Відкриті музеї, частково закриті школи. Список нових карантинних заборон

Відкриті музеї, частково закриті школи. Список нових карантинних заборон
  • Вінницька область залишається у помаранчевій карантинній зоні. Однак обмеження у нас посилили та додали деякі з «червоної».
  • Від сьогодні, 19 квітня, в дію вступають чергові зміни. Наприклад, раніше були закриті музеї та школи. Тепер їх відкрили, але заклади освіти не для усіх.

Впродовж минулого тижня спостерігалась висока летальність від ускладнень коронавірусної інфекції. За період із 12 квітня по 15 квітня на Вінниччині зареєстрували 47 летальних випадків. Загалом по області з початку реєстрації випадків коронавірусної хвороби померли 1363 осіб, летальність склала 2,1%. Серед померлих 20 медичних працівників та 1 дитина.

Через таку складну ситуацію до 1 травня по всій території Вінницької області діятимуть обмеження з «помаранчевої» зони та деякі з «червоної».

Розкажемо спочатку про освіту. Дитсадки раніше мали в області бути закритими. З 19 квітня їм офіційно дозволяють працювати. 

Відео дня

Школи, які раніше перейшли повністю на дистанційне навчання, відкрили свої двері для випускників. На уроки ходитимуть учні 9 та 11 класів. Про це йдеться в протоколі №11 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Що під забороною?

З 19 квітня по 1 травня на території Вінницької області заборонено:

  • проведення всіх масових розважальних спортивних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних заходів без участі глядачів та офіційних заходів з вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи;
  • приймання відвідувачів у театрах, концертних організаціях, кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури;
  • приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
  • діяльності культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення;
  • проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми;

Головам районних державних адміністрацій, сільським, селищним, міським головам рекомендують:

  • заборонити відвідування закладів освіти усіх типів та форм власності її здобувачами, в тому числі учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, крім здобувачів закладів дошкільної та спеціальної освіти.
  • дозволити з 19 квітня 2021 року відвідування навчальних закладів загальної середньої освіти лише учням випускних (9 та 11 класів) для організації та завершення 2020-2021 навчального року, а також підготовки до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.
  • розглянути на засіданнях місцевих комісій з питань ТЕБ та НС питання щодо надання дозволу закладам культури області, зокрема музеям: відновлення діяльності із приймання відвідувачів за умов дотримання усіх санітарних норм та протиепідемічних заходів.

Нагадуємо, які обмеження відносяться до кожної із карантинних зон:

 

Читайте також:

Вчора одужало більше, ніж захворіло. Нові дані про COVID-19 по Україні

До Вінниці прибули перші дози Pfizer. Кого першими вакцинують?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Валентина Венгер

    Не знаю, хто дотримується обласних протоколів? У нас в ОТГ третій тиждень  заклади освіти працюють і ЗДО і ЗЗСО. Всі діти навчаються очно. Область посилює карантинні обмеження, а в нас послаблюють!

    Галина Савіна reply Валентина Венгер

    Валентина Венгер Вам повезло.
  • Светлана Могир

    Ох і навчать вони їх за ці три тижні, це тільки вигнали дітей за парти, щоб контрольні зробити і тройбанів наліпити.
  • Julia Beznosiuk

    Вінниця діти не навчаються взагалі.Навіть 9-11 класи.

    Татьяна Костенко reply Julia Beznosiuk

    Julia Beznosiuk и говорят что до 1 мая точно школы в Виннице будут закрыты (сегодня ходили в горесполком)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up