Вело Хелловін. «Чорти» на велосипедах їздили вулицями міста

Вело Хелловін. «Чорти» на велосипедах їздили вулицями міста
  • Від проспекту Космонавтів і до Вежі проїхали півсотні велосипедистів
  • На святкування Хелловіну люди зробили собі «жахаючий» макіаж і костюми
  • Організатори заявили, що це остання велопрогулянка цього року і закрили сезон

Зранку, 29 жовтня, десятки городян відсвяткували Хелловін. Хоч на вулиці і холодно, на велоподію зібралося приблизно 50 учасників. Майже кожна людина на «ровері» зробила собі образ якогось страшного героя: нанесли на обличчя фарбу, вдягнули маски та чудернацькі костюми.

А кілька велосипедистів не забули прикрасити і своїх залізних «коней»: муляжами людських кісток та відірваними головами.

Хлопець у фарбі — Дмитро, «Пенівайз»

— На цей Хелловін мав бути образ у вигляді вампіра: тільки з зубами та плащем. Але завдяки підказкам велодрузів вирішив змінити свій вигляд на персонажа з фільму «Воно». Тому тепер мій образ — як той страшний клоун, який жахав людей (ім’я клоуна Пенівайз — авт.), — розказав учасник велопараду Дмитро.

Відео дня

Коротка версія матеріалу в відео:

Чоловік в костюмі, схожому на «Зорро» стояв неподалік від «Пенівайза». Але коли він обернувся, то на його обличчі була маска із закривавленими іклами.

— Збирав все, що було вдома. Плащ від «Дракули», капелюх від якогось американського президента, маска також вампірська, — розказав Олег.

З правого боку — Олег "Дракула-президент"

А от дівчина Наталя вирішила «приміряти» образ мертвої птиці.

— Мені подобається як виглядає дзьоб. А птишка загибла, бо її взимку ніхто не годував.

Дівчина Наталя обрала образ «мертвої пташки»

Учасник велопараду, який надів на обличчя маску Джокера (персонажа з серії фільмів та коміксів — Бетмен - авт.) так і не розкрив своє справжню особистість. Наче і насправді був злодієм з вигаданого сюжету.

— Це Джокер. Знаю, що з якогось фільму, — казав хлопець, стискаючи цигарку в роті. — Він, ніби-то, злодій. А вирішив так вдягнутися, бо захотілося взяти участь в проекті.

— А як вас звати?

— Джокер. Моє ім’я Джокер, — сміючись відповів хлопець.

«Джокер. Моє ім'я Джокер»

Об 11-й годині учасники стартували від ТЦ «Мир», що на проспекті Космонавтів. Їх маршрут пролягав через Хмельницьке шосе - Центральний парк - Вежа. Фініш біля Універмагу, що на площі Гагаріна.

Організатором велоподії були представники громадської організації «Критична маса».

Довідка. Хелловін або Відьомська ніч — сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського. Святкується в ніч проти 1 листопада. Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності, разом із пожвавленням процесів американізації наприкінці 20 століття у світі.

Під час святкування Гелловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук, розведення вогнищ, ловлення яблук з

відра, розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо.

(За матеріалами української Вікіпедії).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Olvol

    А потом заходили в масках в ларьки, чтобы купить сигареты с чужим паспортом.
  • З.А.Глядач

    Маршрут "пробігу" неправильний. Він мав завершитися на вул.Пирогова,109. Їх там з радістю приймуть.

    Задунайский Торонтуй reply З.А.Глядач

    Или на Барском шоссе. Особо упоротых.
  • Задунайский Торонтуй

    Ну что ж. Теперь некоторые получили раз в году показать свое истинное лицо.

    Задунайский Торонтуй reply Задунайский Торонтуй

    получили возможность
  • Иванов Иван

    шото я не замичаю  за 8 рокив щоб тут його святкували в магазынах можно побачыты продавцив прыбацаных и шмотки а так и выходных не дают
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up