Вінниця може отримати бонусні гроші на розвиток дітей та молоді

Вінниця може отримати бонусні гроші на розвиток дітей та молоді
Фото: shutterstock.com
  • Наше місто може стати кандидатом на участь в програмі «Громада, дружня до дітей» від Дитячого фонду ООН UNICEF.
  • А це — додатково 1% податку на дохід фізичних осіб, що складає близько 20 мільйонів гривень.
  • Цей «бонус» можна буде витратити тільки на покращення середовища для дітей.

На сесії міськради, 30 листопада, депутати підтримали План дій до програми «Громада, дружня до дітей та молоді» на 2018-2020 роки. Цю ініціативу вінницька мерія буде реалізувати спільно з UNICEF, якщо нашу заявку остаточно погодять на форумі 11 грудня.

За словами міського голови Сергія Моргунова, якщо Вінниця стане кандидатом на програму від UNICEF, то це додатково 1% від податку на дохід фізичних осіб на реалізацію міських дитячих програм. Один відсоток від податку на дохід фізичних осіб (далі - ПДФО), це багато чи мало?

Відео дня

Керівниця департаменту фінансів Наталія Луценко пояснила, що ПДФО є одним з основних податків, якими наповнюється міський бюджет. І ми не отримуємо його повністю, на всі 100%.

— Ми його отримуємо у розмірі 60%, а інша частина йде до держбюджету. Загалом, за результатами 2018 року очікуємо, що податок на дохід фізичних осіб складе 1,4 мільярди гривень. Якщо рада UNICEF призначить Вінницю кандидатом в програмі, то ми отримуватимемо 60% і плюс ще 1% ПДФО, що складає орієнтовно 20 мільйонів гривень, — сказала Луценко.

Очільниця департаменту освіти Оксана Яценко пояснила, що ці бонусні кошти можна буде витрачати тільки на дитячі ініціативи.

— Щоб отримати ці кошти, ми розробили План дій на 2018-2020 років. У ньому є і про термомодернізацію шкіл, і про покращення інфраструктури для дітей, і про різноманітні фестивалі, і про інклюзивну освіту та багато інших заходів. Над цим планом працювали фахівці з 10 департаментів міської ради! Тому сподіваюсь, що ЮНІСЕФ 11 грудня підтримає наші проекти та зробить Вінницю кандидатом програми, — сказала Яценко.

Детально з програмою «Громада, дружня до дітей та молоді» можна ознайомитися за цим посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Светлана Рулько

    Який розвиток? Скільки років просили в мера /депутатів/уповноваженого президента з прав дітей/ урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю поставити на зупинці І.Сірка регульований світлофор. Там траса і діти з нашого кварталу ходять у школу в інший квартал та змушені переходити по нерегульованому переходу ще й на спуску, де автомобілі розганяються.0  реакції. Вірніше, поставили перехід хоч і освітлювальний але все одно- нерегульований біля водоканалу(бо там царські доміки). А дорогу вбиту ямами та канавами без асфальту залишили. Вона там така ще з моєї школи(43 роки назад!). Це така турбота про дітей????? А над дітьми з особливими освітніми потребами взагалі знущаються! Навіть тим, хто проходить обстеження, щоб прийти в інклюзивні класи, не оплачують корекційних послуг, а асистентам учителів недоплачують 0,5 ставки(до речі- ми- єдина область в Україні, де настільки грубо порушуються права дятей на освіту і закони). Так що я не думаю, що Вінниці це світить......, не з такою турботою....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up