Вимикатимуть не більше, як на чотири години. Де слідкувати за відключенням електроенергії?

Вимикатимуть не більше, як на чотири години. Де слідкувати за відключенням електроенергії?
  • 20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання. Про відключення споживачів обіцяють повідомляти. Де можна дізнатися цю інформацію?

Як зазначають в Укренерго, 19 жовтня вдалося знайти можливість не вводити обмеження споживачів. Однак ворог продовжив завдавати ракетних ударів по енергосистемі.

Саме тому, 20 жовтня, по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7.00 ранку до 22.00 вечора.

Де саме, в який час — дивіться, будь ласка, на сайтах ваших операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові, тривалість черги також визначає обленерго, але не більше чотирьох годин.

Відео дня

На сайті Міністерства енергетики можна знайти посилання на сайти операторів мереж, які публікують оголошення про застосування обмежень споживачів: https://bit.ly/3ViLsMQ

Вінничанам слід відслідковувати новини на сайті «Вінницяобленерго». Також на цьому сайті є посилання на боти у Вайбер та Телеграм. У месенджери вам приходитимуть повідомлення про відключення конкретно за вашою адресою.

— Це вимушений крок. Причина обмежень — дефіцит потужності в системі, — зазначають в Укренерго. — Не виключаємо, що з настанням холодів ми проситимемо про вашу допомогу частіше.

Вінничан, нагадаємо, просять вимкнути з мережі все зайве.

— Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією, — наголошують у Вінницькій ОДА. — Це стосується жителів усіх областей країни. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень. Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті!

У містах також обмежать використання вуличного освітлення. 

Вінничани до 20.00 не вмикайте потужні електроприлади:

  • мікрохвильові печі, електрочайники,
  • кондиціонери, 
  • праски, 
  • бойлери,  
  • електрообігрівачі.

Підприємцям, власникам виробництв, магазинів, кафе та ресторанів радять максимально виключити освітлення та рекламу.

— Навіть невелика економія та зниження електроспоживання в кожному приміщенні допоможуть стабілізувати роботу національної енергосистеми, — зазначають у Вінницькій міській раді. — Тільки гуртом, коли кожен виконає рекомендації, ми зможемо вистояти, допомогти усім тим службам, що працюють цілодобово, щоб відновити зруйновані об’єкти та забезпечити безперебійне енергопостачання по всій території країни.

Глави Офісу президента Кирило Тимошенко, нагадаємо, заявив 18 жовтня, що українцям радять готуватися до відключень світла та води.

Також зазначимо, що у Вінницькій області триває режим тотальної економії електроенергії. Економія потрібна, щоб могли працювати лікарні та інші соціальні заклади.

До речі вінничанам радять зробити запас питної та технічної води мінімум на три дні.

 

Читайте також:

Поради вінничанам, які допоможуть зекономити та зберегти тепло в оселях

Українцям радять готуватися до відключень світла та води — Офіс Президента

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Михайло Заводян

    Ну хоча б приблизно надавайте інформацію про час відключеня , людина може стерпіти , а корови /яких і так практично немає/ вже незнають по якому графіку їх доять .
  • наталя бзовська

    Інформація,щодо відключення світла має подаватися попередньо,а не згодом...
  • Людмила Именовская

    Прикриваються війною
  • Next

    На сайті «Вінницяобленерго», абсолютно відсутня будь яка інформація стосовно коли, де і на скільки мають бути відключення. Все як завжди, головне прозвітувати...

keyboard_arrow_up