«Вік червоних мурах» — у Вінниці презентують книгу про Голодомор 1932-1933 років

«Вік червоних мурах» — у Вінниці презентують книгу про Голодомор 1932-1933 років
  • У Вінниці 24 листопада відбудеться презентація книги «Вік червоних мурах».
  • У ній висвітлюються події Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

Як повідомляє Вінницька міська рада, презентація за участі авторки Тетяни П’янкової відбудеться у центрі «Квадрат» напередодні Дня пам’яті жертв Голодоморів та 90-х роковин Голодомору-геноциду 1932-1933 років. 

Зазначається, що «Вік червоних мурах» — це психологічний роман про Голодомор 1933 року, де «тонко показано різні людські долі на тлі трагедії — долі і жертв, і катів». Роман здобув третю премію конкурсу «Коронація слова» 2021 року. Його переклали на німецьку та польську мови.

Відео дня

— «Вік червоних мурах» — роман про злодіїв минулого, діти та онуки яких продовжують чинити геноцид українського народу. Ця книга — суцільний біль, кожен її розділ — це трагедія, читаючи про яку холоне кров і перекриває подих. Тут є все, що тільки може бути з нелюдського: страшний штучно зроблений голодомор, замордовані люди, голодні смерті маленьких дітей, канібалізм, зрада, жорстокість і наруга, — розповідає модераторка заходу Оксана Павлюк.

Директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова зазначає:

— Наша історична пам’ять має жити для того, щоб такі події більше ніколи не повторились. І важливим джерелом для цього є саме книги: історичні та художні, які висвітлюють події 1932-1933 років.

Презентація книги та зустріч з авторкою розпочнеться о 15.00 у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат», що розташований на вул. Театральна, 15. 

Вхід на подію вільний.

 

Читайте також:

У приміщенні колишнього кінотеатру імені Коцюбинського тепер «Муніципальна варта». Чому?

Понад 21 мільйон гривень на автомобілі витратили вінницькі комунальники

У швейцарських трамваях Tram-2000 демонтували поручні на задніх дверях. Для чого це зробили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up