Вінничанка-візажист: про моду в Парижі, тренди 2017 року і унікальність професії

Вінничанка-візажист: про моду в Парижі, тренди 2017 року і унікальність професії
  • Візажист – про професію, перемогу у конкурсі стилістів і стажування у Парижі
  • Що буде модним у 2017 році – в макіяжі, одязі і зачісках
  • Чим парижанки відрізняються від вінничанок

Людмила Килимнюк закінчила аграрний університет, працювала в ощадбанку і була начальником відділу. Але душа підказувала це не її, починаєш чахнути, хворіти, але, на щастя, вона уміє до себе дослуховуватися. І тоді згадала, що у дитинстві обожнювала бавитися з ляльками, фарбувала їх, стригла, щось розповідала лялькам.

 

По суті я прийшла зараз до того, що робила у три рочки, люблю навчати, складне передавати просто. Зараз очолюю студію візажу та стилю «Колібрі». Хоча, на жаль, офіційно такої професії як візажист, в Україні не має, — розповідає Людмила.

Відео дня

 

 

Початок кар’єри і постійне навчання

Багато років тому жінка звільнилася з банку, але й досі пам’ятає той вакуумний місяць. Так, вона боялася, адже робила крок у невідоме. І нагороду за сміливість Людмила отримала.

 

– Коли я пішла з такої посади в нікуди – багато хто крутив пальцем біля скроні, — згадує жінка.

— Працювала майстер-класами, у мене була ціла сумка косметики, візаж робила інтуїтивно, але уся кар’єра і підвищення кваліфікації будувалися на клієнтах, які були не задоволені, я їм безмежно вдячна, тому що вони підштовхують постійно вчитися і знати набагато більше. Почалися одні курси за другими, постійно, і до сьогоднішнього дня у Людмили по два підвищення кваліфікації на рік.

 

– У нашій професії все дуже швидко змінюється, каже візажист. — Наприклад, боді-арт. У образі, який я створила для конкурсу, був фейс-арт плюс руки з імітацією рукавичок. Я пройшла курси класичного боді-арту в австрійського спеціаліста. І там дізналася, що зараз існують нові плівкові фарби, які не змішуються, що можна намалювати зеленим кольором і через п’ять хвилин уже спокійно поверху наносити червоний.

 

Коли Людмила розуміє, що не знає, як це зроблено вона їде цьому навчатися. Тому і не боїться відстати у професії.

 

Марсіанська наречена від Людмили Килимнюк

 

— У моїй професії не має рамок, чітких правил і законів. Це величезний простір для творчості. Повинні бути ази, а почерк з’являється тільки від багато-багато-багато праці, — вважає Людмила Килимнюк. — Ти береш різні прийоми у свого вчителя, починаєш їх застосовувати, щось додавати. А потім у тебе виникає щось своє. І ти розумієш, що помаду можна і на очі використати, як основу під smoky eyes, а тіні — і на губи нанести, якщо із помадою змішати. Як каже Людмила, візажист постійно експериментує, знаходить щось своє. А якщо забуде пензлі для макіяжу, то зможе зробити візаж навіть і за допомогою пальців і вушних паличок.

 

 

Кілограми пайєток і камінчиків і перемога у конкурсі

 

Ідеї  для образів візажистка шукає скрізь. Це текстури і принти на тканині, картини, кінофільми. На образ, що приніс Людмилі перемогу і путівку на навчання у Париж, надихнув фільм «Піднесення Юпітер».  У кадрі образ був 7 секунд, а корейський дизайнер його робив 3 місяці з командою в 40 чоловік.

Я захотіла відтворити це розповідає Людмила. — Сукню пошила дизайнер Олена (Elis May). Ми спеціально придбали 1 кг пайєток, 1 кг камінчиків і купу квіточок. Сукню створили за 2 тижні, обійшовся цей образ у 25 тис грн. Візажистка вважає, що краще зробити, щось одне, але «вау»! Щоб зробити головний убір, вона спеціально їздила на навчання у школу Лариси Ларіної, пройшла курс по бутафорії і створила головний убір під сукню.

