Як “Хапука” за припарковане Гройсмана-старшого авто штрафували

Як “Хапука” за припарковане Гройсмана-старшого авто штрафували
Вінницькі копи знову у центрі уваги – зловили неправильно припарковане авто батька голови Верховної Ради Володимира Гройсмана – пана Бориса. Та ще й з Семеном Хануком (радником мера).

Штраф за неправильне паркування виписали Семенові, але той платити його не збирається – йтиме до суду.

За словами Ханука, протокол виписали не йому, а людині з прізвищем Хапук - переплутали букву. Інцидент трапився у п’ятницю, 26 лютого, у другій половині дня неподалік від центрального універмагу. За словами Ханука, він тоді сів за кермо (і, відповідно, він неправильно й припаркував авто),  бо Борис Гройсман себе зле почував.

- Жар у нього був чи щось таке... - розповів радник мера. – Я поставив авто далеко від переходу, там спереду ще машини стояли. Зайшли до офісу Юрія Коробкіна – ми з ним дружимо. Коли від нього виходили, на вулиці до Бориса відразу підбігли поліцейські та заважали йому сісти у машину. Вимагали документи, говорили, що він порушив правила. Почали щось виміряти там рулеткою. Коли я вийшов і сказав, що це я був за кермом, то у них відразу пропав інтерес. Машини, які стояли попереду нас, вони теж оштрафували.

Відео дня

Семен обурюється тим, що був оштрафований через якихось 70 сантиметрів. Каже, що не бачив, навіть, як саме вони міряли, встиг тільки сфотографувати рулетку на асфальті. Стверджує, що кінець рулетки не доходив до переходу, а був зсунутий у сторону машини. Та й з заповненням адмінпротоколу у патрульних виникли проблеми.

- Почали писати протокол – записали неправильно моє прізвище: не Ханук, а Хапук. Я казав виправити, а вони відмовлялися. Борис Ісаакович теж нервував, йому неприємно було:  стоять ці, які йому в онуки годяться, не пускають у машину… Він подзвонив Олексію Пидоченко, директору департаменту енергетики, транспорту та зв'язку, щоб з’ясувати, чи справді є порушення. Там же має бути розмітка у 10 метрів – лінія, яку не можна переступати.

Семен упевнений, що патрульні виконували чиєсь «замовлення» або піднімали свою репутацію за рахунок Бориса Гройсмана. Обіцяє подати заяву до суду через, на його думку, неправомірні дії поліцейських.

- Це вони хочуть навіяти страх у всіх людей, щоб усі падали перед ними на коліна, ніби вони всесильні, - говорить Семен. - Шукають спеціально, щоб показати, що усі рівні, але ж не так це треба робити. Я тільки за, щоб у місті був порядок, але ж не 40-50 сантиметрів. А якби було 9,99, це ж теж порушення? Завтра (1 березня – авт.) я віднесу заяву до суду. За неточність вимірювання, за те, що не взяли свідків. Що це за пристрій у них був? І документ, де моє прізвище неправильно зазначене теж не має юридичної сили. На цей виклик приїхало мінімум 6 поліцейських, наче особливо небезпечного злочинця впіймали.

Нанесені після інциденту позначки на відстані 10 метрів від “зебри” не зупиняють водіїв - паркуються як хочуть. Машина Бориса Гройсмана стояла приблизно на місці чорного авто.

Семен Ханук обіцяв інформувати громадськість про перебіг судової тяганини, тому далі буде. А тим часом поліція завалена роботою, точніше, протоколами щодо неправильного паркування – за останні дні їх уже кілька сотень. Про це розповів начальник вінницької патрульної поліції Редван Усеінов, а також прокоментував заяву Ханука.

- Таких порушень зараз дуже багато, вже більше 500. Для нас вони всі однакові, чи то Гройсман, чи хтось інший… Нам без різниці — складаємо на всіх, - говорить Редван. - Про те, що за Борисом слідкували, це особиста думка Ханука. Щодо неправильно зазначеного прізвища – може бути все. Документ матиме юридичну силу. Я не дивився на той протокол. Хоче йти до суду? Нема питань, будь ласка, протягом 10 днів кожний може оскаржувати постанову у законному порядку.

- Борис та Семен добре себе поводили, не хамили, - говорить інспектор патрульної поліції Альона, яка була присутня на скандальному інциденті. - З приводу неправильно зазначеного прізвища — здається, там було все правильно.

- Я не думаю, що це була “підстава”, - каже голова організації “Ревізія влади” Віталій Павловський. - Просто патрульні працювали, як і мають це робити. Де б це не сталося і хто б не був замішаний — поліція буде фіксувати порушення.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Нефёдов Николай

    На рівному місці виникла велика "проблема". Виписали штраф тай роз'їхались.
  • Анонім

    КТО ПОСМЕЛ ГРОЙСМАНУ ШТРАФ ВЫПИСАТЬ ??? ОН ЖЕ СВЯТОЙ !!!
  • Анонім

    Правила дорожного движения одинаковы для всех!!! Молодцы полицейские пусть выписуют побольше штрафов ПАНСТВУ(ханукав,гройсман и остальным) - которые привыкли до наглости и вседозволенности!!!

    Гість reply Анонім

    Я абсолютно вас підтримую

    Але із застереженням: не виключено, що це гра на публіку: показують, як начебто в Україні "вершить правосуддя" у дрібниця, щоб ми вірили "лівоохоронцям" і не думали, що поки йшла епопея з неправильною зупинкою машини, хтось(не виключено, що із особистих знайомих "героя" справи) крав мільярди
  • Галуша Вадим

    Человек миллиардер а опозорился за 200 грн.

    Гість reply Галуша Вадим

    За копійку в церкві пердне, бо ж сам тих церков і наставив по місту більше, ніж музеїв, більше ніж дитячих садочків і шкіл, більше ніж аптек
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up