Варенично-пиріжковий батальйон: 33 тисячі штук вареників для бійців приготували у першому училищі

Варенично-пиріжковий батальйон: 33 тисячі штук вареників для бійців приготували у першому училищі
Майже тонну (!) вареників для військових у зоні бойових дій приготували з початку року в Центрі профтехосвіти №1
  • За власною технологією готують вареники для військових у Центрі профтехосвіти №1
  • Бійців у районі бойових дій училище підгодовує не тільки варениками
  • До харчів додають ще й прилади-підігрійки

 

У середу, 15 травня, в училищі знову був своєрідний День вареника. Приготтували понад дві тисячі штук смакоти – півтори тисячі з картоплею, решта – з вишнями.

-Це наш варенично-пиріжковий батальйон, - каже, усміхаючись, директор Центру профтехосвіти №1 Валерій Дяків.

У цей час жінки-колеги, які разом з учнями працюють на кухні, поправляють керівнику шапочку на голові. Щоб гарно було . Адже  фото побачать не тільки в їхньому навчальному закладі.

Відео дня

Приготуванням вареників зайняті не тільки дівчата, а й хлопці. Всі вони опановують спеціальність кухаря. Тут же майстри виробничого навчання, кухарі.

Хто на цей раз замовив смачну страву?«Мо

Мольфари»  попросили 

-Волонтерська організація «Мольфари» повезе наші вареники тим, хто нині захищає нас на Донбасі, - уточнює Валерій Дяків. – Звернулася з проханням керівник «Мольфарів» Юлія Вотчер. Сьогодні мають забрати.

Не тільки ця організація звертається.

Директор називає прізвища волонтерів, з якими працює їхній навчальний заклад. Серед них – уже згадана Юлія Вотчер, Андрій Нечипорук та Андрій Сірак, Денис Романовський, Людмила Бобровська…

У кабінеті Валерія Дяківа на стіні дві подяки від бійців, які захищають країну на Сході. Одна з них – від командира військової частини 3008 Нацгвардії України. Це подяки колективу училища.

Директор теж має відзнаки. Але він їх не виставляє напоказ.

Готуємо по-новому: зварили – заморозили

Спочатку, коли училище передавало перші партії вареників, їх заморожували. На місці бійці варили. З часом технологія змінилася.

-Не раз доводилося чути, що у військових або не вистачає часу на приготування, або нема на чому готувати, - розповідає директор. – Виходить, як у тій казці: харчі є, а не з’їси. Ми вирішили змінити технологію.

Як пояснив Валерій Дяків, тепер вареники варять на кухні навчального закладу. Потім охолоджують, а далі – заморожують.

-Коли вареники доставляють у підрозділ бійцям, варто тільки розігріти – і вони готові до вживання, - пояснює керівник училища. – Повірте, на смак такі само, як оці, що ми зараз приготували. Перевірили на собі.

Цього разу готували вареники двох видів – з картоплею і вишнями.

-Вишні нам доставили «Мольфари», - уточнює майстер виробничого навчання Неоніла Чайковська. – Так щоразу буває, частину продуктів збирають волонтери, частину ми…

Звернув увагу, що  тісто на вареники ділять давнім способом – видавлюють кружечки стаканом. «Зате вареники виходять однакової форми», -  пояснюють учні.

Варенична бухгалтерія

Не тільки вареники готують в училищі для захисників країни. Печуть пироги, смажать деруни, роблять борщові  концентрати, готують повидло, солять капусту…

Скільки чого вдалося приготувати знає  майстер виробничого навчання Неоніла Чайковська. Це вона веде облік приготовлених страв і переданих волонтерам.

Ось декілька цифр з її «бухгалтерії».

У нинішньому семестрі, тобто з початку року, в училищі приготували і передали бійцям на Донбас понад 33 тисячі штук вареників загальною вагою 817,98 кг. Пиріжків спекли – 14,5 тис.штук. Дерунів насмажили 780,6 кг. Приготували повидла – 177,4 кг. Концентрату борщу – 222 кг. Моркви по-корейськи – 198,5 кг.

Виручають  «підігрійки»

Разом з продуктами харчування училище постійно передає військовим у зону ООС прилади для підігріву їжі.

Виготовили його з власної ініціативи.

-Спершу шукали аналоги в Інтернеті, - говорить Валерій Дяків. – Чогось путнього не знайшли. Самі розробили. Самі виготовляємо.

«Підігрійка» - так називають цей простий прилад. Роблять його з двох матеріалів - будівельного профілю або нержавійки. Більшість – з профілю. Такий варіант дешевший.

У якості палива використовують сухий спирт.  

Прилад складається у форму прямокутної коробочки. За розміром не більший двох сірникових коробок. За необхідності відкривають, на дно кладуть сухий спирт, а на верхню частину – посуд.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Глория Голд

    Молодці дівчата!
  • Сепар Торонтуй

    И не надоест же вам х**ней страдать...

    Тинц reply Сепар Торонтуй

    Тобі не зрозуміти. Розслабся, з'їш ковбаски канадійської.

    Сепар Торонтуй reply Тинц

    C придыханием так, "Тобі не зрозуміти".

    Жора reply Сепар Торонтуй

    Зря написал коммент.Тут 20 мин не заплатили , и они не нагнали ботов. А тем где бабло. То там море ботов)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up