Від 8 тисяч гривень: за скільки можна придбати генератори різної потужності

Від 8 тисяч гривень: за скільки можна придбати генератори різної потужності
  • Заживити приватний будинок чи дачу під час вимкнень світла, можна завдяки генератору. Якими вони бувають? Скільки коштують? Та яку потужність мають?

На відміну від попередніх років, коли росіяни намагалися знищити українську енергетику у холодні пори року, цього разу вони взялися за масштабні обстріли наприкінці весни. З середини травня у наші міста повернулися графіки відключення світла, а за прогнозами експертів наступні осінь та зима будуть особливо важкими. За песимістичними прогнозами, впродовж доби світла може не бути по вісім-девʼять годин.

Звичним для Вінниці цього літа вже стало гудіння генераторів. Особливо це помітно на жвавих вулицях на кшталт Соборної, проспекту Космонавтів чи Коцюбинського, де концентрація приладів енергозабезпечення зашкалює. Вони різних розмірів, кольорів, виробників, та усі вони виконують одну єдину функцію — резервного джерела живлення.

У приміщеннях, зокрема квартирах, генератори заборонено встановлювати, оскільки є висока ймовірність отруїтися чадним газом. Однак у приватних будинках їх використовують досить активно. У цьому можна переконатися, пройшовши вулицями приватного сектора під час вимкнення світла — звідусіль чутно безперебійне гудіння двигунів.

Відео дня

Наразі генератори продають чи не в кожному магазині побутової техніки: різної потужності, модифікацій та, звісно ж, ціни. З усього цього переліку потрібно вибрати такий, що здатен задовольнити ваш запит: чи мова лише про освітлення, або вам потрібно забезпечити безперебійну роботу побутової техніки.

Відкривши Google, ми дізнаємося, що існує кілька типів генераторів: газові, дизельні, комбіновані та бензинові. Оптимальними для використання в міських умовах є бензинові, хоча у кожному випадку це питання потрібно вивчати окремо. 

Якщо ви усе-таки вирішили придбати такий пристрій, то перш за все потрібно розрахувати потужність генератора, аби ним можна було закрити усі ваші потреби. Для цього існують спеціальні таблиці, які нескладно знайти в інтернеті. Іншим, простішим варіантом розібратися з усіма його можливостями, є консультації безпосередньо у фахівців, зокрема в магазинах побутової техніки.

Генератори на 2-3 кВт

Такі пристрої є відносно бюджетними й підходять як для дачі, так і для використання у приватному будинку. Потужності такого генератора вистачить для живлення холодильника, пральної машини, мікрохвильової печі, свердловинної помпи та освітлення. Однак за умови, що навантаження буде розподілене у часі. 

З такою потужністю можна знайти інверторні бензинові генератори, вартість яких стартує сьогодні від 14 тисяч гривень. Інверторний комбінований генератор (газ-бензин) — від 23 тисяч гривень. Комбінований генератор (бензин-газ) — від 8 тисяч гривень. Бензиновий генератор від 7 тисяч гривень. Та дизельний генератор — від 23 тисяч. 

Генератори на 5-6 кВт

Це ваш варіант, якщо до вищеперелічених приладів ви хочете додатково використовувати, скажімо, комп'ютер або телевізор. Потужності такого пристрою також вистачить для повноцінної роботи електроплити. 

Наразі доступні інверторні комбіновані генератори (газ-бензин), що вартують від 55,5 до 62 тисяч гривень.

Генератори на 7-8 кВт

Таке обладнання підійде для великого будинку, адже потужності вистачить на одночасне живлення електрообігрівача, котла, а також техніки на кшталт фену, праски чи пральної машини. Часом генератори саме такої потужності використовують підприємці для живлення невеликих крамниць. 

Сьогодні на ринку доступно чимало пропозицій з такою потужністю. До прикладу, бензиновий генератор коштуватиме в середньому 30-35 тисяч гривень. Вартість дизельного стартує від 40 тисяч. Комбінований генератор (бензин-газ) обійдеться орієнтовно в 30 тисяч гривень. Інверторний бензиновий генератор коштує в середньому 45 тисяч. А інверторний комбінований генератор (бензин-газ) — від 61 тисячі гривень. 

Генератори на 9-10 кВт

Таких потужностей вистачить не лише для великого будинку, але й для магазину середніх розмірів. Ним можна заживити все торговельне обладнання, включно з системами сигналізації та відеофіксації та морозильними камерами. 

На ринку сьогодні представлені бензинові генератори такої потужності, що вартують від 50 до 111 тисяч. Та дизельні, вартість яких становить 80 тисяч гривень і вище. 

Відповідно, оптимальним рішенням для приватного будинку буде електрогенератор, потужністю 2-3 кВт. Максимально комфортно у приватній оселі можна почувати з генератором на 5-7 кВт.

Читайте також:

Автономне живлення вдома: як та за скільки це можуть зробити вінничани

Електроенергію вимикають по годинах: актуальний графік відключень на шість черг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ашас Гай

    гроші гроші,ось у чому всі проблеми.
  • Олег Каськов

    Тепер всім зрозуміло,чому так раптово стали вимикати світло?
    Комусь(цікаво,кому?) потрібно терміново загн...реалізувати партію генераторів.

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Ольга Петренко-Кравчук а нам багато їх прийшло?

    Ольга Петренко-Кравчук reply Олег Каськов

    Олег Каськов щей напевно тих ,що прийшли гуманітаркою.
  • Тетяна Зель

    Бізнес вигодно

    Наталья Николайчук reply Тетяна Зель

    Тетяна Зель восени піднімать ціни на генератори до вартості літака.....

keyboard_arrow_up