Вінничани масово вчаться розбирати пістолети та одягати протигаз

Вінничани масово вчаться розбирати пістолети та одягати протигаз
Вже майже місяць у Вінниці козаки з полку Івана Богуна разом з міліцією та надзвичайниками, навчають жителів різних мікрорайонів міста, як правильно одягнути протигаз, розібрати пістолет чи надати першу медичну допомогу. Втім, інтерес до навчань не згасає. Цього разу навчання основам цивільного захисту відбулись 7 травня біля стадіону 18-ої школи.

- Ми будемо продовжувати проводити навчання, до тих пір, поки ситуація в країні перестане бути тривожною. Крім того цікавість жителів до навчань тільки росте, - розповів Володимир Воловодюк, організатор навчань з цивільної оборони. 

Навчання проводять щотижня у різних мікрорайонах міста. Відвідувачам також роздають роздруковані книжечки-памятки населенню міста з питань цивільної оборони. 

Відео дня

Юнакам показали прийоми рукопашного бою, - демонстрацій мало, їх потрібно ще потім багато разів відпрацювати, щоб досягнути бажаного результату, - розповідає студент медичного університету Тарас. Найцікавіше для хлопця було дізнатись як поводитись зі зброєю, та як надавати медичну допомогу. 

Щоб подивитись, як розібрати пістолет Макарова або автомат Калашникова, потрібно було добряче роз штурхати натовп. Столи зі зброєю обступили зі всіх боків. Також присутні активно приміряли на себе протигази та костюм протихімічного захисту. 

Звичайно, такі заходи не замінять повноцінної підготовки в армії, та як показують останні події в країні, основи цивільної оборони потрібні кожному.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    Вы правы. Но это для транзита. А в Виннице есть предприятия, где используются такие опасные вещества? Возможно, завод Форт требует боеприпасов. Как ни крути, но через жилые дома их везут. На молокозаводах используется серная кислота. Не знаю для чего. Но и ее как-то нужно доставить на завод
  • Anonymous

    Петушок опущений, откуда ти взяв, шо я жид і троль? Навіщо нарікаєш людей собственими іменами? Прічом тут євро-вова? Ти что казачок з жидовської гей сотні? Шо так абіжаєшся? Шо боїшся петушок тріперний? Очко заграло? Йди дальше мило підіймай окурок. І вапщє, чудо сельское ти знаєш чим отлічається піар от безнєвінного коментария?(:joy:)(:smile:) І вапщє ПНХ троль відсмоооооокчуй дальше.(:smile:)
  • Anonymous

    В советской школе проводились занятия по ГТО (Готов к труду и обороне) и каждый умел надеть противогаз, разобрать-собрать винтовку. Нашли, тоже мне, чем удивить. Развалили систему образования, а теперь чешут одно место и пиарятся. Растите поколения слюнтяев, алкашей и наркоманов. Единицы выростают нормальными. Доскакались.
  • Anonymous

    Примеры хорошие. Вы что хотите запугать Украину! И сколько платят за такие посты? Для тех, кто не знает историю - скажу. Кроме Афганистана СССР везде был победителем... Кстати, и в Великой Отечественной войне тоже
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up