Вінницький активіст порізав портрети «Квантового Шевченка» у Києві

Вінницький активіст порізав портрети «Квантового Шевченка» у Києві
  • Громадський активіст Юрій «Хорт» Павленко знищив виставку «Квантовий стрибок Шевченка», яка проходила на станції метро Тараса Шевченка у Києві.
  • Чоловік запевняв, що такі портрети Кобзаря є наругою над Шевченком.
  • А виставку, яка зображує поета в ролі різних кіногероїв та історичних постатей, передчасно закрили.

У столичному метро громадський активіст з Вінниці Юрій Хорт розрізав ножем постери виставки «Квантовий стрибок Шевченка», який розмістив однойменний Нацмузей.

Павленка відзняли на відео, яке згодом з’явилося у спільноті «Киев Оперативный». На ньому видно, що чоловік швидко розрізав кілька постерів виставки на станції метро. А потім, як повідомляли очевидці, просто вийшов зі станції.

«Насправді якщо Грехов (автор портретів - авт.) бачить Шевченка деформованим, то я просто бачу такі малюнки порізаними. З мого боку це мистецька акція, незрозуміла обмеженим умам», — пояснив Юрій Хорт свій вчинок у дописі на фейсбуку

Відео дня

Організатори виставки — ілюстратор Олександр Грехов, Національний музей Тараса Шевченка та Київський метрополітен достроково закрили експозицію у понеділок, 18 лютого. Хоча експозиція мала тривати один місяць.

«Ми проти агресії та вандалізму. Тому колективно вирішили достроково закрити виставку. Безпека пасажирів та відвідувачів виставки важливіша за ідеологічні чи художні амбіції», — написали організатори на сторінці музею.

У київській поліції повідомили «Українській правді», що за цим фактом відкрили провадження.

«Після повідомлення у ЗМІ внесено дані у ЄРДР. Є відео, будемо ідентифікувати цю людину, запрошувати в управління поліції» — сказала речник поліції Києва Оксана Блищик.

Опитування

Чи вважаєте виставку «Квантовий Шевченко» наругою над Кобзарем?

Нагадаємо, 8 грудня 2014 року правоохоронці затримали лідера «Народного трибуналу» Юрія Хорта. Юрія Павленка знову доправили в СІЗО, де він просидів два роки.

Хорта звинувачували у хуліганстві та умисному заподіянні 8 працівникам правоохоронних органів тілесних ушкоджень. Але сам Хорт вважав, що його судять за те, що порвав портрет Порошенка з кабінету Олійника під час штурму облради 6 грудня.

Шостого грудня 2016 року апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та випустив Павленка на волю.

Фото в матеріалі: radiosvoboda.org; фб-сторінка Національного музею Тараса Шевченка, архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (46)
  • Країна У

    Можна доволі легко вивезти рОгуля з його хутору, але це жодним чином не міняє хутір у самому рОгулі. Макаку що завгодно доводять до сказу, що не вписується у її картину світу. Подібне руйнує звичний і зрозумілий для примата світ. Згадалось як біля Клауду активісти-хуторяни руйнували експозицію, що приваблювала та розважала містян та туристів. Бо "бариги", "бізнєс на крові" чи шо там за виправдання пацюки для найманих їбаньків-активістів понавигадували. Як і з мовами...обмежену людину рятує лише "захищений протокол" спілкування, і жодним чином не тепло до своєї країни, схильність до мислення чи здатність до боротьби на будь-якому полі.
  • Читательница

    не вважаю Шевченка святим. Творчий чоловік, який і курив, і любив вечірки і нешлюбні відносини. Але ця виставка - ні до чого. Уявляю, яка була б хвиля обурення, якби у Польщі так зобразили Міцкевича.
  • Igor Malinowski

    Мнения разделились поровну - 50% за Хорта-придурка, 50% за художников-мудаков
  • Savitskiy Piter

    Нездоровая тяга к портретам у человека.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up