Весь будинок страждає. Чому у багатоповерхівці на Магістратській вже третю добу немає світла?

Весь будинок страждає. Чому у багатоповерхівці на Магістратській вже третю добу немає світла?
  • 112 квартир будинку, що на Магістратській 78, залишилися без світла та гарячої води.
  • Мешканці телефонують в усі служби, та поки безрезультатно.
  • Наш журналіст був на місці події й поспілкувався з мешканцями. Деталі у відеорепортажі Віталія Павловського.

Третю добу у 78-му будинку на вулиці Магістратській проблеми з електроенергією. Мешканці 112 квартир живуть без світла, гарячої води, а до цього ще мали проблеми з опаленням. 

За словами мешканців, міськрада та всі комунальні служби про проблему знають, та поки владнати її не можуть. 

— Ця  проблема розпочалася ще в четвер ввечері, — говорить Наталя Іжакевська. — Викликали службу, вони там трохи владнали проблему і в п’ятницю вночі, близько четвертої-п’ятої години — вибух! Всі квартири, що на першому поверсі подумали, що в них пожежа...Але це була не пожежа, а вибух проводів, таких найміцніших, що дають електрику на весь будинок.

Відео дня

У п’ятницю зранку до будинку приїхала «аварійка», та через якийсь час поїхала геть.

— Всі ці дні, я телефонувала в ЖЕК, — пані Наталя додає, що її номер з рештою заблокували. — Диспетчер ЖЕО сказала, що там вже працюють хлопці, яким видали всі матеріали. Все буде працювати. Телефоную через дві години, а мені вже говорять, що там все затопило й вони викачують воду, світло буде до восьмої години, але так нічого і не працює.

Жінка зазначає, що за цей час телефонувала не тільки в ЖЕО, але й у міську раду та в обленерго. Проте часто ці розмови закінчувалися нічим. 

— В обленерго сказали, що наш ЖЕО не підписав договір з містом, тому вони не мають права ремонтувати, — переповідає Наталя Іжакевська. — А в міськраді відповіли, що про ситуацію знають, все під контролем і ЖЕК працює.

Мешканці підтверджують, що працівники з ЖЕКу справді прийшли, але були вони у стані алкогольного сп’яніння. 

— Вони не знають, що робити, ходять по колу й нічого не роблять, — обурюється мешканка будинку. — Я їх бачила сьогодні зранку, то вони ніякі. Ось так і виходить, що ми без світла, без гарячої води і без опалення.

Інші мешканці додають, що в декого проблеми зі світлом й опаленням розпочалися ще раніше. 

— Ввечері в четвер температура в кімнаті була 12 градусів, потім дали опалення, але зникло світло. Гарячої води немає, — розповідає один із мешканців багатоповерхівки. — В суботу о восьмій ранку зникло світло.

Пропонуємо подивитися репортаж Віталія Павловського з місця події. 

 

Додамо, що станом на 15 годину світло в будинку так і не з’явилось. Мешканці, які вийшли до під’їздів зазначили, що будуть продовжувати боротися. 

У понеділок журналісти «20 хвилин» дізнаються, чи змінилася ситуація з електропостачанням і що з цього приводу говорять у міськраді.

Фото з трансляції Віталія Павловського.

 

Читайте також:

«Шмигаля на гілля»: вінничани вийшли на акцію проти підвищення тарифів

Де у Вінниці запланували відключення світла? Графік на тиждень (25 - 31 січня)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • AK

    Теж було, що ввідний кабель на 9-ти поверхівку теплий був від перенавантаження.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги 10:07 Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше photo_camera 10:03 Олег Мейдич: «Закон про легалізацію грального бізнесу взагалі має бути скасований» (Прес-служба ВО "Батьківщина") 09:48 Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка 09:18 У Генштабі розповіли про 804-й день війни: найгарячіше на Авдіївському напрямку 08:17 Сьогодні вітаємо Антона та Людмилу. Історія, заборони та прикмети 7 травня 08:00 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 07:55 Вакансії в Green cool, Грош та 59 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up