Вкрали пів поля. Ошукані пайовики перекриватимуть трасу з Вінниці на Турбів

Вкрали пів поля. Ошукані пайовики перекриватимуть трасу з Вінниці на Турбів
  • Жителі села Приборівка отримали пів поля на забудову, але оформити документи на землю не можуть.
  • Тяганина з документацією триває уже багато часу і люди вирішили діяти кардинально — перекривати трасу.

Конфлікт за землю у селі триває уже давно. У 2010 році колишній селищний голова підписав з фермером угоду на оренду поля. Але недобросовісний орендар п'ять років не платив орендної плати. Через це договір було розірвано, а з чоловіка через суд на користь держави стягли орендну плату за три роки.

Потім це поле поділили на дві частини. Одна — АТОвцям, інша — увійшла у межі села. На ній мав бути стадіон та 92 будинки. Землю під будівництво видали жителям села. Люди витратили понад 400 тисяч гривень на технічну документацію та інші документи, але стати власниками землі так і не змогли.

Справа рухалася дуже повільно, а це уже місяць як змін немає взагалі. Селянам постійно заважають, бо навіть спливли факти підробки документів.

Відео дня

У зв'язку з цим селищна рада та місцеві жителі написали заяву до прокуратури. А щоб пришвидшити процес люди пішли на радикальні дії — перекриватимуть дорогу.

У неділю, 29 серпня, об 11.00 люди вийдуть на пішохідний перехід траси Вінниця-Турбів. На акції свої права відстоюватимуть жителі села Приборівка, яких ошукали в земельному питанні.

Місцевий депутат Сергій Огородник надав відео: записали, як проходили збори ошуканих пайовиків з представниками влади.

«Перекриємо дорогу — це саме перше. Не буде нормальних дій влади, щоб повернути нам землю — ми під адміністрацією викинемо шини, підпалимо. Ти не дивись, що зараз тут 30 людей, ми нормально організуємо. Всі вороги й друзі побачать. Про дестабілізацію нам уже сім років розказують, — каже один із чоловіків в юрбі у відео. — Ви нам хоч наше відайте. Ми вам відали пів поля, думали іншу половину на себе оформимо. А не можемо, бо документи підробили. Взяли та ще пів поля вкрали».

 

Читайте також:

«Нас шокувала новина про смерть Іри». У Вінниці жорстоко вбили 20-річну студентку ДонНУ

У Вінниці зловили п'яного поліцейського за кермом. Почалося службове розслідування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Україна Вицин

    Я  атошні 2 га пробую зареєструвати з нового року в копайгодській громаді майже рік мене водять за носа і придумують відмазки як повпливати чи куди звертатись про допомогу хтось підкаже

    Ols Kat reply Україна Вицин

    Найняти адвоката i затаскати їх по судам
  • Тарас Скоропад

    Супер, після перекриття дороги, точно документи оформлять.... Мені не виплатили зарплату за місяць, напевно піду трасу десь перекрию, щоб виплатили, бо судитись я не маю часу

    Oksi Go reply Тарас Скоропад

    Тарас Скоропад перекрий.Хтось мішає?
  • Nikolay Polyarush

    Це тільки початок...
  • sas 1366

    Я правильно розумію: "наші права порушили, ми йдемо порушувати права інших???" На який підставах вони мають обмежувати право інших людей (учасників дорожнього руху) на вільне пересування?? Хай перекривають там де сидять депутати, а не звичайних людей задрачувати

    Ols Kat reply sas 1366

    В начале 2014 года активисты перекрывали Соборную потому что Янукович что-то там не подписал. Активистам за это ничего не было. Почему одним можно, а другим нельзя

    sas 1366 reply Ols Kat

    Було діло, зробили колапс, весь рух зупинився... І що добились??! Людський гнів

    Ols Kat reply sas 1366

    Вони добились чого хотiли - Вiтю прогнали, Юлю звiльнили, Асоцiацiя пiдписана

keyboard_arrow_up