 

 

На одному із підвищень кваліфікації у Києві Людмила познайомилася з організаторкою Fashion Days Podillya 2016. — Вона мене запросила показати образ «Марсіанська наречена», який у мене вже вже був відзнятий, — розповідає Людмила Килимнюк. — Партнер фестивалю, організація, яка навчає стилістів, Studio Parisien des Arts et de la Mode оголосив приз за найкращий образ — освітня подорож до Парижу "ART & MODE À PARIS. Шляхом інтернет-голосування я перемогла у першому турі.

 

— Якщо щось сприймаєш серйозно не факт, що усе вийде. А коли відносишся з легкістю, як я, тоді усе вдається! говорить візажистка.

— І я перемагаю у другому турі із відривом всього у 6 голосів. Конкурс показав, скільки у мені друзів і підтримки від них.

 

 

Париж. Стажування

Усю програму проводила директор агенції, яка сама проходила стажування у різних будинках моди. Це була освітня програма, присвячена історії, культурі, моді і мистецтву в Парижі.

 

— Я побачила Париж культурний, музеї, виставки суконь, побувала за лаштунками моди. В учасників була можливість дізнатися, що буде модним через рік, так званий next look 2017—2018, чи побачити зразки найновіших тканин, — ділиться спогадами Людмила.

 

— Зараз на бренди я уже дивлюся з іншого боку, бо розумію, як це робиться і які the best майстри там працюють та які неймовірні речі вони творять. Жінка багато почерпнула для майбутніх образів, наприклад, їй захотілося зробити кімоно.

 

 

Парижанки vs вінничанки

 

Людмила каже, що в одязі парижанок переважає чорний колір, який вони обожнюють, це колір шику, який ввела ще Шанель. Носять дорогі якісні речі, можливі поєднання кожа плюс кашемір, шарф може бути  трохи іншого кольору, але чорний переважає.

 

Точно нікого не бачила на підборах, — згадує Людмила. А ще додає, що макіяжу або мінімум, або відсутній, хоча зустрічався і досить активний макіяж залежно від ситуації. Якщо вії нарощені то тільки класичні, все в міру. — Якщо я бачила когось із «наколотими губами», то коли людина відкривала рот виявлялось, що це це хтось із наших.

 

Тренди  – 2017

 

Непересушене глянцеве обличчя, використовуйте хайлайтер для висвітлювання опуклих частин обличччя, і тоді можна нічого не затемнювати. Такий прийом називається стробінг.

Залишаються у тренді вільні широкі брови, це символ юності, а ось тонкі брови найчастіше роблять вас старішими.

Матові губи поки ще у тренді. Уже «приходять» лакові губи. А також гліттерні з мілкими блискітками та з ефектом металік. Що стосується кольорів, то червона класика завжди залишається, донині модний винний колір марсала уже відходить. А модними стають коричневі шоколадні відтінки у макіяжі губ від молочного до гіркого шоколаду. Те, що до нас ще не прийшло блакитні, сірі та сині відтінки у губах. У Парижі уже таке є.

Зачіски якщо коротко то це «продумана легка неохайність», добитися якої досить непросто. Це має бути і об’єм волосся, який потрібно створити, усе прилизане не в моді.

Одяг – поєднувати непоєднуване. Дуже сподобалося у lui vuitton вони будуть вводити звірині принти. Наприклад, спортивний крій, щось з хутра плюс нереальні для звірів кольори синій з блакитним. Також поєднання хутра з тканинами, кольорові шубки з шматочків, із мозаїчним ефектом.

 

Стратегія блакитного океану

 

Щоб відрізнити справжнього майстра від людини, яка щойно закінчила курси і вже прагне заробляти цим гроші, перегляньте портофоліо роботи, які виконав віажист уже після курсів.

 

— Я тільки радію, якщо дівчата, яких навчала, розвиваються у цьому напрямку. Отримавши базу, вони знаходять свій власний почерк, — ділиться думками Людмила. — Моя фішка в індивідуальному підході, не роблю усіх під один гребінець, люблю повні образи із бутафорією, аксесуарами від а до я. Раджу усім прочитати книжку «Стратегія блакитного океану». Основна думка така:  червоний океан це жорстка конкуренція, чорний піар і боолтьба, а блакитний океан коли відходиш в бік, відсторонюєшся і робиш те, що не роблять інші, щось унікальне, і тоді у тебе не має конкурентів.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Иванов Иван

    пишеш была в париже а на производства заходила видила как там работают?
  • Прокоповна Проня

    Да... мода в париже нам очень нужна.... не зря же в сэкондах двери выносят.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up