«Вона до понеділка не доживе». На Юності пенсіонерка-інвалід потребує допомоги

«Вона до понеділка не доживе». На Юності пенсіонерка-інвалід потребує допомоги
  • До редакції «20хвилин» звернулися жителі будинку на Юності,37. За їх словами, у одній з квартир цього будинку помирає самотня жінка
  • Сусіди зверталися до поліції та швидкої, щоб доглянути за 84-річною бабусею. Але жінці так ніхто не зголосився допомогти
  • У мерії пообіцяли вирішити цю ситуацію. Люди досі очікують на допомогу для пенсіонерки

— Вона там помирає, вже четвертий день нічого не їсть! — каже по телефону сусідка Наталія. — Дзвонили на гарячу лінію міської влади, там казали, “що це не до них”. Дзвонили, у поліцію та швидку. Так приїхали лікарі, поміряли тиск і поїхали собі. А вона інвалід, немає ноги. Живе одна. Допоможіть, будь ласка.

Журналіст поїхав на місце, де зустріли сусіди літньої жінки — Наталія та Анатолій. Вони розповіли, що нещодавно в 85-річної Тамари Петрівни помер син.

— Він був жахливим пиякою! Усю її пенсію витрачав на горілку. І в борги величезні вліз. Кілька днів тому він залишив матір, лежить в морзі. А ми навіть не знаємо, як і за який кошт його поховати

Відео дня

І тепер сусіди переймаються, що жінка також скоро помре.

— Учора до жінки увірвалися алкаші: друзі її Сашка (так звали сина жінки - авт.). Усе розкидали, там таке жахіття! Ви навіть собі не уявляєте, — емоційно розповідає пан Анатолій. — Я не можу за нею доглядати, у мене також проблеми. А Тамара не може ходити, за нею ніхто не приїжджає, бо немає родичів.

Прикута до ліжка

Крокуємо разом з Анатолієм в квартиру до 84-річної. Чоловік каже, що тільки сьогодні знайшов ключі від дверей. А до цього жінка кілька днів спала з відкритими дверима, і друзі її померлого сина сюди постійно приходили.

У квартирі жахливий сморід, розкидане сміття та літають мухи. На кухні — пляшки від настоянки глоду. На стінах обірвані шпалери, а сама жінка лежить в залі, закутана в стару ковдру.

— Тамаро, як ви почуваєтеся? — запитує Анатолій.

— Нікуди я не поїду, де моя мурка? Вона ж народилася на Сашку, коли він спав. — відповідає пані Тамара, наче в маренні.

А після того, як жінка розказала, що вже три дні нічого не їла, сусіди пішли до магазину за їжею. Люди шоковані, і кажуть, що не знають чим їй допомогти.

— Ми навіть в психіатрію дзвонили. Є підозри, що жінка вже втратила глузд. Але там відповіли — «Чекайте до понеділка!». Боюсь, що до понеділка бабуся не доживе, — додає Наталія.

Вирішуємо, хто допоможе

Що робити, коли немає кому доглянути за самотніми літніми людьми?
За порадою, що ми отримали на гарячій лінії “15-60”, це питання вирішують в Департаменті соцполітики Вінницької міської ради.

Контакти: (0432)50-43-50.

Журналіст звернувся в міський департамент соцполітики, щоб дізнатися, хто може доглянути за жінкою. Там відповіли, що обов’язково відправлять когось зі своїх фахівців, щоб подивитися за літньою жінкою.

— Так, мені дзвонили з соцполітики. Сказали, що зараз вирішать, хто до неї поїде, — відповідає по телефону пані Наталія.

Потім жінка подзвонила і розказала, що з департаменту соцполітики приїжджали. Але допомогти пенсіонерці не змогли, оскільки 84-річна Тамара не має паспорту. Її не взяли на облік, і обіцяли "щось вирішити в понеділок" (2 жовтня)

Якщо бажаєте допомогти, пишіть повідомлення в спільноті «Новини Вінниці на 20хвилин».

Сусіди пенсіонерки Тамари Петрівни готові надати свої контакти для зв’язку.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Olvol

    Родила, вырастила и воспитала сына-алкоголика - не жаль такого "человека"! Это только в нашей стране бабушки с палочкой за день успевают обойти кухню, больницу, рынок и дачу в то время, как дети и внуки балбесничают!
  • Вишинський Богдан

    Доброго дня

    Я готовий  допомогти.

    Яку саме допомогу потребує бабуся ?
  • Marinka Lisa

    Может ей хоть покушать соседи будут носить?Это же человек.Что же делается в нашей стране?Зато как ее не станет быстро прибегут квартирку прибрать к рукам.

    Anonymous reply Marinka Lisa

    горисполком уже всё поделил - поэтому видимо соцработники и не приходили, что бы бабуля побыстрей отправилась к Создателю.
  • Задунайский Торонтуй

    ==зголосився

    "Зголошуютья" рогули из дремучей Галычыны.

    Украинцы погоджуються.

    Olvol reply Задунайский Торонтуй

    Это хорошее слово. Ним можно заменить латинизм "регистрация", ведь в польском же говорят "zgłosić się".

    Задунайский Торонтуй reply Задунайский Торонтуй

    зголошуються

    Когда уже редактор каментов будет, неужели так сложно?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up