Вінницьким медикам передали дезінфекційну установку у вигляді тунелю

Вінницьким медикам передали дезінфекційну установку у вигляді тунелю
  • У Вінниці поблизу лікарні встановили установку з «дезінфікуючим туманом».
  • Її передали для тестування медиками у рамках ініціативи «СтопВірус».

— Це вінницьке ноу-хау, яке поєднало вже існуючі у світі практики. Як це працює? Людина заходить у тунель, спрацьовують датчики, відбувається дезінфекція. Поруч із традиційним розпиленням тут використовується технологія «холодний туман», завдяки чому знезараження ефективніше. Окрім того, економніше витрачається сам антисептичний засіб. На території медмістечка по Хмельницькому шосе зосереджено кілька закладів, і тут постійний потік людей. Такий додатковий засіб захисту під час пандемії може бути доречним, — каже міський голова Сергій Моргунов.

Міський голова додає, що подібні конструкції уже застосовують в різних країнах світу. У Вінниці цю систему вдосконалили. Установка-дезінфектор витрачає в чотири рази менше деззасобу у порівнянні зі стандартними моделями, тут застосовується сучасна технологія «холодний туман». Усе обладнання розміщено в єдиному антивандальному модулі, і його можна встановлювати у громадських місцях. 

Відео дня

Одним із перших протестував конструкцію директор центру сімейної медицини №3 Сергій Бельц. Він і розповів, як правильно проходити санобробку. 

— Це для дезінфекції лікарів, які тут працюють, та людей, які заходять у медичні заклади. Як користуватися – потрібно зайти, закрити очі, щоб не потрапляв розчин на слизові, пройти по кабінці і вийти. Це абсолютно безпечно,  єдине, що є люди, які схильні до алергії, з бронхіальною астмою, таким людям потрібно це обережно робити. Дуже хороший подарунок від фонду «СтопВірус» в час пандемії. Ми задоволені, що ця конструкція знаходиться на спільній території нашого центру ті лікарні №1, - сказав Бельц. 

Такі установки можна розміщувати на входах до лікарень, адміністративних будівель, ТРЦ та у місцях скупчення людей.

 

 

Читайте також:

Розбризкані краплі вбивають коронавірус. Дезінфікуючу рамку виготовили за три дні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Дмитро Забужний

    по моему класная штука ведь это лучше чем ничего🤷‍♂️
  • Ольга Фурсова

    я чомусь не дивуюсь...
  • Сергей Топоровский

    Це знов розробка Барських инженерив,така сама як та рамка?
  • Dmitriy Kolobnev

    А шо наші мєдіки кажуть? (с) Моргунов
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up