Вінницька головна ялинка 2015 зрівняється зі столичною

Вінницька головна ялинка 2015 зрівняється зі столичною
Уже менше ніж за місяць, а саме 19 грудня, традиційно до святого Миколая, у Вінниці урочисто відкриють головну ялинку міста. Цього року вона буде на чотири метри нижче, ніж зазвичай і фактично зрівняється за висотою з київською

Ялинка сезону 2014-2015 років обійдеться Вінниці загалом у 860 тисяч гривень, це на сто тисяч дорожче, ніж торік. За рік, відповідно до нинішнього та минулорічного рішень виконкому міськради, найбільше подорожчали самі ялинки, їх підвезення, а також ілюмінація та її монтаж.

Головну ялинку міста прикрасять двома тисячами різноманітних іграшок. А ще ялинка-2015 буде на чотири метри нижчою, ніж раніше. Якщо останні кілька років її традиційний зріст складав 28 метрів, то тепер – 24 метри. До речі, такою ж буде у висоту і головна ялинка країни, яка цьогоріч розташується на Софіївській площі. Правда, київська красуня буде цільною, а на вінницьку – витратять 300 менших вічнозелених.

Головна стаття витрат у кошторисі на облаштування новорічної ялинки – самі ялинки. На їх придбання заплановано 110 тисяч гривень. Перевезення ялинок, іграшок та різних щитів обійдеться в 61 тисячу, монтаж святкової ілюмінації в парку – потягне у 77 тисяч, монтаж металевої конструкції новорічної ялинки обійдеться в 49 тисяч. Загалом усі роботи, пов’язані з монтажем ялинки, обійдуться в 652 тисячі, з демонтажем – 208 тисяч.

Відео дня

Відповідно до рішення виконкому, до 12 грудня усе місто має бути прикрашене новорічною ілюмінацією, а головна новорічна красуня міста має бути при всій красі до 17 грудня, відкриється вона традиційно – на святого Миколая, 19 грудня і простоїть до Водохреща, 19 січня 2015 року.

У цей час в центральному парку працюватиме Луна-парк, діятиме ярмарок та проходитимуть традиційні новорічні забави.

Крім центрального парку ще одним місцем народних гулянь має стати парк Дружби народів та площа перед мерією, де з 20 грудня працюватиме Новорічне містечко. Цьогоріч, як повідомили в департаменті культури міськради, на додачу до минулорічної резиденції Діда Мороза, планується додати ще й будиночок Снігуроньки та Баби Яги. Новорічне містечко діятиме до 14 січня.

Крім того, в планах фестиваль снігових скульптур – у Центральному парку (якщо погода не підкачає), привітання городян Снігурками та Дідами Морозами у трамваях та тролейбусах (30 грудня) та сінематограф Снігуроньки – у кінотеатрі “Родина”.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Краще б ці гроші віддали на лікування онко-хворих діток в обласній лікарні... Тільки вчора публікували інформацію в новинах про 9-ти місячну Марійку з пухлиною....  Кому в такий час буде в радість ця краса, тим більше за такі шалені гроші? Невже нема куди більше їх вкласти?... Нема слів просто... Це ж марнотратство, шалене марнотратство...
  • Войціх Марина

    для чого каті шалені гроші витрачати на ялинку, невже не можна було скромнише?
  • Горбонос Анастасия

    Я взагалі не розумію , навіщо ця ялинка потрібна , краще б ці гроші на віну віддали , а бо в дитячі будинки
  • Анонім

    В країні війна а в них гуляння...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги 10:07 Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше photo_camera 10:03 Олег Мейдич: «Закон про легалізацію грального бізнесу взагалі має бути скасований» (Прес-служба ВО "Батьківщина") 09:48 Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка 09:18 У Генштабі розповіли про 804-й день війни: найгарячіше на Авдіївському напрямку 08:17 Сьогодні вітаємо Антона та Людмилу. Історія, заборони та прикмети 7 травня 08:00 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 07:55 Вакансії в Green cool, Грош та 59 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000 17:24 У Хмільницьку громаду «на щиті» повертається Олександр Бойко, який вважався безвісти зниклим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up