    Oleksandr Stoliarov reply Анатолий Ковальчук

    А нічого, що СССР не купував у Німеччини, в 1941-1945рр., ТВЕЛи, газ, вугілля і не торгувало з агресором на $9млрд обороту за рік?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up