Віктор Колодько, який помер від коронавірусу, був чемпіоном світу з футболу серед лікарів

Віктор Колодько,  який помер від коронавірусу, був чемпіоном світу з футболу серед лікарів
Мало хто знав, що зав поліклінікою "пироговки" Віктор Колодько мав титул чемпіона світу з футтболу серед ілкарів. Наш земляк крайній праворуч стоїть. Фото зі сторінки у Фейсбуці УАФМ (Української асоціації футболу медиків)
  • Завідувача поліклінікою «пироговки» Віктора Колодька поховали на його малій батьківщині у селі Капустяни Тростянецького району.
  • Його згадують як хорошого лікаря-невролога.
  • Небагато колег і пацієнтів знають, що Колодько був ще й чемпіоном світу з футболу серед лікарів.
  • Національна асоціація лікарів збірної України з футболу (УФАМ) висловила щирі співчуття рідним і близьким покійного.

—Відійшов у вічність наш колега «уфамівець», чемпіон світу з футболу серед лікарів 2015 року Віктор Колодько. Щирі співчуття рідним і близьким. Вічна память, — читаємо на сторінці Ukrainian Medical Football Team у Фейсбуці.

Колеги-«уфамівці» просять підтримати дочку покійного

—Друзі, хто має бажання і можливість допомогти родині Віктора, карта його доньки Вероніки Колодько 5168757375185925, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

У родині Колодьків велике горе: так само від коронавірусу померла мати Віктора і його брат.

Колеги і друзі розповідають про Колодька як про хорошого лікарня-невролога і добру щиру людину. У вільний від роботи час він захоплювався футболом. Не тільки уболівав за збірну нашої країни. Сам виходив на футбольне поле. Входив до складу збірної лікарів УФАМ.

Найвищим досягнення на футбольному полі була перемога у складі збірної команди України лікарів на чемпіонаті світу 2015 року.

Фінал турніру відбувався у в американському місті Лонг Біч штату Каліфорнія. Розігрували два кубки світу — Morell Cup (серед лікарів 25-45 років) і Vogel Cup (гравці старше 45 років). Збірна України була представлена в обох турнірах.

Команда лікарів віком до 45 років дійшла до півфіналу, закінчила змагання на почесному четвертому місці серед 18 команд світу.

Гравці старші 45 років стали переможцями змагань. Ворота української збірної захищав  Віктор Колодько. Він не любив вихвалятися такою перемогою. Тому навіть у колективі поліклініки мало хто знає, що працював поруч з чемпіоном світу. Найближчі друзі чули від Віктора,  як українські лікарі вибороли  у 2015-му перемогу.

У груповому турнірі українцям протистояли збірні США, Бразилії і Британії. Перший матч з американцями наші завершили унічию — 4:4, у другому теж досягли нічиєї з бразильцями — 3:3. Британців розгромили з рахунком 6:1.

Найбільш напруженим видався фінальний поєдинок. Українцям протистояла «зведена» збірна з гравців Росії й Угорщини.

Як згадував Віктор Колодько, перемогу українці вирвали на останній хвилині поєдинку. Матч закінчився з рахунком 4: 3 на користь українських лікарів. Додому з далекої дороги повернулися з титулом чемпіонів світу. Разом з нашим земляком Віктором Колодьком перемогу здобували лікарі з Києва травматолог Володимир Качаленко, педіатр Олександр Закусило, акушер-гінеколог Іван Сорока, а також отоларинголог Олег Голобуцький з Вижниці Чернівецької області, хірург Василь Ільюшин з Хмельницького, реаніматолог Володимир Мироняк з Івано-Франківська, гінеколог Сергій Руденький з Лос Анжелеса, реабілітолог Юрій Карпович з литовської Паланки. Тренером команди був дитячий хірург з Київщини Ігор Боровик.

Згадаймо цей епізод з біографії  Віктора Колодька. Без сумніву, та подія залишалася для нього приємним спогадом на все життя. Дуже боляче, що воно обірвалося передчасно. Лікарю Колодьку було 58 років.  Щирі співчуття рідним, друзям, колегам.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Didyr Mila

    Як не вистачає....
  • Наталия Хмельницкая

    Вічна пам'ять! Царство небесне!!
  • Ларіса Усатюк

    Дуже жаль , коли помирають ВЕЛИКІ І ДОСТОЙНІ ЛЮДИ !...
  • Зоя Копитко

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up