Вінничанин впав у шахту ліфта головою вниз: майже годину просив допомоги

Вінничанин впав у шахту ліфта головою вниз: майже годину просив допомоги

Парадокс трагедії на заводі «Аналог»: 27-річний чоловік, який впав у шахту ліфта, подавав ознаки життя, але ні медики, ні рятувальники не могли до нього добратися. Чекали, поки з’явиться орендар приміщення, зніме сигналізацію і надасть доступ до підвалу. Сигналізація виявилася дорожчою за життя людини

Трагедія сталася наприкінці минулого року на заводі «Аналог» у Вінниці. 27-річний експедитор Сергій Маламура доставляв бутильовану воду в офіс одного з підприємств. Ступив у ліфт, а кабіни не виявилося…

Постраждалий чоловік, батько 5-місячної донечки, пролетів у шахті щонайменше шість метрів. Нині Сергій у надзвичайно важкому стані на лікарняному ліжку. Медики обережні у прогнозах. Дружина постраждалого Олена у постійній тривозі: догляду потребує немовля, у цьому їй трохи допомагає сестра, у лікарні дають список необхідних препаратів і тоді спішить в аптеки. На час перебування журналіста RIA у лікарні, постраждалий перебував у комі, у такому стані його доставила бригада швидкої. Очевидці трагедії, пояснили, що лікарі могли б швидше надати допомогу. Але майже годину не могли добратися до місця трагедії.

Він стогнав, хрипів, а допомогти не було можливості

Відео дня

Біля дверей реанімаційного відділення міської лікарні №2, де медики рятують Сергія Маламуру, разом з його дружиною, перебували представники підприємства, на якому постраждалий працював водієм-експедитором.

-Я прибула на місце раніше, ніж медики й еменесники, - каже Алла Болдерєва, керівник підрозділу, в якому працював постраждалий. – На власні очі бачила, як рятували Сергія. Це був дуже страшний час. І не тільки тому, що він зазнав важких травм.

За словами співрозмовниці, добратися до постраждалого, не було можливості.

-Лікарі чули, як він стогнав, хрипів, а допомогти не могли, бо не було як потрапити в підвал, - продовжує пані Алла. – Піднімати його через шахту на другий поверх, звідки він упав, не можна, бо це ризик ще більше нашкодити. Чекали, поки з’явиться той, хто орендує підвал на заводі. Двері в підвал знаходилися під сигналізацією. Представник орендаря з’явився майже через годину. Тільки тоді вдалося добратися до постраждалого. Там були ще одні двері, їх еменесники відкрили з допомогою своїх інструментів.

-Як таке може бути, щоб якусь сигналізацію поставили вище за життя людини? – запитує дружина постраждалого Олена Маламура. - Замість того, щоб рятувати, всі чекали.

Наведені факти перевіряє поліція. Як повідомили у відділі комунікацій обласної поліції, за заявою дружини постраждалого відкрито кримінальне провадження.

Всі чекали, поки відчинять підвал

Сергій Маламура доставляв бутильовану воду на офіси в «Аналозі» разом з напарником Артемом Виноградовим. Наприкінці дня у місті були затори. Вони запізнювалися з доставкою. Як пояснив Артем, на прохідній заводу їм дозволили заїхати з «чорного» ходу. Там вхідні двері на підприємство на рівні другого поверху. Одразу при вході знаходиться ліфт.

-Сергій сказав мені, щоб подавав з машини бутлі, а він буде складати їх у кабіну ліфта, - розповідає Артем Виноградов. – Коли ми зайшли, світло не горіло, але було видно, що двері ліфта привідчинені. Ми знали, якщо двері відчинені, значить ліфт на цьому поверсі. Світла там ніколи не було. Заходиш в ліфт, натискаєш кнопку поверху, тільки тоді з’являється світло у кабіні ліфта.  

Уточнимо: ліфт, про який йде мова,  вантажний, промисловий. Його викликають не за допомогою кнопки. Треба вручну відчинити двері, зайти в кабіну і вже тоді натискати кнопку поверху. Якщо на іншому поверсі, слід піднятися пішки і тоді опустити ліфт.

-Я повернувся до машини, а коли знов зайшов у приміщення, Сергія не було, - продовжує Артем. – Почув стогін. Підсвітив мобільним і побачив, що кабіни нема. Хрип було чути знизу.

За словами Артема, він одразу передзвонив напарнику, щоб той повідомив на завод, а сам побіг на прохідну. По дорозі зателефонував ще одному експедитору, який був неподалік від «Аналога».

-Я був на розвозці води, - каже експедитор Євген Лапшин. - Мені подзвонив Артем. Я поїхав на «Аналог». Коли прибув, побачив: світла нема, шахта ліфта відкрита, було чути, як на дні стогне Сергій. Але ми його не бачили, хоч і світили мобільними телефонами. Потім приїхали лікарі швидкої допомоги, еменесники. Ніхто з них не міг добратися до Сергія. Всі чекали, поки відчинять підвал. Орендар прибув через годину, а може, й довше, почав матюкатися, мовляв, робочий день закінчився, а йому голову морочать.

Хто зламав механізм блокування дверей?

Василь Снігур, головний енергетик заводу «Аналог»:

-Ліфт належить нашому підприємству, він у справному стані, але не пройшов технічної перевірки, бо завод не працює, тому нема виробничої необхідності у його використанні, - розповів головний енергетик. - Ті, хто доставляв воду, вирішили самостійно, без погодження з адміністрацією заводу, скористатися ліфтом. При цьому припустилися цілого ряду помилок. Двері відчиняються тільки на тому поверсі, де знаходиться кабіна. На іншому поверсі – блокуються.  Мабуть, доклали сил, зірвали двері. Принаймні, поліція зафіксувала факт зламаного механізму блокування.

