В Україні оновили зони карантину. Куди потрапила Вінницька область?

В Україні оновили зони карантину. Куди потрапила Вінницька область?
  • Міністерство охорони здоров’я оновило список зон карантину в Україні.
  • Київ перейшов на червоний рівень.
  • Чому Вінницька область залишилась у помаранчевій?

У червоній зоні карантину знаходяться Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. Про це свідчать оновлені дані МОЗ.

У помаранчеву зону віднесли Вінницьку, Донецьку, Київську, Кіровоградську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Сумську, Тернопільську, Херсонську, Хмельницьку та Черкаську області.

У жовтій зоні опинилися Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Полтавська, Рівненська, Харківська та Чернігівська області.

Відео дня

Ситуація по Вінницькій області

У Вінницькій області рівень госпіталізацій на 100 тисяч населення (не повинен перевищувати 60) ще вищий, ніж у Києві і продовжує зростати:

  • 16 березня він становив 136,5;
  • 17 березня — 131,5;
  • 18 березня — 130,3.

Завантаженість лікарняних ліжок з киснем для хворих на коронавірус у Вінницькій області поки що нижче 65%. Але в останні три дні цей показник все одно був високим:

  • 16 березня — 53,6%;
  • 17 березня — 54,3%;
  • 18 березня — 55,1,6%.

 

«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник:

  • Захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг
  • завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65 відсотків
  • кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – менше 300
  • кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – більше 60
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20 відсотків
  • зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більше 50 відсотків

Червона зона вводиться в тому випадку, якщо протягом трьох днів поспіль зберігаються хоча б два з критеріїв помаранчевої зони карантину. Заходи цієї зони повинні набути чинності в протягом 48 годин.

Які обмеження вже діють

12 березня мер Вінниці Сергій Моргунов заявив про критичну ситуацію: в міських лікарнях зайняті 709 місць для хворих на коронавірус з 805, а також зайняті всі місця в реанімації.

Моргунов сказав, що навантаження на міську систему охорони здоров’я зросло у три рази, і попросив обласну владу розгорнути додаткові ліжко-місця для хворих на коронавірус в обласних медзакладах третинного рівня.

13 березня вінницька міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила запровадити в місті обмеження червоного рівня.

Зокрема, Вінницька міська рада заборонила:

  • проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів та матчів професійних спортивних клубів без глядачів;
  • прийом відвідувачів установами культури і проведення культурних масових заходів;
  • роботу спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, крім тренувань спортсменів національних збірних команд України.

16 березня Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав вінницьку владу запровадити додаткові обмеження і посилити контроль над дотриманням карантину.

Нагадаємо, з 16 березня школярі Вінниччини будуть вчитися у дистанційному форматі. Зокрема, школярі молодших класів також навчатимуться дистанційно.

Обмеження червоної зони 15 березня запровадила також Барська міська рада. Крім обмежень, які діють у Вінниці, в місті заборонили закладам громадського харчування приймати відвідувачів — вони можуть працювати лише навинос.

 

Читайте також:

У вінницьких лікарнях перебої з киснем. Влада закликає уряд втрутитись

На Вінниччині виявили мутований «британський» штам коронавірусу

15 летальних випадків та 750 людей захворіли на корону. Цифри по районах

Вінниця за крок до червоної зони. Чи будуть запроваджувати тотальний локдаун?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Vik Vet

    потрапила в жопу так как вся пробандеровская територия
  • Юрий Бочков

    КАРАНТИННІ ЗАХОДИ ЛИШЕ НА ПАПЕРІ МАРШРУТКИ ПЕРЕПОВНЕНІ У ЛЮДЕЙ МАСКИ ПІД НОСОМ А ВЛІКАРНЯХ НЕМА КИСНЮ І ВЖЕ  ВІЛЬНИХ МІСЦЬ

    Наталья Горошко reply Юрий Бочков

    дайте им денег. сразу появится место.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up