Вінницькі нардепи “у цифрах”: трильйон готівкою та “кишенькові” на проїзд з бюджету

Вінницькі нардепи “у цифрах”: трильйон готівкою та “кишенькові” на проїзд з бюджету
  • Ще наприкінці березня цього року ви б не знайшли жодної декларації, викладеної вінницькими нардепами за 2015 рік. Але тепер серед народних обранців складніше знайти тих, хто не виклав звіт про доходи.
  • Депутати “без зарплати”, 133 мільйони готівки та жарт на трильйон - таких декларацій ви точно ще не бачили

 

Нарешті народні обранці не приховують свої статки. У них було 60 днів, аби подати електронні декларації про доходи. Цей термін закінчився 30 жовтня. Але і тоді у нардепів ще залишалося сім днів, аби внести виправлення на свій розсуд.

Для чого ж декларації вінницьким парламентарям? Для жартів, наприклад. Принаймні Сергій Мельничук саме так пояснив задекларований трильйон готівкою. До речі, відомості про свої реальні статки він надав чи не в останній день, коли до документа можна було внести виправлення.

133 мільйони гривень готівкою тримає Руслан Демчак. А Іван Спориш, можливо, працює безкоштовно — його зарплата у декларації не вказана.

Відео дня
blockquote>

Підрахунки доходів велися за рік. Це суми без урахування активів. Суми готівкою та на банківських рахунках надто епічні: виділимо під них окрему статтю.А от Іван Мельничук, декларуючи п’ять автівок, забув згадати, що ціна за його Audi A3 2011 року випуску вказана у доларах, а не в гривнях: але ж можна і оком проскочити...

З декларацій видно: не довіряють нардепи українським банкам. Інакше не пояснити 10,9 мільйона «налу» в українській валюті у Петра Юрчишина і його родини. Руслан Демчак теж надає перевагу «кешу», і був би перший у рейтингу готівок, якби не Сергій Мельничук з його «шутейним» трильйоном.

26 мільйонів 130 тисяч гривень в українській валюті має Геннадій Ткачук. Але скористався компенсацією за проїзд у розмірі 9314 гривень та за оренду житла у Києві (167320 грн).

Декотрі депутати при мільйонних статках користуються компенсацією за проживання у Києві. Коливається вона у межах 167900 грн. Серед таких: Геннадій Ткачук, Сергій Кудлаєнко та Петро Юрчишин.
Геннадій Ткачук, до речі, має цікаву колекцію брендових годинників: Rolex, Breguet та Patek Philippe. Вартості їх у декларації не зазначено, лише написано: «чоловічий наручний механічний годинник». Орієнтовно, ціна на Rolex починається від 5400 доларів. Не дешевші й останні два бренди.

Що можна зробити із 750 тисячами гривень? Їх можна… подарувати, як записано у декларації Сергія Кудлаєнка. Правда, дарували три чверті мільйона гривень не йому: сума числиться за дружиною. Це не останній такий дарунок серед декларантів. Так, Андрій Тетерук задекларував грошовий дарунок у розмірі 700 тисяч гривень, який отримала його дружина.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • анонім

    особливу зацікавленість викликає дарунок дружині Тетерука - за які такі заслуги пані Тетерук отримала 700 тис., простий викладач коледжу?
  • Анонім

    Навіщо нам мвф, якщо можна націоналізувати цей трильйон? І це тільки верхівка, тільки офіційно і без зятів, тещ і кумів. Візьміть ще приховане, копніть до районного рівня, візьміть ще нерухомість - на квадрильйони вийдемо.

    Навіть якщо досягнути не абсолютної чесності, а хоча б срсрівського "красти по малу і боязко" - і то Україна могла б вийти в лідери.
  • Daily

    1 гектар равен 10000 кв.м.  и наверное земелька в самых забитых уголках нашей страны.
  • Daily

    нищеброды что сейчас миллион гривен копейки торгаши с рынка больше имеют.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up