Вісім вінницьких хлопців, що загинули у боях за аеропорт. Вшануймо їх пам`ять

Вісім вінницьких хлопців, що загинули у боях за аеропорт. Вшануймо їх пам`ять

Сьогодні виповнюється рівно два роки з тих пір, як останній кіборг полишив стіни Донецького аеропорту. Згадаємо вінничан, які втримали стратегічну висоту ціною власних життів

 

Їх нагородили вже посмертно.Вісім вінничан-кіборгів з числа бійців, які протистояли ворогу, аби втримати контроль над летовищем Донецького аеропорту. Кіборги боронили стратегічно важливу висоту 242 дні.

Сьогодні минає два роки з тих пір, як закінчився останній, “кривавий”, тиждень оборони аеропорту. Саме тоді, 21 січня 2015 року було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з терміналу аеропорту. Адже той був повністю зруйнований і не придатний для оборони.

— Не витримав бетон, — сказав боєць Петро Канонік після вручення нагород бійцям під час прем’єри фільму “Воїни духу” у кінотеатрі “Родина” — Наші хлопці витримали. Якби було, що захищати, ми продовжили би оборону аеропорту, але захищати там вже було нічого…

Відео дня

Вінницькі кіборги вже ніколи не побачать тих нагород, які вручили їх вдовам та матерям 20 січня.

Редакція “20 хвилин” ще раз висловлює співчуття родинам загиблих та пропонує сьогодні вшанувати пам`ять усіх героїв, які відстоювали аеропорт - зокрема і вінничан.

Дмитро Франишин

 

Народивcя у 1982 році у селі Стадниця Вінницького району. Зник безвісти 20 січня 2015 р. під час бою з російськими збройними формуваннями в районі аеропорту Донецька під час прориву для евакуації поранених. Загинув 20 січня 2015 року у Донецькому аеропорту. Впізнаний за експертизою ДНК. У загиблого залишились батьки, дружина та донька.

 

 

 

Леонід Шевчук

 

Народився у Вінниці у 1985 році. Зник безвісти 20 січня 2015 р. під час бою з російськими збройними формуваннями в районі аеропорту Донецька під час прориву для евакуації поранених. Загинув 20 січня 2015 року у Донецькому аеропорту. Впізнаний за експертизою ДНК. У Леоніда залишилися батьки.

 

 

 

Сергій Зулінський

 

Народився у Вінниці у 1987 році. Зник безвісти 20 січня 2015 р. під час бою з російськими збройними формуваннями в районі аеропорту Донецька під час прориву для евакуації поранених. Впізнаний за експертизою ДНК. Загинув 20 січня 2015 року у Донецькому аеропорту. У “кіборга” залишились батьки, дружина та донька.

 

 

Олександр Кондратюк

 

Сам він не вінничанин, але вчився у медичному університеті. На його честь там зараз встановлена меморіальна дошка. Народився у 1982 році у місті Шпола Черкаської області. Загинув 20 січня 2015 року при евакуації кіборгів в Донецькому аеропорту. У бійця залишилась мати, дружина та п`ятирічна донька.

 

 

Анатолій Буйлук

 

Народився у 1981 році у селі Кацмазів Жмеринського району. Зник безвісти 20 січня 2015 р. під час бою з російськими збройними формуваннями в районі аеропорту Донецька під час прориву для евакуації поранених. Загинув 20 січня 2015 року. Впізнаний за експертизою ДНК.  У нього залишились батьки, дві сестри та брат.

 

 

Павло Колесников

 

Народився у 1975 році у Могилів-Подільському. В аеропорту Донецька був старшим групи, яка тримала оборону нового терміналу. Загинув 7 листопада 2014 р. о 16:05 від кулі снайпера, коли вибирав нову бойову позицію. У бійця залишились дружина та 4-річний син.

 

 

Юрій Осаулко

 

Народився у селі Самгородок Козятинського району у 1981 році. Зник безвісти 20 січня 2015 р. під час оборони аеропорту Донецька. Загинув 20 січня 2015 року. Впізнаний за експертизою ДНК.  У кіборга залишилися батьки, дружина та дві доньки.

 

Дмитро Скляров

 

Народився у селі Уладівка Літинського району у 1983 році. Зник безвісти 20 січня 2015 р. під час оборони аеропорту Донецька. Загинув 20 січня 2015 року. Впізнаний за експертизою ДНК.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up