Вінницький 3D-дизайнер: «Ми відстаємо від світу років на 10»

Вінницький 3D-дизайнер: «Ми відстаємо від світу років на 10»

У Вінниці відбулось відкриття виставки 3D-робіт. Тут можна побачити роботи з інтер’єру, тривимірні персонажі для мультфільмів та героїв комп’ютерних ігор. Вона діятиме до кінця лютого у художній школі, а потім роботи «переберуться» у міськраду.

 

У залі Вінницької дитячої художньої школи 10 лютого близько 18.00 зібралося багато дітей. Одні юрмляться навколо малюнків з мультиплікаційними персонажами, іншим до душі розглядати інтер’єри приміщень, третя група уважно роздивляється ската з гри «Кодекс пірата». Зібрав усіх тут о 17.00 викладач 3D-графіки Олег Гвоздєв.—  Це перша моя виставка робіт з комп’ютерної графіки. Я працював у різних компаніях, які займалися розробкою дизайну, ігрових об’єктів та анімації. Тому вирішив показати моїм учням, чим доведеться займатися звичайному дизайнеру, виконуючи замовлення для фірм. Тобто, окрім основної професії, у нього повинен бути набір різних умінь. Це перша виставка такого роду у Вінниці. Олег Гвоздєв розповів, що займається комп’ютерною графікою професійно вже 24 роки. Ще у дев’яності робив різні передачі для німецького споживача.

—  Довелося попрацювати і у Австралії, там я розробляв комп’ютерні стратегічні ігри. Був продюсером, працював у телестудіях, так що досвідом намагаюсь ділитися якомога більше. Бо, знаєте, коли я ще у двотисячних був у Китаї у відрядженні, мене здивувало от що: у звичайній китайській школі маленькі діти вже вміють працювати з тривимірними об’єктами. Уявіть стандартний шкільний клас - так от, на кожну парту із, припустимо, сорока стоїть один 3D-принтер. Ми у цьому планы відстали від світу років на 10, - каже він.

Відео дня

Ліворуч представлені різні дизайни інтер’єру, праворуч — мультиплікаційні персонажі, тривимірні зображення машин, виконані для гри «Мафія», персонажі для популярної у соцмережах гри «Кодекс пірата».Олеся вчиться на напрямі 3D-графіки. Каже, рано чи пізно опанує професію, і зможе розробляти такі ж роботи, як у цій залі.

 —  Мені 22 роки, я працюю перукарем. І паралельно вчуся на дизайнера. Мрію навчитися створювати мультфільми. Ходжу сюди вже 4 місяці. Створювала простенький інтер’єр, ну і малювала вже тривимірні об’єкти, — каже дівчина.

—  Олеся, до речі, дуже талановита дівчина, мультиплікаційні персонажі виходять у неї дуже добре, - додає Олег Гвоздєв, який якраз проходив повз.Він також додав, що попит на дизайнерів зараз на вінницькому ринку праці значний, і дизайнерські компанії вже приглядаються до учнів його школи як до майбутніх своїх працівників.  

Виставка робіт триватиме до 21 лютого, а далі «перекочує» до холу міськради. А вже у березні, розповів Гвоздєв, на Вінницю чекає справжній фестиваль 3D-графіки. Коли він відбудеться, читайте у наступних публікаціях «20 хвилин».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up