Він вижив! «Мені б протез — побіг би додому». Врятованому бійцю збирають кошти на протезування

Він вижив!  «Мені б протез — побіг би додому». Врятованому бійцю збирають кошти  на протезування
Три операції з ампутацією переніс 21-річний боєць
  • Лікарі врятували важкопораненого бійця 131-го розвідувального батальйону на ім’я Василь.
  • Новину повідомив головний лікар обласної лікарні імені Мечникова у Дніпрі Сергій Риженко.
  • Друзі врятованого з ГО «Лютич» збирають кошти на протезування, а також подальше лікування ще двох поранених наших земляків.

Їх поранило під час влучення в автомобіль керованої протитанкової ракети. Російські окупанти обстріляли позиції батальйону з протитанкового ракетного комплексу. Сталося це біля села Піски на Донеччині 10 березня.

Три операції з ампутацією

Сумно згадувати: тоді загинули троє бійців, один з них наш земляк Андрій Ведешин. Ще 11 дістали поранення. Троє поранених з нашої області. Найважчих ушкоджень зазнав 21-річний розвідник на ім’я Василь.

Він залишався без свідомості. Йому ампутували ногу. Мав інші ушкодження.

Відео дня

І ось повідомлення головного лікаря Сергія Риженка (праворуч).

Лікар написав на своїй сторінці у Фейсбуці: «Василь, 21 рік, солдат, родом з Вінницької області. 10 березня поступив у критичному стані, важка кома. Протитанкова ракета поцілила в його автомобіль біля села Піски. Вибухом вирвало більшу частину правої ноги, розірвана рука, оголені кістки, великі дози препаратів для підтримки життєвих функцій. Виконано три операції, ампутація, десятки осколкових поранень.

Сьогодні вранці в реанімації на його обличчі сльози радості — мені б протез, я б побіг, хочу додому».

Нагороди вручив командувач

До лікарняного ліжка Василя сьогодні підходив командувач військ оперативного командування «Схід» генерал-майор Олександр Нестеренко. Він вручив нашому земляку відзнаку командувача.

Генерал провідав також ще одного пораненого з нашої області розвідника на ім’я Євген. У 23-річного військового поранення очей, потрібна операція із заміни кришталика. Крім того, осколками поранено різні частини тіла, дістав струс головного мозку.

Василь і Євген не тільки земляки, служили разом, були знайомі ще до того, як пішли захищати землю від російських окупантів. Входили до с кладу ГО «Лютич».

Представники цієї організації, дізнавшись про їхнє поранення, прибули у Дніпро. Вони ж організували збір коштів на протезування Василя і підтримку у подальшому лікуванні Євгена.

Обидва вони перебувають у лікарні імені Мечникова. Третій поранений знаходився у військово-клінічному медичному центрі Східного регіону у Дніпрі. Його перевезли для подальшого лікування у Вінницю.

Хто має можливість підтримати поранених бійців, прохання переказувати кошти на рахунок: 5375 4141 1085 5391 «Монобанк» на ім’я Олексій Назаренко.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (53)
  • Luda Karbivnicha

    Щасти тобі дорогий герою
  • Микола Томчук

    +++
  • Антонина Бойчук

    Скільки можна повторювати-протези безкоштовні

    Валодя Куйло reply Антонина Бойчук

    Ну протези різні бувають.  Ці що безкоштовно явно не топові А захисники заслуговують  на найкращі.
  • Геннадій Гончаров

    +++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up