Врятувати Вишенське озеро. Петиція достроково зібрала необхідну кількість голосів

Врятувати Вишенське озеро. Петиція достроково зібрала необхідну кількість голосів
  • Вінничанка Таїса Гайда опублікувала петицію у якій закликала владу звернути увагу на проблему замулення Вишенського озера. Її звернення достроково підтримали 431 людини з 350 необхідних. 

Петиція з'явилася 17 вересня. Збір підписів мав тривати до 5 жовтня. Станом на сьогодні, 25 вересня, звернення зібрало уже необхідну кількість голосів та має бути розглянуте владою.

— На початку 200-х років площа Вишенського озера була набагато більшою. Тільки один Качатник, який є частиною озера, мав площу 22 гектари. Це було улюблене місце для риболовлі вінницьких рибаків, а також місце відпочинку для усіх вінничан. У 2014 році чомусь площа Качатника стала 2 га, а озеро почали масово забудовувати і засипати. Але не тільки Качатник, але і основана частина озера замулюється, підземні джерела зникають, — йдеться у тексті петиції. — Ще недовго чекати і дикі качки, які залишились на озері, будуть переходити його пішки. Озеро повільно вмирає, що може повністю змінити мікроклімат цілого мікрорайону. Не кажучи вже про те, що вінничани втратять останню можливість для гарного відпочинку просто посеред міста.

Таїса Гайда відзначає, що саме зараз Вінницька міська рада працює над бюджетом на наступний рік і «було б доцільно включити витрати по очищення озера від мулу та його проведення елементарного благоустрою на 2021 рік, а також додати заходи по його відновленню до міської програми, яка сприяє збереженню навколишнього середовища у місті».

Відео дня

—Бо ще рік-два і від озера нічого не залишиться. Прошу розглянути можливість включення до бюджету громади на наступний рік заходів по відновленню Вишенського озера, — зазначає Гайда.

Голосування за петицію ще триває. Ознайомитися зі зверненням можна ТУТ.

 

Читайте також:

Для онлайн-уроків. Вчителів вінницьких шкіл забезпечать ноутбуками

Новий автомобіль Renault Duster куплять для офіцерів громади

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач42

    а я предлагаю  мойдонути проамериканськы  влади .яка незаконно с  2005 року.продати  озеро якомусь  амерысранцю .и жилательно  за  бесцинь и пид   обицянку-цяцянку  облагороження. та инвостиций. цэ  и  е  усроинське  выришення  проюлемы  с  глаз  долой и  с серца вон. вед  продалы  же кровчукы  ракетоносцы с титана  швали  с G7 в  1991 пид  обицянкы.

keyboard_arrow_up