Вінниччина приєдналась до блокади російського транспорту

Вінниччина приєдналась до блокади російського транспорту
Координує акцію-протесту блокади російського вантажного транспорту у Вінницькій області волонтерка Світлана Бевз. Вже є перша інформація з Могилів-Подільського.

-  У Вінницькій області близько 500 людей готові приєднатися до акції щодо транзитної блокади російських вантажівок, каже Світлана Бевз в ефірі телеканалу "112 Україна".

Вчора, 14 лютого, волонтерка повідомила про три місця, де буде блокуватися рух російських фур. За словами Світлани, це буде на переходах через кордон з Молдовою, а саме - в  Могилів-Подільському,  Ямполі та  Піщанці.

Вже сьогодні, 15 лютого,  з’явилась свіжа інформація та деякі уточнення. В Ямполі блокаду відмінили, оскільки там тільки паромна переправа та вантажівки не проходять. Натомість блокаду готують ще й в Гайсині. Про це журналістці 20minut.ua розказала Світлана Бевз.

Відео дня

Колишній керівник «УНА-УНСО» Вінничини Сергій Чумак повідомив у ФБ про ситуацію в Могилів-Подільську.

- Станом на 10 годину 15 лютого в блокаді в Могилів-Подільському приймають участь: Могилів-Подільська народна самооборона, волонтери, учасники АТО і добровольчий тербат УНСО (УНА-УНСО). Місцеві активісти ще вчора виходили на попереджувальну акцію. Загалом за добу було лише 2-3 фури. Зараз спокійно, але з наших джерел сьогодні мають бути в другій половині дня і в ніч. З москальського транспорту їздять пасажирські автобуси, - пише Чумак в коментарях під дописом.

Також Сергій виклав фото з Могилів-Подільської блокади.

За словами координатора блокади у Вінниччині зараз вирішується питання з облдержадмінстрацією.

- Ми сьогодні збираємо координаційну раду, на ній ми повідомимо всі деталі, - каже Світлана Бевз.

Нагадаємо, до акції з блокади російських фур, яка стартувала з Закарпаття, приєдналися ще вісім українських областей - Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Житомирська, Сумська, Чернівецька і Вінницька.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Соловьев Антон

    Блокировать фуры с российскими номерами начали в Закарпатской области, которая граничит с четырьмя странами Европейского Союза: это Польша, Словакия, Румыния и Венгрия. Постепенно акция перекинулась на 10 областей, причем и на те, границы которых не выходят на государственные.

    Блокада фур с российскими номерами нанесет ущерб бюджету Украины и ее репутации на Западе



    Блокада фур с российскими номерами нанесет ущерб бюджету Украины и ее репутации на Западе



    Активисты – максимум 10 человек на каждую область, выходят на дорогу, останавливают фуры с российскими номерами и просто их не пропускают. «Это уголовное преступление, но полиция абсолютно не вмешивается, хотя для любого патруля разогнать такой блокпост – это вопрос пяти минут.



    Естественно, никто не возбуждает уголовных дел, поскольку все делается по согласованию с центральной властью, а может и по их прямому указанию. Украинские националисты – это люди, которые решают задачи официальных властей, но неофициальными методами. По сути, повторяется ситуация, которая сложилась в прошлом году на крымских границах, когда смешная блокада возникла после того как несколько человек сказали, что они никого не пропустят», — рассказывает Владимир Синельников, собкор «Вести ФМ» в Киеве.



    Кирилл Молчанов, эксперт Украинского института анализа и менеджмента политики, напоминает, что фуры начали блокировать в знак солидарности с Польшей, которая не договорилась о квотах на транзит через территорию Российской Федерации, поскольку транспортники хотели удвоить свой транзит через территорию России, но не договорились.



    Получается, что с той стороны запретили польским машинам ездить, а с польской стороны – российским. И именно эту инициативу формально поддержали в Закарпатье, и только потом они начали выдвигать какие-то политические требования.



    «Однозначно, эта инициатива санкционирована украинской властью. Формально, в Киеве не обладают административно-правовой базой для того, чтобы запретить транзит, но с помощью активистов развязывают себе руки. Эта инициатива родилась в правительстве, и теперь будет готовиться законодательное урегулирование.



    Но надо ли это нам? Мы — транзитная страна, мост между востоком и западом, мы можем использовать и авиасообщение и морские хабы. А за последний год мы начинаем терять финансовые потоки, мы начинаем сами отрезать себе эти возможности. От блокады Крыма Украина потеряла около 2 млрд долларов.



    Кроме того, Украина теряет еще и свой авторитет как международного игрока. Потому что в этой фуре с российскими номерами, товар, по сути, уже европейский. За него заплатили какие-то европейские бизнесмены, они ждут, что он придет в срок в тот же берлин или вену. И непонятно, зачем Евросоюзу сосед, который в любой момент может отрезать их финансовую деятельность», — отмечает эксперт. По его мнению, блокада не даст ожидаемого эффекта. Через какое-то время транзитеры просто начнут вешать на фуры белорусские и молдавские номера. Таким образом, задача заблокировать транзит неосуществима, но бюджету Украины в очередной раз будет нанесен существенный урон.
  • Соловьев Антон

    Волонтерка не уточнила,сколько УКРАИНСКИХ ФУР остановит РОссия на своей территории?

    Счёт будет равным?Или-ПЭРЭМОЖЭМО?Заблокируем на одну фуру больше?

    Очень хотелось бы узнать-на что живут все эти 500 здоровых мужиков и девиц?

    И лично-пани Бевз?Или ее с работы по-блокировать отпустили?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up