Вінницький «Тарифний майдан»: Ісус з Шуріком їздили на ослі, а ці євреї на машинах

Вінницький «Тарифний майдан»: Ісус з Шуріком їздили на ослі, а ці євреї на машинах
«Ісус з Шуріком їздили на ослі, а ці євреї на машинах» – співає на Майдані одна з вінничанок. На площі перед міською радою встановлені кілька наметів, в одному з них два лежака з ковдрами та подушками. У Вінниці другий день проходить «Тарифний майдан». Два рази на день вінничани збираються і висловлюють свої думки в режимі вільного мікрофону. Говорять про тарифи, «Вінницьку мафію» та агітують за кандидата в мери Людмилу Щербаківську.

На трьох наметах, що розмістили на Майдані Незалежності маркування політичних партій: «Партія пенсіонерів України», «Народний контроль» та «Батьківщина».

Вони встановлені на тротуарній плитці. Один – без написів, стоїть прямо на газоні.

Між двома ліхтарями розвішаний плакат: «Ми проти корупції та комунального геноциду». Більшість прапорів на площі від «Партії пенсіонерів України».
Перед мікрофоном виступає адвокат Валерій Палій.- З цією мафією потрібно боротись цивілізованим шляхом, - каже він. – Ми повинні прийти на вибори і підтримати нашого кандидата Людмилу Щербаківську.
Його слухають близько 60 людей. Одна третина з них поліцейські, кілька груп молодих хлопців, яка стоїть трохи осторонь. Всі інші -  люди похилого віку.«Тарифний майдан» у Вінниці розпочався вчора, 9 листопада. Ввечері ініціативна група активістів носила в міську раду звернення і запрошувала в.о. міського голови Сергія Моргунова прийти сьогодні, 10 листопада, о 10.00 на дебати з кандидатом в мери від партії «Батьківщина» Людмилою Щербаківською. Протягом півтори години мітингу до активістів з міської ради так ніхто не вийшов.

Previous Next

До журналістів люди, які прийшли на мітинг, ставляться вороже.
- Навіщо ви нас знімаєте, якщо все одно ніде не показуєте? - шарпає за руку журналіста одна з жінок. – Не фотографуйте мене та інших людей. Я не хочу.  У Вінниці нічого не міняється в кращу сторону, все тільки гірше. Знайдеться і на Гройсмана Суд Божий.
Одна з жінок раптом починає танцювати перед камерами телевізійників і співати частушки. Біля неї одразу збираються люди. Коли текст частушок закінчується, вона просто починає говорити приспівуючи. Жінка говорить про євреїв та Суд Божий.

- Ісус і Шурик їздили на ослах, а ці євреї на машинах, - каже вона пританцьовуючи.
За кілька хвилин жінка йде до поліцейських називаючи їх поліцаями та звинувачує в тому, що вони продались.
- Навіщо ви стільки уваги приділяєте цій жінці, - звертається до журналістів один з чоловіків. До нього підключаються інші активісти. – Бачите, що вона хвора. Не потрібно її показувати, а то ще зробите її обличчям нашого майдану. Знімайте адекватних людей.

Активісти розповідають, що прийшли на мітинг, бо не можуть миритись з високими тарифами та свавіллям влади. Кажуть, що влада не піклується про жителів міста і її потрібно змінювати.

Одна з вінничанок взявши мікрофон попросила присутніх згадати 1999 рік. За її словами в той час її чоловіком, генералом іспанської армії Гран Санчо Роналдо де Альваресом був обеззброєний склад СБУ.

Група молодих людей, яка стоїть трохи осторонь, одразу розбігається, як тільки до них підходить журналіст.
- Не треба нас знімати, - каже один з хлопців, який не встиг втекти. – Я просто так тут стою, дивлюсь. Знімайте інших людей.

Поліцейські, які чергують на площі розповідають, що теж довелось ночувати на площі разом з активістами.
- На одного активіста було два правоохоронця, - розповідає один з поліцейських.
Біля намету «Батьківщини» сидить чоловік з палицею. Біля нього стоять сумки і пакети активістів, які роздають на площі передвиборчі газети «Батьківщини».В наметах «Батьківщини» та «Партії пенсіонерів України» стоять великі бочки.​ В одній з них сміття, в інший трохи дров. Їх активісти принесли ще вчора на випадок, якщо вночі буде холодно, але так і не розпалювали. Також вчора, за словами Валерія Палія, на площі стояв намет «Свободи», перед ранком він зламався. Його склали в намет «Партії пенсіонерів України». До кінця зібрання починають встановлювати намет «Народного руху України».

Коли журналіст намагається роздивитись не маркований намет, встановлений на газоні, його зупиняє одна з жінок.
- Вас хтось просив тут бути? – запитує вона. – З якого ви видання? Не треба фотографувати.
Роздивитись намет вдалось лише попросивши про це Валерія Палія.
- Лежаки завезли сьогодні, - розповідає він відкриваючи намет. – Вчора намет був пустий.
В середині  лежать два піддони застелені ковдрами, подушки та агітаційні матеріали «Батьківщини». З краю стоїть фліпчарт. На ньому портрети Гройсмана, Порошенка та Яценюка.- Вчора ввечері закидали його яйцями, - розповідає Валерій Палій.
Палій витягує його і встановлює біля намету. На ньому видно сліди від розбитих яєць. В цей час до нас підходить один з мітингарів.

Відео дня

- Тут написано «Три українські богатирі», - каже він. – Які ж вони українські?! Слово «українські» потрібно взяти в лапки.

Палій погоджується. Каже, що це можна виправити з допомогою маркера і йде встановлювати намет «Народного руху України».
Близько 11.30 починається дощ і люди поступово розходяться з площі. Валерій Палій запрошує всіх, хто залишився, на суд по справі Юрія Хорта, який перенесли на 12 листопада, а також прийти ввечері на 18.00 на площу.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Олександр

    КП «Вінницяоблводоканал» укладає з власниувми квартир договір приєднання, який не відповідає змісту импового договору, затвердженому постановою Кабінету міністрів України №630 від 2005 року. Зокрема, «Водоканал» неправомірно визначив ст.12 договору приєднання, що у разі закінчення терміну дії держповірки або несправності засобів обліку води, що не підлягає усуненню, плата за послуги з моментуїї виявлення вноситься згідно з нормативами (нормами) споживання. Таким чином, «Водоканал» позбавляєте споживачів права сплачувати відповідно показників лічильника у квартирі.
  • Анонім

    МОРГУНОВ - НАШ МЕР !!! ПАРТИЯ - ЕВРЕЙСКИЙ ВЫБОР - НАША ПАРТИЯ !!!
  • Олександр

    Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг № 583 від 3 березня «Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення». Про це свідчить текст постанови суду № 826/9907/15 від 3 листопада 2015 року, яка розміщена на сайті Єдиного реєстру судових рішень.
  • Анонім

    А все равно "выберут" Моргунова...

    Олександр reply Анонім

    1. Вінницька міська рада  затверджувала тарифи з порушенням чинного Закону та Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою КМУ № 529 від 20.05.2009 року, без проведення громадських слухань по будинку, отже тарифи - незаконні і неправомірні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up