Як кандидат Порошенко говорив про «Армію. Мову. Віру» у Вінниці

Як кандидат Порошенко говорив про «Армію. Мову. Віру» у Вінниці
  • Біля Книжки одночасно і президент України, і кандидат Петро Порошенко мав публічний виступ перед вінничанами.
  • Чиновник говорив про здобутки під час своєї каденції та розповідав про плани на майбутнє.
  • Тезово перекладаємо виступ Петра Порошенка перед вінничанами на площі Стуса.

• За п'ять років ми створили фундамент нашої української держави — це армія, мова, віра. Ми з вами зуміли зберегти державу від знищення, ретельно спланованого нашим сусідом.

• Серед українських героїв - тисячі вінничан. У боях за нашу незалежність, за нашу свободу загинуло 229 наших з вами земляків з Вінниччини. Вічна слава Героям! Наші воїни захищають не тільки Україну, а й всю європейську цивілізацію.

Завдяки Вінниччині, калинівському Ягуару, зупинили створення так званої «Харківської народної республіки». Вони поклали обличчям у підлогу та арештували всіх, хто приїхав з Росії створювати «ХНР».

Відео дня

• Усупереч позиції Кремля ми змогли підписати та ратифікувати угоду про Асоціацію з ЄС. І отримали поглиблену зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, вибороли безвіз.

• З божою поміччю ми добилися томосу про автокефалію для православної церкви України. Я пишаюся тим, що Вінниччина є одним з лідерів по кількості переходів парафії у лоно помісної церкви. Ми зняли ярмо з православної церкви, сформували потужний духовний фундамент для України.

• Спільно ми захистили українську мову. Частка україномовних пісень на радіо стала значно більшою, ніж була в 2013 році. Бо тоді наша рідна, державна мова була наче попелюшкою в рідній хаті. Мільйони українців дивляться українське кіно, слухають тільки українські пісні.

• П'ять років тому, коли Янукович накивав п'ятами до Москви, на рахунку Держказначейства було 108 тисяч гривень. На освіту, пенсії, медицину ми мали тільки 108 тисяч. Сьогодні ж на рахунках у держави 23 мільярди гривень. А ще є валюта. Це фінансова міць України!

• Я буду боротися з бідністю. Регулярне підвищення пенсій та монетизація субсидій. А ті пенсіонери, які мають мінімальну пенсію, отримують компенсацію — по 1400 гривень, що буде на постійній основі. І це лише старт в економіку майбутнього, де Україна буде країною вільних та заможних людей.

• Роблю своїм пріоритетом повернення Криму та всього Донбасу в українську державу. До кінця другого терміну подам заяву на вступ в ЄС та отримаю план дій для вступу в НАТО. Бо НАТО — це один за всіх, це безпека для кожного члену Альянсу та надійний захист. У тому числі від Росії. Тому закликаю вас, думайте, за кого будете голосувати на виборах.

Нагадаємо, поки на сцені виступав Порошенко, поліція відтісняла молодиків з Нацкорпусу, які вимагали від президента посадити «Свинарчуків за ґрати». Між активістами та поліцейськими були бої, про що в матеріалі: Фаєри, газ та кийки: як у Вінниці побилися «нацдружинники» та поліція (ВІДЕО)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (73)
  • Юрий Бондарук

    От би на ДЕТЕКТОРІ БРЕХНІ перевірити ці обіцянки і "досягнення"))))
  • Ludmila Korol

  • Next

  • Максим,

    https://www.youtube.com/watch?v=3RPBc0vplOM
    Порох - моєї Батьківщини ворог!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up