«Візьміть палицю і перелазьте»: на Вишенському озері прорвало дамбу

«Візьміть палицю і перелазьте»: на Вишенському озері прорвало дамбу
  • Сьогодні, 17 березня  орієнтовно о 14.00 на ставку “Качатник”, який є частиною Вишенського озера, розмило дамбу.
  • Коли журналісти 20minut приїхали на місце, МНС-ники досліджували чи немає загрози підтопленню прилеглих територій, де живуть люди.
  • Самі ж мешканці насилу можуть потрапити на протилежну сторону.

Місцевий житель Ярослав, якого ми зустріли на вулиці Подільський, що біля ставка, дорогою розповідає як так вийшло і показує місце прориву, де  якраз знаходяться працівники ДСНС.

— Діяльність приватного підприємства "Голуба нива", яке взяло в оренду водний об’єкт довела його вже до такої ручки, що гідроспоруду (дамбу)  розмило і  вийшов аварійний скид води, розмило дамбу. Її вже давно потрібно було ремонтувати, бо вона в аварійному стані знаходиться, — розповідає Ярослав Мудрик.

Він проводить далі через дамбу і показує в сторону очерету, яким заріс ставок.

Відео дня

— Власники зробили канал, щоб вода не йшла до Вишенського озера, хочуть  її вивести і висушити ставок. А раніше замість очерету була вода. Рівень води зрівнявся з дамбою, тому ще трохи і в інших місцях теж розмиє.

Приїжджала муніципальна поліція. А зараз на ставку знаходяться працівники відділу цивільного захисту Вінницького міського управління ДСНС України. Кажуть, що орієнтовна причина розмивання грунту та прориву — через підвищення рівня води під час танення снігу та дощів.

— Загрози підтоплення для жителів прилеглих територій немає, — говорить інспектор відділення запобігання НС та заходів цивільного захисту  Вадим Глухов. — На місце їдуть працівники комунального господарства, які будуть встановлювати трубу для стоку води.

По суті дамба — це своєрідний “місток” між приватним сектором мікрорайону Пірогова та районом Вишенька. Кожного дня по ній ходять люди, бо так коротше. Люди підходять до краю прірви і не знають, що робити та все одно примудряються перелізти.

— Я якось пройшла, але це ризиково. Можна ж впасти. Тут же люди живуть і діти ходять до школи. Не часто ходжу цим шляхом, але в нас тут дача і на мене на тому боці чоловік чекає, — каже пані Олена, що йшла зі сторони торгового центру “Шок” і додає — А ви палицю там візьміть і перелазьте як я.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Alexandr Korobchinsky

    ДА ВИ ЩО. І ТОЧНО РОЗМИЛО 17 БЕРЕЗНЯ О 14 ГОДИНІ? ЗДИВУВАЛИ.... НА МОЇЙ СТОРІНЦІ ВІДЕО ВІД 16 БЕРЕЗНЯ ДЕ ВЖЕ ДАМБА РОЗМИТА. А ПІДПРИЄМСТВО "ГОЛУБА НИВА" ЩЕ Є ДІЮЧИМ, ЦЕ ТОЧНО? КОМЕНТАР КЕРІВНИКА ПІДПРИЄМСТВА, ЯКЕ ПРИВЕЛО ДО ТАКОГО СТАНУ ДАМБУ І ЗАООДНО НАРАЗИЛО НА НЕБЕЗПЕКУ ГРОМАДЯН, ЯКІ КОРИСТУЮТЬСЯ ДАМБОЮ КОЛИ БУДЕ. ПО СУТІ ЦЕ МОЖЕ БУТИ СТАТТЯ КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ
  • Иванов Иван

    это прорыв да те жлобы з порятунку в ручную такой прорыв засыпят за час

    З.А.Глядач reply Иванов Иван

    "Приїжджала муніципальна поліція."..."На місце їдуть працівники комунального господарства, які які будуть встановлювати..."



    От мандоципали і будуть "встановлювати"... Бо,по своїй суті,вони-працівники комунального господарства. Їхня шаражка так і називається-"КП(комунальне підприємство)-муніципальна поліція"

    Нехай покажуть,що вони ДІЙСНО щось можуть робити.
  • Барыга

    Против природы ничего не выйдет))))



    А кто приватизирован земли возле качатника? Угадайте с трёх раз))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up