Водії оголосили бойкот цінам на пальне: затори на Київському та Центральному мосту

Водії оголосили бойкот цінам на пальне: затори на Київському та Центральному мосту
  • Вінницькі водії долучилися до всеукраїнської акції протесту.
  • Автовласники протестують проти зростання цін на пальне та на одну годину зупинили машини на Київському та Центральному мосту.
  • Проїхати можна, але дуже повільно.

Громадська організація «Авто Євро Сила» анонсувала на сьогодні, 11 жовтня, початок всеукраїнської акції протесту. Вони закликали водіїв у містах та селах зупинити свої машини на дорогах, але не перекривати повністю рух. Мета флешмобу — змусити владу знизити ціни на пальне.

«Знизити вартість пального до рівня весни (15 травня) 2018, за рахунок зменшення розміру акцизу на пальне та прив'язки акцизу до гривні замість прив'язки до євро, як зараз», — йдеться в дописі «АЄС».

Відео дня

Зранку вінницькі водії зайняли крайні ряди на Київському та Центральному мосту. Орієнтовно, бойкотують сукупно два-три десятки автовласників. Вони увімкнули аварійні вогні та тримають таблички зі змістом, щоб влада вплинула на ціни пального. Проїзд не заблокований, але швидкість руху на мосту — не більше 10 кілометрів на годину.

«Соборна стоїть через забастовку. Нічого не їде з мосту вже більше 15 хвилин», — повідомляють очевидці.

Як йдеться у анонсі «Авто Євро Сили», вони вимагають знизити ціну пального до рівня весни (травень) 2018 року. А скільки зараз взагалі коштує пальне?

За даними сайту «Мінфін» середня ціна пального у Вінницькій області зараз така (у гривнях за літр):

А-95+ — 34,49; А-95 — 33,23; А-92 — 32,23; ДП — 31,57; Газ — 15,47.

У архіві остання дата, за яку є ціни на паливо — це 11 липня 2018 року. Тоді вартість пального була набагато нижча:
А-95+ — 30,37; А-95 — 29,36; А-92 — 28,42; ДП — 27,49; Газ — 13,21.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (108)
  • Иванов Иван

    автомайдан давайте
  • Вася

    Ну вот я ни фига не пойму этих водителив.

    Улицы переименовали, и даже города.

    Историю перекорили..

    С Россией расплевались надолго.

    Чё вам, уроды ещё надо???? Какого ещё улучшения?
  • Вика Онофрийчук

  • Ruslan Kirienko

    Тобто, вкрадені автодором гроші держава вже не поверне, а ці недостачі, мабуть, вирішено перекрити за рахунок населення!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up