Василь Снігур наголошує, що пересвідчитися у наявності, чи відсутності кабіни ліфта на поверсі, можна через віконечко, що вмонтовано у дверях.

-Не знаю, чому цього не зробили, - продовжує співрозмовник. - Навіть коли вже відчинили двері і бачать, що темно, то як можна було заходити, не підсвітивши тим же мобільним, щоб переконатися, є кабіна, чи нема? До біди призвело те, що самовільно скористалися об’єктом підвищеної небезпеки. 

-Ліфт не працює, - табличка з таким написом з’явилася уже після того, як сталася трагедія.  Головний енергетик не заперечує цього. При цьому звертає увагу на інший напис. Він давно нанесений на двері фарбою. «Перевезення пасажирів заборонено».

Керівник «Аналогу» Олексій Архипов побував у лікарні, надав від себе матеріальну допомогу сім’ї постраждалого. Допомагає своєму працівнику Маламурі  завод фруктових концентратів. За словами дружини постраждалого, на придбання ліків щодня потрібно не менше чотирьох тисяч гривень.

Були випадки, коли повертали до життя з такими травмами

Завідувач відділенням реанімації лікарні №2 Юрій Сурсаєв:

-При таких травмах пацієнтів не встигають довезти до лікарні. Цей чоловік фізично міцний. У нас були випадки, коли повертали до життя людей з такими травмами. Сподіваємося, що вдасться зробити і цього разу.

Лікування такої патології складне, лікарня забезпечує ліками, але потреби виходять за межі виділених коштів. Тому рідні купують. Лікування гострого періоду може розтягнутися на декілька місяців, реабілітація на ще довший період часу.

Двері відчиняли гідравлічним інструментом

Олександр Кутовий, керівник прес-служби Держслужби з надзвичайних ситуацій в області:

-Повідомлення про те, що допомоги потребує людина, яка впала у шахту ліфта, надійшло о 17год.36 хв.  Через короткий час підрозділ рятувальників державної пожежної рятувальної частини був на місці. Одразу приступили до роботи. З допомогою гідравлічного інструменту відчинили двері і дістали потерпілого. Передали його бригаді швидкої допомоги.

У кого є можливість підтримати коштами на лікування постраждалого батька немовляти, повідомляємо номер рахунку у ПриватБанку: 4149 4996 4083 8841 Маламура Олена Іванівна, тел. (068) 51 311 37

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Данислав Донец

    Шалом!

    Слава і Хвала і Подяка Господу Богу, Котрий викупив нас Своєю Кров'ю і переміг смерть для нас!

    Нам не потрібні ні свічки ні ікони ні жести, тільки своїми устами з вірою в Всемогутнього!

    Взиавйте до Нього через не хочу, через крик і сльози про зцілення і просити прощення для зменшення прірви за самотужки і гріхи що пам'ятаєте і не пам'ятаєте і не розкаяні прокляття предків!

    Тому що диявол - нам ворог дуже не хоче нашого звернення до Господа Бога,

    Спасителеві нашому, Який нам нічого не винен, любить нас по Своїй Великій милості!

    І в спілкуванні з Господом приймайте Його Любов до людей,Мудрість Духа Святого відрізняти брехню від Істини і Закликаючи Силу Викупної Крові Господа скасувати своїми устами Іменем Їешуа-Спасителя і Кров'ю Його доступ диявола через гріх і прокльони та проголошувати здоров'я,востанову і перемагати смерть!

    Де гарантія, що у вашому житті не прийде відчай і не знадобиться диво!

    Радість в Господі, сила наша!

    Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені.

    (Матф.5:4)

    Боже! Хай буде Твоя, Досконала воля!

    У Тебе всі часи і терміни!

    Єврей не нація, а з Біблії мандрівник Божий, а Ізраїль з Біблії долающий людей Владою і Любов'ю Божою, а іудей дослов.переклад праведно славящий Господа Бога! Хто зветься, кого звуть і хто насправді не одне і теж!

    Задунайский Торонтуй reply Данислав Донец

    Ишо один. Санитары!
  • Прокоповна Проня

    Сигнализация денег стоит. А ваша жизнь бесплатнаЯ.
  • Anonymous

    В жилых домах тоже часто бывают ситуации когда двери лифта открываются, а кабины нет. И люди падают в шахту лифта.  Мэр города Моргунов пусть даст команду сделать таблички  и повесит возле каждой кабины лифта в городе. " После открытия дверей проверь приехала ли кабина лифта"  А  те кто будет делать таблички могут заработать нормально бабла, ну и откат чиновники получат , это те кто будет давать заказ на работы))))

    Анонім reply Anonymous

    Я розумію, але навіщо так швидко рватися в ту темряву? Поспішив - і на жаль не розсмішив, а набагато гірше.
  • Demyan Dumenko

    Олександр Кутовий, керівник прес-служби Держслужби з надзвичайних ситуацій в області:

    Одразу приступили до роботи. З допомогою гідравлічного інструменту відчинили двері і дістали потерпілого. Передали його бригаді швидкої допомоги.

    ---------------------------

    Або журналіст невірно записав пряму мову, або керівник прес-служби бреше. Бригада надавала допомогу в шахті, все що зробили МНСники- відчинили двері.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up