Від 1991 до 2021: які автомобілі найпопулярніші на авторинку (Ювілейне дослідження)

Від 1991 до 2021: які автомобілі найпопулярніші на авторинку (Ювілейне дослідження)
  • Які авто є свідками народження України й зустрічаються на її дорогах найчастіше?
  • AUTO.RIA підготувало ювілейне дослідження бестселерів за роками випуску: з 1991-го й до наших днів.

AUTO.RIA визначили 30 автомобілів, з роком випуску від 1991 до 2021-го, яких найбільше в активній частині українського авторинку зараз. Тобто тих, які найчастіше купують та продають, проводять їхню першу реєстрацію чи перереєстрацію з якихось причин. І кожна з цих моделей є ровесником певних подій, які чимало автомобілістів пам’ятають.

— Чому ми рахували «залишки» на авторинку, а не визначили найпопулярніші моделі для кожного окремого року? Річ у тім що досі достеменно невідомі ні обсяги українського автопарку, ні те, якими авто колись торгували новими та з пробігом, бо усі ці дані розпорошені по Україні, в архівах у формі паперових картотек. І щоб безпомилково звести це все в єдиний електронний реєстр доведеться проробити титанічну роботу, на яку у держави немає ресурсів. Зведена інформація в електронних базах даних присутня лише з 2013 року. Тому й довелося обрати саме такий формат, — зазначають в AUTO.RIA.

Відео дня

Найстарішими виявилися два ВАЗи, «шостої» та «дев’ятої» моделі, і ними ще досі торгують, інакше б вони не «засвітилися» у відкритих даних ГСЦ МВС як наймасовіші для свого року випуску.

«Шісток» зараз на AUTO.RIA пропонується понад сім сотень, а стартова ціна на них — від $400. За найдешевші «дев’ятки» на ходу їхні власники просять від $800.

Кілька разів у таблиці трапляється Volkswagen Passat. Вперше ці авто з’являються біля рядків з 1993 та 1994 роками випуску, якраз тоді як завершувалось виробництво генерації В3 та почалися продажі наступника В4.

Ціни на такі «Пасати» — від $2000.

Наступного разу наймасовішою для свого року випуску ця модель зазначена біля 1997 р.в., це час, коли з’явився «бе-п’ятий», з характерною круглою лінією даху. Середня ціна таких близько $5000.

Наступний добре помітний масив Volkswagen Passat — від 2012 до 2016 р.в., й найчастіше там трапляються авто зі США. Ціни на генерацію «Пасата» В7 починаються з $8500.

Зараз цей автомобіль можна вважати справді народним, адже він беззаперечний лідер вторинного українського авторинку.

Доки не перейшли до ще одного продукту із Вольфсбурга, згадаємо про Audi A6 — їх найбільше зустрічається з роком випуску 1995 та 1996.

За таку модель продавці просять не менше $3500, навіть попри її поважний вік, а часом й доволі значний пробіг.

Цілих 6 рядків зайняв Volkswagen Golf — такі авто виявилися наймасовішими від 1998 до 2003 року випуску. Це четверта генерація автівки, яка й досі виглядає досить непогано, незважаючи на те, що перші її примірники випущені понад 20 років тому.

Стати власником «четвертого гольфа» можна маючи бюджет від $3500, а середня ринкова ціна цієї генерації — $4600.

Ще один «родич» щойно згаданих автомобілів (звісно, окрім ВАЗів) — Skoda Octavia.

Наймасовішими у цій підбірці виявилися авто 2004 та 2005 року випуску, хоча місцевий завод «Єврокар», який виробляв ці машини, працював вже 2 роки, а сама модель змінила перше покоління на друге.

Середня ціна для версій, які потрапили до цього витягу, становить $6600.

Було б дивно не зустріти у цьому переліку Daewoo Lanos, який свого часу мав стати «народним автомобілем» в Україні. Завдяки потужному лобіюванню інтересів АвтоЗАЗу «Ланосам» та похідним від нього моделям справді вдалося на деякий час посісти топові позиції на ринку. Проте, як бачимо, навіть «тепличні» умови, створені задля «підтримки національного виробника», не допомогли збудувати власний конкурентоспроможний автопром. І тут немає нічого дивного — на ринку завжди залишаються ті, хто грає чесно та в умовах відкритої справедливої конкуренції.

Все інше — тимчасове, як і «Ланос», якими ще доволі активно торгують, за середньою ціною близько $3200 для моделей 2006-2008 р.в.

Далі, на відмітках 2010 та 2011 р.в. розташувалися два чи не найпотужніших конкуренти на «вторинці» — Ford Focus та Renault Megane. Ці авто користувачі AUTO.RIA найчастіше обирали для порівняння перед тим, як остаточно визначитися з питанням, що саме купувати. Нам навіть довелося зробити окреме дослідження, в якому порівнюються основні ринкові характеристики цих моделей, ознайомитися з яким можна за цим посиланням.

Після цих моделей величенький масив з «Пасатами», про які вже була мова, тут лиш варто згадати що з 2011-2012 р.в. на нашій вторинці переважають «американці», тобто авто, придбані на страхових аукціонах у США, відновлені та повернені в експлуатацію.

Після «Пасата» типовий «американський джип» (хоч насправді він і має значок японського автозаводу) Nissan Rogue. Вже тривалий час ця модель очолює рейтинг кросоверів з пробігом, і навряд чи найближчим часом якась інша автівка зможе змістити «Рога» бодай на другу позицію.

Ціни на друге покоління цього кросовера (2013 модельний рік) починаються з $12 000, а його рестайлінгова версія, котра потрапила до цієї підбірки, обійдеться щонайменше у $16 000.

«Найсвіжіші» роки випуску дісталися «дилерським» моделям, Ford Kuga, який хоч не лідирує у рейтингах «вторинки» чи «ТОПах» нових авто, та все ж, як свідчить статистика, для 2019 р.в. цих авто зібралося найбільше. Ціни на «Куги» саме цього року випуску — від $26 000.

Завершує підбірку один із трьох бестселерів серед нових авто — KIA Sportage. Звісно, коли мова про 2021-й рік випуску, варто говорити лише про новий автомобіль, і такі є на AUTO.RIA за ціною від $19 300.

Поки умовно-«попереднього» покоління, бо те, котре було нещодавно презентоване, в Україні очікується восени.

 

Читайте також:

У безпеці та під контролем. На масових заходах працює поліція, ДСНС та військові

На Первозванного дерево впало на «Москвич», а на Зулінського — на тротуар

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up