Вінничанин пропонує оновити фасад мерії. У мережі вже є варіанти

Вінничанин пропонує оновити фасад мерії. У мережі вже є варіанти
  • На сайті електронних звернень опублікували петицію до міської влади, аби та звернула увагу на власну будівлю.
  • Автор звернення Олександр Яновський пише, що нині це «сіре ДЕЩО», яке стоїть в центрі Вінниці. А за останні роки вже опубліковано чотири концепції «нової мерії»

На початку серпня опублікували звернення на сайті електронних петицій. Олександр Яновський пропонує змінити фасад будівлі міської влади. Це десятиповерхівка за адресою Соборна, 59, де працюють міські посадовці, діє «Прозорий офіс».

«Наше місто з кожним днем, набуває нових, яскравих кольорів. Але дуже прикро, що в центрі нашого міста , стоїть сіре ДЕЩО, — пропонує автор звернення. — Окрім вікон, в будинку міської ради взагалі нічого не змінилось. Навіть гірлянди з 90-х не змінились. Хочу запропонувати, щоб якимось чином, вирішили питання з приводу набуття Вінницької міської ради належного стану».

Станом на 16 серпня його петицію підтримали 272 людей. Аби це звернення розглянули в мерії, потрібно зібрати 350 підписів, на що є ще 5 днів.

Відео дня

Посилання на петицію

Тим не менш, за останні десять років, вже створювали концепти оновлення будівлі на Соборній, 59. На порталі Urban розповідають, що таких варіантів було щонайменше чотири. Одразу два варіанти нової мерії створив російський архітектор з вінницьким корінням Олександр Асадов, який зробив найпопулярніший концепт нової мерії.

За його ідеєю, навколо існуючої будівлі роблять навісний, металевий фасад, на який садять рослини. «Зеленою» мала би бути й покрівля й повністю замінюють вітражі.

Еко-фасад на мерії бачив й архітектор Юрій Плясовиця. У його варіанті «екологічна складова» мерії виглядає менш масивною: рослини будуть тільки на перших поверхах та на покрівлі.

Ще одна концепція, але невідомого авторства, передбачала розширення владного дому та забудову площі перед міськрадою.

Ще одна пропозиція бюро Асадова передбачає, що сама будівля, і майдан Незалежності мали змінитись до невпізнанності: майдан мав стати меншим, а позаду існуючої будівлі — скляна висотка, яка схожа формою на «огірок».

Окрім того, концепт передбачав комплексну забудову навколо площі, яку запропонували поділити надвоє і закрити виїзд на вулицю Оводова.

Читайте також:

Фото в матеріалі: urban.vn.ua

Опитування

Чи потрібно ремонтувати будівлю міськради?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Знание - сила

    Я как художник-оформитель в Горисплолкоме предлагал точно такой же проект. Сделать как дом быта на Соборной. Ты Валик млодец.

    Валентин Порохняк reply Знание - сила

    дякую, і реально не буде вибиватись серед іншої архітектури
  • Валентин Порохняк

    а не простіше оновити просто скло і поштукатурити  по периметру ?) ось мій проект за 2 хвилини ..

    Natasha Makarova reply Валентин Порохняк

    проще и красивее. НО не выгоднее - суть то у наших при власти сводится все время только к этому: денег отмыть, землю оприходовать под очередное "свое" здание, откатик получить. А на вашем варианте не развернешься. Хотя он в разы рациональнее

    Знание - сила reply Валентин Порохняк

    Валентин, тебя поддержиают два бывших художника-оформителя из Канады и США.

    Знание - сила reply Знание - сила

    Бывших винницких художников-оформителей.

    Задунайский Торонтуй reply Валентин Порохняк

    Совершенно правильное решение.
  • подолье

    Настроить сараев на всю площадь как в некоторых проектах красота неописуемая, главное башен побольше
  • Светочка Юзвук

    предложыте более интересный проэкт , всё безвкусица!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня Від читача 18:58 смс для Анечки 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up