Вийшов новий велокалендар. Цьогоріч він у вигляді розмальовки і розповідає про ВелоЛосиків

Вийшов новий велокалендар. Цьогоріч він у вигляді розмальовки і розповідає про ВелоЛосиків
  • Це вже п’ятий велокалендар, який виходить друком. Говоримо з авторкою ілюстрацій про ідею зображувати лосів, значення кожного з малюнків і шукаємо на них вінницьких велосипедистів.

Цьогорічний календар має дюжину тематичних ілюстрацій ВелоЛосиків. Їх авторкою є київська художниця Марія Моспан. Свою вже готову роботу дівчина описує так: «Як живуть лосики і як тренуються. Як катосять і як матрасять. Як розважаються і страждають».

— Історія ВелоЛосиків почалася влітку 2018 року, на бреветі Львів-Карпати-Львів, це 1200 кілометрів. Його їхав мій чоловік з друзями. Я в цей час сиділа вдома. Рома писав мені про те, що траплялося з ними на маршруті, а я це замальовувала в комічній формі, — розповідає Марія Моспан. — Лося, як основного персонажа, вибрала не просто так. Справа в тому, що чоловік і його друзі катаються дуже активно, і їх давно вже називають лосями info. Перші ВелоЛосики були намальовані в альбомі, олівцями або ручками. Фотографувала малюнки і постила їх у фейсбуці, чим дуже тішила своїх велодрузів. 

Потім, каже Марія, була ціла серія малюнків «Пригоди ВелоЛосиків у Румунії» і «Пригоди ВелоЛосиків на ПБП». Сюжети для своїх малюнків художниця бере з розповідей друзів-велосипедистів і з власного досвіду, адже вона також катається.

Відео дня

— Цього року ВелоЛосики перейшли на новий рівень, я почала малювати їх в цифровому форматі, у них з'явилася сторінка в Інстаграмі, — продовжує Марія. — Ідея намалювати календар прийшла якось спонтанно, сподобалася концепція Лосика Санти на лігераді, маю на увазі сторінку за грудень. Поділилась цим із засновником Київського Велоклубу Денисом Сімковським. Вже разом ми придумували сюжети на інші сторінки. З ідеями і деталями мені також допомагали чоловік і родина.

Кожний місяць має певне відсилання до велоподій. Або, як каже велоактивіст Олександр Царевський, велопасхалки. 

Наприклад, квітень зображує вело-фестиваль Chicken Kyiv, який відбувається у цьому місяці. На малюнку можна побачити ВелоЛосика в оточенні ципок. 

Перегорнувши на травень, бачимо «Львівську Двохсотку». Тут ВелоЛосик зі своїм байком обережно переходить знаментиний на цьому маршруті підвісний міст. На жаль, з кожним роком стан моста лише погіршується.

Усі ВелоЛосики, до речі, це реальні велоперсонажі. У червні, наприклад, зображений вінницький Цар-Котовоз, себто Олександр Царевський. На голові у нього корона, в руках пухнасте Коте, а поряд, у каструлі з написом «матрасій», вариться його улюблений борщ.

— Фішкою цьогорічного календаря є те, що він вийшов у форматі розмальовки-антистресу. Тобто кожен може розфарбувати малюнки кольорами, які йому до душі, — розповідає Олександр Царевський. — Думаю, що зараз багатьом з нас не завадить взяти до рук фломастер чи олівець і трішки розслабитися. Все-таки рік, що минає, вийшов доволі напруженим. 

Придбати велокалендар можна, заповнивши ОСЬ ЦЮ гуглформу. До 1 січня його вартість складає 200 гривень. З нового року — 225 гривень. 
 

Читайте також:

Під час прогулянки містом. ТОП-10 місць у Вінниці, де можна зробити новорічну світлину

Передноворічна депресія: чи справді вона існує і що радять психологи?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Igor Baroni

    какое дно для детей
  • Александр Владимирович

    Цих "велолосиків" скільки розвелось... Хоть би цих оленів заставили правила ПДД вчити ! А то кипив собі лісопеда і їде як хоче і куди хоче, як бетмен!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up