«Я була в Польщі, але там вапном не фарбують дерева». А що у Вінниці?

«Я була в Польщі, але там вапном не фарбують дерева». А що у Вінниці?

Ще з 2006 року декоративні дерева в Україні білити заборонено. Також не можна фарбувати вапном малі архітектурні форми. Про бордюри законодавство мовчить. У Києві цьогоріч нагадали про заборону. У Вінниці поки нічого не чути.

На вулицях міста ми не побачили ані комунальників з вапном, ані свіжопобілених дерев. Запитали у вінничан, можливо, вони щось помітили.

– Побілка дерев? По-моєму, я якраз на Київську їздив, бачив, що там білять дерева. Наскільки я пам’ятаю, білити їх добре, щоб комахи короїди не впливали на саме дерево, – розповів Валерій Татунко.

 

Відео дня

 

– Бачила, що красили бордюри. Дерев не бачила. Але, мабуть, було б краще, якби їх білили. Так якось гарніше, – сказала Олена Гаврилюк.

Гості міста також нічого не зауважили.

– Комунальників, які білять дерева, ще не бачила. Побілка…я навіть не знаю. Це пережиток. Мені здається, що їх білити не треба. От я була в Польщі, але там вапном не фарбують дерева. Я навіть не бачила, що там білять фруктові дерева, – розповіла гість міста Людмила.

 

 

На прибудинкових територіях, за словами виконуючого обов’язки директора департаменту житлового господарства Роман Фурман, побілку дерев теж не здійснюють.

–  Ми говоримо про прибудинкові території в багатоквартирних будинках. Декілька років ми вже дерева не білимо. Доцільності немає. Дерева білять тільки за бажанням людей. Буде проведена тільки побілка бордюрів, – додав Роман Фурман.

Про те, чи білять і чи планують надалі фарбувати дерева у місті, в одному із відділів Департаменту комунального господарства та благоустрою нам не розповіли. Сказали звертатися до більш вузьких спеціалістів. Просять інформаційний запит. 

 

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Олексій

    Радянський архаїзм. Бордюри повинні бути цілі, очищені від бруду, стояти рівненько, травичка рости, а не місиво з болота, на якому нічого не росте вздовж тротуарів від солі з зими.
  • Anonymous

    Olvol reply Anonymous

    ПЛОДОВІ ДЕРЕВА БІЛЯТЬ ДЛЯ ТОГО, ЩОБ НЕ ПЕРЕГРІВАЛАСЬ НА СОНЦІ І НЕ ЛОПАЛАСЬ КОРА. НЕВІГЛАСИ!

    Oleksandr Stoliarov reply Olvol

    О ще один ігспєрд читнув книгу з біології 5го класу)

    Олексій reply Olvol

    Їх не білять, а змащують глиною та крейдою для запобігання сонячних опіків. Розберись спочатку.

    Olvol reply Олексій

    Я ж і кажу: від сонячних опіків треба надати світлого кольору. Але "мастити крейдою" - оце ви сказанули...
  • Anonymous

    Пережиток совка и нищебродов селюков, которые прибыли в Винницу с окружающих сел работать на заводы. Тут им повыдаввли квартиры и они перебрали методику, со свих сел где , белили хаты и фруктовые деревья. Кто то добрался до власти и стал сей фетиш разводить в городе в виде побеливания всех деревьев, электропор, дворовых бордюров и покраской автомобильных покрышек. Пахомщина в головах чиновников зашкаливает и они говорят что мол так красиво, на фоне общей убогости. Лучше б не бордюры красили, а их ремонтировали и мусор со дворов повывозили в виде пластиковых бутылок и автомобильных покрышек.

    Иванов Иван reply Anonymous

    это лучше чем красить все в жолтосинее а я когда служыл в германии там белили деревя и особенно на обочинах дорог при тумане помагает водителям .а полща это вообще недо страна как и уркаина

    Olvol reply Иванов Иван

    ПЛОДОВІ ДЕРЕВА БІЛЯТЬ ДЛЯ ТОГО, ЩОБ НЕ ПЕРЕГРІВАЛАСЬ НА СОНЦІ І НЕ ЛОПАЛАСЬ КОРА.

    З.А.Глядач reply Иванов Иван

    Чємадан-вакзал-ПаРаша.

    Иванов Иван reply З.А.Глядач

    ху...сос это все что ты  знаеш ?

    Петро Мазур reply Иванов Иван

    казлячя морда,махани бояры и удавочку беги накинь

    Иванов Иван reply Петро Мазур

    ще один ху...сос вылиз

    З.А.Глядач reply Иванов Иван

    Типова "відповідь" кацапа,коли він не має,що відповісти.

    Кисель Наталия reply Иванов Иван

    то чого ти тут повітря псуєш? чемодан-вокзал-перестрана!

    Иванов Иван reply Кисель Наталия

    пыз..о ты х..й глотнеш колы взнаеш з якои перестраны я вас  проеб..ю

    Кисель Наталия reply Иванов Иван

    а може й на Ющенка...
  • Иванов Иван

    цикаво а в вышыванках ходят?

    Олексій reply Иванов Иван

    Модератор, прибери лайно в коментараях.

    Иванов Иван reply Олексій

    алета ну ты ибо пи..тый
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up