Визначили номінантів «Книга року ВВС-2019». Є серед них вінничанин Влад Сорд

Визначили номінантів «Книга року ВВС-2019». Є серед них вінничанин Влад Сорд

На сайті ВВС News Україна опубліковано довгі списки літературної премії "Книга року ВВС" 2019. Цьогоріч на титул претендують 24 українські видання, також окремо обрали найкращі 11 дитячих видань та 8 видань есеїстики. Переможець у кожній номінації отримає грошову премію, яка складає 1 фунт.

До довгого списку премії "Книга року ВВС-2019" увійшов Влад Сорд з книгою  "Безодня" (Вінниця: Дім Химер, 2019)

Книга року ВВС - що це таке?

Книга року BBC" (BBC Book of the Year) — літературна нагорода україномовним літературним творам, яка щорічно присуджується редакцією BBC News українською за найкращу україномовну книжку видану минулого року. Вперше премію "Книга року BBC" було вручено 2005 року, і вона швидко стала однією з найпрестижніших літературних нагород в Україні. Редакція BBC News українською формує довгий список номінантів, з-поміж яких експертне журі обирає переможців. Автор-переможець премії отримує еквівалент 1000 британських фунтів у гривнях.

Відео дня

З повним цьогорічним списком можна ознайомитися ТУТ.

Про Влада Сорда

Влад — вінницький поет, прозаїк та ветеран бойових дій.

Чоловік народився на Вінниччині. В 16 років поїхав до Криму.

Влад Сорд пробув на війні близько 5 років. Служив у Правому секторі та ОУН, демобілізувався з 93 ОМБр. Після повернення з війни разом з дружиною письменницею Вікторією Гранецькою створив видавництво містичної літератури «Дім химер».

Про книгу

Збірка оповідань Влада Сорда "Безодня", проза, показує нам інший бік українсько-російської битви 2014 -2019. Тут, навіть в містично-фентезійних текстах, про війну Україні невоєнній нарешті розповів учасник, а не журналіст.

Поза метафорами і наративом, попри лексику, на 30-40% нецензурну (але, як і бійці передової, нам чомусь розкривається її сокровенний зміст - як, власне, є для кожного в ООС просто от зараз), автор ексклюзивно оповідає, як же було насправді. І це "як же ж було насправді" зовсім не узгоджується часом із етикою, мораллю, цивілізаційністю нашої Великої Землі.

Може, химерний дискурс і дозволяє приховати справжність, реалістичність намірів. Але Влад Сорд написав на моєму примірнику: "Від Змія трохи бунту і хаосу". 

Читайте також:

На залізничному вокзалі Вінниці відкрили зал очікування для військових

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оля

    прикольно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up